reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Chodziłam z nim do przedszkola przez 2 tygodnie i wydaje mi się ze w przedszkolu jest bardzo ok. Nie sadze żeby wszystkie panie przez ten czas były w stanie udawać ze są miłe itp. Poza tym wszystkie dzieciaki które tam przychodzą wbiegają do sali jak torpedy nie żegnając się z rodzicami, a co mnie najbardziej zdziwiło: dzieci tam w ogóle nie płaczą. Wiec nie bardzo wiem w czym panie mogłyby pomoc. On mówi ze lubi chodzić do przedszkola, ale na pytanie co robi w przedszkolu mówi ze się smuci i płacze. I ze się nie bawi i bije dzieci, co wg pan jest nieprawda. Poza tym jak go czasem podglądamy to nie zdarza się płaczący. Kurde, bardzo nie chciałabym wracać do niani.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Viltutti ja bym szła za ciosem. Jak wiesz, że nic złego mu się tam nie dzieje to niech chodzi. Może nadmiar bodźców i stąd te zachowanie. Musi to przepracować i się oswoić.

Dunka, ja jestem tego samego zdania, ze musi przywyknąć, tylko ile to może trwać. Jest mi szkoda siebie i przede wszystkim jego, bo widać ze cieżko mu się odnaleźć w nowych realiach.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Viltutti adaptacja zależna jest od dziecka. Może trwać i parę miesięcy. A on nosi ze sobą jakąś swoją zabawkę? Może to by mu pomogło.

Truskawkowa ja też w łóżku :) mój Skarb od kilku dni idzie spac o 21:00 i spi do 10:00. Oczywiście kosztem moich ukochanych drzemek no ale cóż sił na walkę nie mam, widać tak teraz potrzebuje.
Co do Lidla to wycwanilam się: Mąż jadac do pracy ma go po drodze więc ma nakaz jeżdżenia szybciej, dostaje reklame w rękę i kupuje. Jak coś mi sie nie podoba to oddaje :) On jest w Lidlu o 7:00 i mówi, ze bluzy i spodnie to po kilkanaście sztuk brala 1 osoba, więc co się dziwić, że My normalne Mamy o normalnej godzinie wyboru już nie mamy.
Edysiek słodkie te bluzeczki :)

Ja tam ide spokojnie do lumpeksu i ciuszki z lidla z metkami za grosze kupuje. Pisalam juz kiedys-kupilam mlodemu kurtke na zime za 13 zl-nowa z metka z Lidla[emoji38]
A i bratowa duzo w lumpie mi kupuje nowych ubran za grosze[emoji6]

Truskawkowa Ja jeszcze nigdy nie znalazłam ciuchów nowych w lumpku ,ale w Krakowie ceny są wyższe.Moja koleżanka kupuje w lumpach w Szczucinie za groszę ciuchy a potem na allegro je sprzedaje i całkiem dobra pensja jej wychodzi z tego.Ale Ona właśnie kupuje po 1-5zł za sztukę w dobrym stanie.
Ja raz patrzyłam to bluzki np damskie po 12-30zł to jak jeszcze zarobić na tym wystawiając na allegro,Skoro na wyprzedaży można czasem nowe kupić za tyle.

Szalejecie z zakupami a ja ogarnęłam się trochę,też widziałam gazetke z lidla ale ostudziłam swój zapał,zrobiłam przegląd i mam 10par nowych getrów,8bluzek wszystko z metkami,a sukienek nowych 7 z metkami bo w tym roku za duże były:shocked2:,także na następne lato i wiosnę mam całą wyprawkę poza butami;-) ;)

A moja się mnie pyta kiedy będzie mikołaj,prezenty i choinka?mówię że w zimie i pytam jakie prezenty jej przyniesie to mówi że czekoladę:-D,także w tym roku tani mikołaj mnie czeka:D

reklama
Ja na nogach itd 6. Z ma kumulacje jakaś. Ani maść ani viburcol ani nurofen jej nie pokonały i padła teraz. A wyla gdzieś od 9.30. I nie dało się jej odłożyć nawet na minutę. K trochę lepiej ale drze paszcze o wszystko

Do góry