reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
No i zagadka się sama wyjaśniła bo na godzinę przed kąpielą latał siku chyba 10 razy po dwie kropelki i z płaczem. Twierdzi że go siusiak szczypie nawet teraz płalał jak mu na noc pieluszkę zakładałam. W majtkach jest ok a pieluszka przeszkadza. No ładnie do niezidentyfikowanego zatkanego nosa doszło zapalenie pęcherza:/ Jutro jadę po żurawinę suszoną bo innej nie tknie i może jakąś herbatkę chociaż on herbat nie pija. Czy poza dużą ilością wody żeby wypłukać bakterie i żurawiną polecacie coś jeszcze? Do poniedziałku bo muszę i tak ten zatkany nos skonsultować z lekarzem

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczek - nie mam zupełnie doświadczenia w tej kwestii i nie pomogę. Jedynie furagina mi do głowy przychodzi bo Julian przy problemie z nerkami zażywał ją prawie 1,5 roku. Ona jest przeciwbakteryjna.

Wszystkie proponowane książki wyglądają super . Zdajcie relacje jak dzieci je przyjęły. Może też się na któreś skuszę :-)

Muszę się pochwalić . Mija ponad tydzień odkąd O nie korzysta z pampersów (poza spaniem). Sam ogłosił że on chce majtki jak mama i że będzie susiał do ubikacji i słowa dotrzymuje . Mamy 2 wpadki z sikaniem zaliczone jak na razie, jedna przy gościach w zeszły weekend, po prostu zapomniał z podekscytowania a druga podczas oglądania bajek , pewnie nie chciał stracić ani sekundy. Jestem dumna.
W sprawie J się nie wypowiadam . W ogóle ten temat go nie interesuje.

Tabletkę dzieliłam na 4 części a potem jak był starszy na 3 i dawałam na łyżeczkę wody. To się momentalnie rozpuszczało. W aptekach można dostać bez recepty , są tylko różne nazwy . Moja przyjaciółka do tej pory bierze tylko to jak się pojawia zapalenie pęcherza i zawsze jej pomaga . Oczywiście w innych dawkach ;-)

A tylko gorzkie więc dobrze żeby miał czym popić . Mojemu lekomomanowi to nie przeszkadzało ale jak kiedyś spróbowałam to mi buzię wykrzywiło.

KROCZEK jeszcze witamina c jest dobra na pęcherz i lepszy sok żurawinowy taki z apteki 100%niż żurawina suszona,choć to tez może zajadac.Moja furaginę miała zapobiegawczo po zapaleniu pół tabletki.

Kroczek mi babka z laboratorium poleciła kiedys zrobić wywar z natki pietruszki i pić to lub na tym zaparzyć herbatę, dodać soku. Ona to przetestowała na swoim dziecku po przeszczepu nerek a mi pomogło w ciąży. Już miałam dostać antybiotyk a po tym naparze wszystko się unormowalo. Podobno pietruszka ma jeszcze lepsze właściwości niż żurawina.
My dziś byliśmy w mini zoo i synek zachwycony. Co do odpieluchowania to tak jak Madzikm nie wypowiadam sie. Na 18 gumowe cycuchy i pampersy.
Z tej serii naciśnij mnie mamy " super tata". Tam jest mało tekstu a na podstawie obrazków co róż inne historię można tworzyć. Mój K też uwielbia sam opowiadać. Czytamy Tupcia Chrupcia, wierszyki Brzechwy i Tuwima. Niektóre zna juz doskonale na pamięć. Zresztą piosenki z Pana Kleksa to u nas hit. Jak je już słyszę to mam ochotę wiać do piwnicy.... Ale zawsze przypomnę sobie, że nie mamy piwnicy.

reklama
Kroczek może teściowa ma furaginę, bo przecież zapalenie strasznie boli, a do rana jeszcze daleko.

Myszka u nad tez Pan Kleks jest hitem. Zresztą sama całymi dniami nucę pod nosem kwokę.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry