reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziękuję za podpowiedzi co do kremu. Kupilam juz obrazek z peppa i świeczki, będziemy działać na 22 kwietnia. Mój synek uwielbia mieszac mi w miskach i wylizywac rozne ciasta i masy więc będzie miał dodatkową zabawę.
U nas dzis tak zimno, że rozpalilam w kominku bo marznac nie bedziemy :)

reklama
A u mnie jest całkiem fajnie. Młody ze spaceru do domu nie chciał wracać.

Milenka dużo zdrówka.

Czy Wam też nie chce dodawać postów z tel?

Agunia ja tez miałam problem z tym. po przeczytaniu nowych wiadomości musisz wyjsc i na nowo wejsc na forum. Ja jeszcze nie mogę dodawac likow z telefonu.

Również witam w ten piękny dzionek.
Nie śpię od 3:30, bo mała stwierdziła że zrobi sobie przerwę w spaniu, a musiałam wstać przed 5. W pracy jakoś przeżyłam, choć ciężko było się ogarnąć po tygodniu siedzenia w domu.

Myszko ja najczęściej kupuję tę masę o której pisała DJMka Link do: Masy śmietanowe - Produkty od Dr. Oetker
U mnie najczęściej malinowa - raz że wychodzi różowa, a dwa że nie jest za słodka.
Jeszcze robię masę z białą czekoladą (może być też mleczna) - śmietanę kremówkę podgrzewasz, kroisz do niej tabliczkę czekolady, mieszasz aż się rozpuści, tylko tak żeby nie zagotować śmietany. Wkładasz na noc do lodówki, na drugi dzień miksujesz z dodatkiem śmietan fixa.
Do tej masy można dodać wiórki kokosowe, tylko wtedy koniecznie biała czekolada.

Również robię z ananasem - ananasa w puszce blenduję. Wodę z ananasa podgrzewam (kilka łyżek) i rozpuszczam w niej żelatynę. Pozostałą część wody zużywam do nasączania tortu. Ubijam kremówkę, do ubitej dodaję ananasa i rozpuszczoną żelatynę - wszystko miksuję.

Ja będę piekła tort w piątek, bo w sobotę impreza.

U nas tez w sobotę impreza urodzinowa. Ja organizuje u dziadków :-D ale z tortem poszlam na latwizne i zamowilam. Ciasta zresztą też. Za to wczoraj upieklam cala blache sernika to zostaly jeszcze dwie porcje :-D

A ja sama nie wiem co z imprezą, czy "tutaj" czy "tam" jakoś mi się nie spieszy jeszcze.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Jak ja się cieszę że wszystkie imprezy urodzinowe mam z głowy do lipca :)

Dzisiaj przyszedł pan wymienić pokrętło od piekarnika i żeby to zrobić to już rozebrał pół kuchenki :cool2: a końca nie widać. ..

Hej! My chyba od jakiegos tyg mamy bunt dwulatka... Jego nie na wiele rzeczy mnie nie przeraza, bo umiem byc konsekwentna itp i wie ze mnie tym nie przechytrzy, ale od jakiegos miesiaca spi w swoim pokoju i lozeczku i zasypia super, sam prowadzi do pokoju i czytamy bajke, ale budzi sie w nocy i albo ja przychodze i za chwile sie uspokaja bo monia szuka, albo krzyczy ze chce piciu i mleczko prosi. Jest najedzony i poprawia butla na dobtanoc a mimo tego jeszcze butla w nocy ktora wypija. Zdarza sie ze przyjdzie do nas do lozka i spi z nami... Co robic? I czemu on to mleko chce w nocy?

reklama
Madziolina może tym mlekiem chce odwrócić uwagę od spania?
Moja w nocy nie je już, więc chociaż to mam za sobą. Myślę, że trzeba być konsekwentym i odmawiać, skoro zjadł kolację i wiesz, że się najadł.

Truskawkowa współczuję.

Edysiek świetny przepis z tym ananasem :)

Jeszcze z milky way jest fajny krem.

Do góry