reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

katjuszka a tam trzeba konto w banku jakies?jak tam sie płaci?no i zalogowac sie trzeba?chyba musisz mnie odwiedzic:blink:

Myszka super,gratulacje i szczesliwego rozwiazania

Padam,postaram sie jutro dziecko przed tabletem posadzic i napisac bo inaczej kiepsko bo nie chce spac w dzien.
Pochwalę się że wczoraj po powrocie czekała na mnie paka z Londynu,ciuchy po córce mojej przyjaciółki,większość poczeka w schowku ze 4lata ale i tak mnie ucieszyła.Praktycznie wszystko z H&m jak nówka,nawet bajkowa suknia Elzy na bal przedszkolny i śliczne płaszczyki zimowe,nie które ciuchy nawet z metkami bo nie zdążyła obejść tego.Ale miałam frajdę:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Milenko - zazdroszczę takiej paki. Ja nic nie dostaje bo nie mam po kim. Niby jakby patrząc mam ale chłopczyk 3 lata straszy od mojego na wzrost jak F.

Tak w skrócie :
Od tygodnia F nie chce jeść obiadów i ich nie jada [emoji33]

Sra w gacie dalej jak srał ( za słownictwo przepraszam i cieszcie sie , że gorzej nie napisałam )

Dzisiaj od południa próbujemy go obciąć z Bratową - udało sie może z dwa włosy ściąć i to chyba przez przypadek.

Jest 22:11 i właśnie zasnął - zaraz będziemy go obcinać.

Poza tym straszny histeryk sie zrobił, ryczy o wszystko, wymusza..... Cieżko mi myśli zebrać [emoji24]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

MIKA JA też nie dostaje to pierwszy raz,dlatego tak cieszy:tak:

Moja zjedzeniem też katastrofa wołą o cukierki,ciastka lody a nie chce nic jesc,no kanapkę z nutellą,owoców żadnych już nie je bo odstawiła nawet banany.Mleko za to by piła na okrągło.
Pieluchy bez zmian,choć zdarza się czasem na nocnik zrobić a na placu zabaw dziś sikała po nogach i do butów.
Mi się nie da dotknąć a dziś ją bratanica wzięła i jej kolczyki zmieniła nawet nie pisnęła.
Dzisiaj rano odsłaniam zasłony a tu jakaś laska na podwórku he,okazało sie ze jej but spadł z balkonu bo szwagier obok mnie przyjmują pielgrzymów.
Wieczorem wracam ze spaceru a pod kościołem proboszcz z pielgrzymami z Afryki i mnie woła żebym im zdjęcia zrobiła,wszyscy się rzucili i władowali swoje tablety i telefony młodej na kolana w wózku,myślę jak zaraz im to zwali to będzie pięknie,Ale była w takim szoku od czarnych ludzi że nawet nie mruknęła he,a ja pstrykałam foty,szkoda że swojego tel nie miałam.
To tak w temacie śdm:D
Mój m dziś do 22 w pracy bo gościli papieża ,ciekawe czy jakieś fotki z bliska ma

A proboszcz mnie dziś zaskoczył bo mnie wołał po imieniu,wiem że on zna wszystkich ,pyta mnie czasem na spacerze co słychać ale imiona pamięta?

Ostatnia edycja:
Milenka - mój nawet ciastek nie chce, a o lodach nie wspomnę [emoji85], wszystko jest kur....na NIE [emoji20]

Udało sie poskromić cwaniaczka [emoji12]
1469653463-3x2xhi.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Mika to obcinanie to mistrzostwo :) wrzuć fotkę jak wstanie zobaczymy jak wyszło ;)

Truskawkowa powodzenia;)

Milenka to mała miała atrakcje :)

Ja miałam przymusową pobudkę 3.20 i już u siostry jestem małej popilnować a sis pojechała do szpitala - wstała mleko robić i spadła ze schodów- łuk brwiowy do szycia :( a mój M z chłopakami został i wku...ił mnie przy tym totalnie :mad:

Hej hej.
Madziolina - gratulacje :)
Agunia - Tobie też, bo chyba jeszcze nie miałam okazji.
Myszka - spokojnej i lekkiej ciąży. Żeby Ci wszystkie dolegliwości szybko ustąpiły :)

