reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Fajny tiktak jak za taką cenę :-) I na pewno lepszy od kupionego przez dziadkow na odpuście za większe pieniądze.. Spoko, spoko, kupuję u takich z opiniami :-) Taki przykład tylko wrzuciłam, jednak cena razy dwa wydaje się być jak najbardziej realna.
K generalnie je. W większości wybrane rzeczy, ale zje. Natomiast chuda jest jak patyk. Łydkę ma chudszą dużo od Z. O udzie to nawet nie wspomnę.. także teść ostatnio jak jadła na kolację jajecznice z dwóch jajek stwierdził, że pewnie tylko tak dziś je, bo przecież wyglada jakby głodzona była...

Współczuję z tym jedzeniem. U nas rano przed 8 mleko, potem przed 9 ja jem śniadanie i oni muszą minimum po pół kromki z szynką dostać. O 10 sok wyciskany z pomarańczy i grejpfruta, 11 drugie śniadanie (kromka lub półtorej z szynką, lub jajecznica ok 1,5 jajka na osobę, miska płatków na mleku itp), 14-15 obiad (zupa krem z makaronem, kaszą lub ryżem, albo mięso z ziemniakami lub ryżem, gulasz z kaszą itp), jak my jemy koło 16 obiad to jeszcze nam z talerzy kradną, 16:30-17 deser (szklanka musu lub koktajlu, jogurt z owocem, paluszki itp), 19 kolacja część pierwsza czyli kanapka z szynką i przed 20 po kąpieli jak już są w pidżamkach 210 mleka. To normalnie chyba największe żarłoki na forum. Rzadko kiedy któryś odmówi zjedzenia wszystkiego. Czasem domagają się dokladek. Nie muszę mówić że ja jem mniej niż oni. A u J dalej żebra na wierzchu ;-)

Ale to chyba przez to Katjuszko że dzieci się ruszają i szybko spalają jedzenie:)
K dziś zjadł dwa duże Danonki, dwa małe ogórki kiszone, garść chrupek kukurydzianych, parówkę Sokolik i zapewne dzień zakończy butlą mleka zagęszczonego kleikiem i kaszką:/ Jak dla mnie to jest mega mało:(

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kroczek a nie dałoby się zacząć dnia od czegoś innego niż danonek? Bo on chyba zapycha i może Kubuś głodu nie czuje? Wiem że to pewnie trudne bo u mnie K nie tknie się w ogóle nic typu danonek, ale wydaje mi się ze takie jedzenie powoduje że innego dziecko nie chce :-(

Katjuszko zazwyczaj K zjada kaszę manną na mleku lub omleta ale ostatnio nic nie chce jeść więc pozwalam mu zjeść chociaż Danonka lub parówkę:/ Możliwe że robię błąd ale chyba wole tak niż mu dawać słodycze.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Podejrzewam, że Kasia próbowała zacząć dzień od czegoś innego, ale pewnie wobec oporu że strony Kubusia dała mu danonka żeby przynajmniej coś trafiło do żołądka.

Nasze dzisiejsze menu: jajecznica z 1/2 jajka, 1/2 pomarańczy , 1/2 miseczki rosołu z makaronem, 1 kluska śląska i 1/2 kotleta mielonego, trochę pieczonej kaczki z mojego talerza podczas mojego obiadu i kromka chleba na kolację. I uważam, że dzisiaj i tak było całkiem nieźle.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas mleko po przebudzeniu jeden kubek. Ok 9 sbiadanie to zazwyczaj kaszka lub platki na mleku. Drugie sniadanie to jakis owoc czy kanapka lub serek piatus. Obiad jednodaniowy zupa rzadko, czesciej pierozki czy ziemniaki z mieskiem. Podwieczorek np.batonik owocowy czy mus owocowy. I kolacja np pol bulki z wędlina lub serem. Przed spaniem kubek mleka.
Madzikm fajny zegarek [emoji4] hmm..moze ja tez o takim pomysle.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kroczek rozumiem bo nic bardziej nie wkurza niż dziecko które nie chce zjeść. Klara nie tknie się mleka kaszki itp. Nie zje kanapki z szynką. Zoja teraz też daje popalić. jak pieknie jadła przez miesiąc tak teraz tylko kilka rzeczy i tylko z ręki bo z łyżeczki opcji nie ma.. szału idzie dostać.
Klara na drugie śniadanie to tylko owoc. To samo na podwieczorek. Tylko ona codziennie je dwudaniowy obiad. Przed drzemka, o 12 je zupę. Albo krem albo coś z makaronem lub ryżem a na drugie to różnie. Zawsze mięso lub ryba bo np na naleśnika opcji nie ma. Z makaronem, ryżem, kasza, ziemniakami, ewentualnie z frytkami z piekarnika. Ostatnio ciągle chce gulasz z kaszą. Lubi dorsza lub łososia. I obowiązkowo ogórek kiszony. Litrowy słoik idzie mi tygodniowo.. ewentualnie zwykły ogórek. A do śniadania lub kolacji pomidory koktajlowe prawie zawsze..
Nauczyła się ode mnie żeby jeść coś słodkiego po drugim daniu, a poniewaz nie tknie ciasta itp to dostaje albo gumę rozpuszczalna albo 1/3 Prince polo. Czasem lizaka ale lizaka to ona lubi kupić i mieć a nie jeść bo liznie i już odklada..

Do góry