reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Myszko serdeczne gratulacje!!! :)

Edysiek u nas tak przy każdej kupce "papa kopko" musi być :D

Mika to F przebił wszystkich :D

H też się rozkręca i czasami jak coś powie to paść można. Ostatnio cały czas mówi "siuper" a przy reklamach "mamusiu ja tego nie mam, kupu kupu" a jak ktoś coś zrobi nie po jego myśli to jest "ty nie gadaj" najczęściej jak go w sklepach zaczepiają albo "ty gupi".
Fajne te nasze dzieciaki, dają w kość ale nie ma większego skarbu.

reklama
Dziewczyny no teksty mnie powalają. U nas niestety pojawiają się przekleństwa głownie za sprawa rodzinki meza . Tepimy jednak to strasznie bo denerwuje mnie takie kurwowanie przy dziecku.

Jade jutro z Kubusiem do rodzicow na tydzien to mam nadzieje odsapne sobie chociaz od gotowania obiadow;)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Agunia pewnie, że chłopaki są super i nawet szkoda mi tych ciuszków i zabawek no i Młody liczył na kopanie piłki z bratem ale cieszę się, z tej córci. Zresztą niech się urodzi najpierw :) Gorzej z teściową bo się załamie, że kolejny pokój będzie zajęty bo ona liczy, że tu za chwilę zamieszka.

Co do tekstow to sytuacja z czwartku: wracamy z usg i zatrzymała nas policja ( ja bez dokumentów bo mąż miał przy sobie). Panowie śmiechy chichy,zarty itp. nagle z tył odzywa się głos Młodego i Policjant mówi ooo dzidzia a ten do niego " Nie dzidzia tylko Ja Kajku". Drugi policjant mówi " no tak to teraz policjant frajda a kiedys będzie krzyczał, że Pies goni" ..... No i długo nie trzeba było czekać Młody zaśpiewał " kto dogonić psa, może Ty a może Ja".
Myślałam że padną że śmiechu, kazali mi jeszcze zdmuchnac świeczkę ( bo koledzy po drugiej stronie ulicy patrzyli) i pomogli wyjechać z zatoczki. Na moje stwierdzenie, czy Pan myśli, że ja coś piłam odpowiedział " ja już nie myślę dzisiaj proszę Pani".
O braku dokumentów już nawet nie wspomnieli.

A z innej beczki 3 dzień wróciły drzemki i nocki są spokojne. Zasypia znowu ok 23 ale śpi za to w nocy spokojnie. Trudno, będę walczyć z późnym spaniem ale to za chwilę.
Z ząbkiem mamy mogą problem bo się ropien zrobil i możecie sobie wyobrazić jak Młody cierpiał. A stomatolodzy dziecięcy nie pomogli nam bo : 1. Nie mogą wypisać antybiotyku takiemu maluchów 2. Wysyłają do pendodonty. Najbliższy termin 19.10 i to w mieście 100 km od nas. A najgorsze jest to, że od razu powiedziała u nas, że ząb do wyrwania w narkozie. Na moje pytania czy ten złamany ząb nie powinien być od razu jakoś zabezpieczony żeby tego właśnie uniknąć to zaczęła kombinować. " Ręka rękę myje jak to mówią" ....klinika dla dzieci z pełnym wypasem - terefere.
Teraz będziemy mieć konsultacje a na same zabiegi terminy na grudzień.

Ostatnia edycja:
KROCZEK ludzi nie zmienisz,jedynie możesz uczyć syna żeby nie powtarzał,wiesz ;co wolno wojewodzie....,teraz może być ciężko bo dziecko łapie.U nas tylko działa póki co odwracanie uwagi,bo jak upomne to specjalnie powtarza i się śmieje.

MYSZKA o jaa,to może postaraj sie jeszcze o dwójkę żeby kategorycznie wybić teściowej pomysł zamieszkania razem:p
Nie sądziłam że ze złamanym mleczakiem może być taki problem.

Moja dzisiaj na wszystko ma jedną odpowiedz ;nie ma mowy'
zjedz brokułki,posprzątaj klocki,nie bij brata....

Pewnie że chłopaki też są super,u nas w rodzinie od prawie10lat same dziewczyny się rodzą,mój syn był ostatnim chłopakiem

Też jestem w głębokim szoku, że takie kłopoty i cierpienie dziecka wyszło z ulamanego zęba mlecznego. Tym bardziej, że chodziłam do stomatologa i dopytywalam. Teraz grozi nam usunięcie zęba co na pewno będzie miało wpływ na związki stałych zębów. To akurat wiem z własnego doświadczenia, i żadne artykuły mnie nie przekonają. Z drugiej strony może od ropnia powstać ogólny stan zapalny organizmu lub uszkodzić może kość i zawiązki zębów stałych. Całą sytuacja mnie przeraża a narkoza dobija. Póki co na konsultacje przygotowałam sobie pytania.

Ja mam więcej szczęścia niż rozumu, bo moje dziecko nigdy nie powiedziało brzydkiego słowa, mimo ze my klniemy na potegę... Raz tylko powiedział ze jestem głupia. Ale miał racje, bo chciałam włączyć kamerę na Skypie i pokazać mu dziadkow a sie rozlaczylam ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Myszko no kurcze ale się narobiło i to z mleczakiem:/ Ale z tego co napisałaś wyjścia nie masz tylko faktycznie ta narkoza przeraża:(

Ja też potwierdzam że chłopcy są super i powiem szczerze że chciałam mieć synka i go mam i gdybym miała mieć kolejne dziecko też wolałabym chłopca;)

Niemniej jednak gratuluję córeczki:)

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Myszka - coś okropnego żeby takie rzeczy działy się przez ułamangeo zęba mlecznego. Narkoza jest przerażająca ale pamiętaj że będzie trwała krótko. Mój J miał znieczulenie ogólne jak miał 6 miesięcy. Bardzo to przeżyłam no ale cóż, dla dobra dziecka trzeba było zacisnąć zęby.

Myszka okropne rzeczy Wam się porobiły. Julko też ma złamanego zęba i dobrze, że nie wiedziałam, że mogą być z tego takie powikłania, bo przynajmniej tego stresu mi oszczędzono. Natomiast co do narkozy to też Cię rozumiem, bo jak Teoś miał pełną to myślałam, że będę chodzić po ścianach.

Napisane na Redmi 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry