Również witam w ten piękny dzionek.
Nie śpię od 3:30, bo mała stwierdziła że zrobi sobie przerwę w spaniu, a musiałam wstać przed 5. W pracy jakoś przeżyłam, choć ciężko było się ogarnąć po tygodniu siedzenia w domu.
Myszko ja najczęściej kupuję tę masę o której pisała DJMka
Link do: Masy śmietanowe - Produkty od Dr. Oetker
U mnie najczęściej malinowa - raz że wychodzi różowa, a dwa że nie jest za słodka.
Jeszcze robię masę z białą czekoladą (może być też mleczna) - śmietanę kremówkę podgrzewasz, kroisz do niej tabliczkę czekolady, mieszasz aż się rozpuści, tylko tak żeby nie zagotować śmietany. Wkładasz na noc do lodówki, na drugi dzień miksujesz z dodatkiem śmietan fixa.
Do tej masy można dodać wiórki kokosowe, tylko wtedy koniecznie biała czekolada.
Również robię z ananasem - ananasa w puszce blenduję. Wodę z ananasa podgrzewam (kilka łyżek) i rozpuszczam w niej żelatynę. Pozostałą część wody zużywam do nasączania tortu. Ubijam kremówkę, do ubitej dodaję ananasa i rozpuszczoną żelatynę - wszystko miksuję.
Ja będę piekła tort w piątek, bo w sobotę impreza.