Dobrze, że piszecie o tych buntach żywieniowych, bo M mnie w lekkie przerażenie wprawia. Poza mlekiem praktycznie nic nie chce. No ewentualnie jak ja jem to czasem mi wejdzie na kolana i łaskawie pozwala się karmić :/ ale oczywiście wszystkie słodycze, czekoladki itp to jadlby bez końca.
Edysiek - podziwiam za te przetwory :) mi się udało zrobić tylko sok-galaretke porzeczkowa i jak u Katjuszki, nie mam pojęcia czy coś mi do zimy zostanie ;)
Katjuszka - bardzo Ci współczuję. U mnie noce byłyby względne gdyby nie to, że Misiek się ciągle budzi. Bo N to tylko raz na jedzenie. Z nią za to ten problem, że zasypia dopiero po 23. Wiec ostatnio śpię od północy do 6, z dwoma przerwami. Ostatecznie mogło być gorzej ;)
Mika - dobre :D u mnie tak wyglądało często obcinanie paznokci... Ale ostatnio jak mówię że paznokcie długie to M biegnie przed TV i każe sobie bajkę do obcinania paznokci włączać ;)
Anacona - oj. Współczuję nocnych atrakcji. Mam nadzieję że nic grozniejszego?

Ancona ale przygody

Mika WOW :-) wrzuć później efekt..

Na tym moim zadup*** cyna nikt pielgrzymów nie przyjmuje. Za to w Skawinie jest ich na kopy ;-)

Milenko długo by opowiadac moja przygodę z alli. Zapłaciłam z mojego konta w banku przez przelewy24, ale wygląda na to że niektórzy nie mają tej opcji i tylko karta a no to w życiu nie pójdę..

Płacę kartą na Ali już jakieś dwa lata. Zamówień ponad 50 i nigdy nic się złego nie stało.
Katjuszkooo - pokażesz co zamówiłaś jak się zobaczymy co nie ;)
Mika - czyli prawdziwy dwulatek w domu? Aż współczuję. Emma wiedzie coraz częściej coś wymusza i ryczy ale dalej uważam że mam grzeczną córkę.
Obcinanie rewelacyjne. Prosimy o efekty po pobudce.

reklama
U mnie wczoraj w końcu deszcz spadł. Tylko akurat dlaczego musiało lać jak robiłam zakupy o_O
Przetworów warzywnych robię dużo, bo lubimy i jemy dużo. Fajnie tak wyciągnąć słoiczek sałatki czy ogórka do obiadu :) W piwnicy jeszcze miejsca dużo, więc o to się martwic nie muszę. W planach jeszcze sałatka z cukinii i ogórka. No i może jakieś kombinacje np. z papryką. Obowiązkowo sałatka z buraczków. I jak jeszcze będą ogórki to zrobię kiszone.
Dżem zrobiłam tylko z wiśni, soki i kompoty u mnie nie idą. Nikt po za mną tego nie ruszy.

Katjuszko chwal się szybko :-D
Ja kupiłam małej na aledrogo zestaw zabawek, chciałam jej kupić nocnik i butelkę dla lalek, bo teraz ma taką fazę na lalki. A że ktoś sprzedawał cały zestaw z lalką, wanienką, nocnikiem, butelką ubrankami i innymi pierdołami i jeszcze jakieś inne zabawki to wzięłam.

Milenko to masz atrakcje wokół.
Fajna taka paczka.
Ja trochę małych ciuchów miałam w zapasie, ale teraz już nic. Wszystko trzeba kupić. Liczę, że jak teściowa wróci to trochę obkupi dziewczyny.

Mika fryzjer na śpiąco pierwsza klasa :-D
Moja starsza taka była, że musiałam jej paznokcie na śpiąco obcinać, Kinga pozwala bez problemu.

Zuzanka fajna trójeczka na zdjęciu :tak:

A ja już się martwiłam, że moja ostatnio coś mało je, ale to chyba taki etap. Właściwie je wszystkie posiłki, ale są to o połowę mniejsze porcje niż zazwyczaj i jeszcze prosić trzeba ;) Jedynie co to obiad zjada bez problemu.

Nocnik w miarę opanowany, ale zdarzają się wpadki, czasem jedna czasem kilka zależy od dnia. I zauważyłam, że od kilku dni pieluch po nocy całkiem sucha.

Do góry