reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina - ja dwójkę przynosiłam do ich pokoju jak mieli ok roczku, bo wcześniej spali u nas w łóżku. Ze starszą najpierw położyliśmy sam materac i na tym materacu spała. A do zaśnięcia kładłam się obok niej. Jak się budziła, to wolała i też do niej szłam (zwykle.sama też tam zasypiałam. Teraz dzieci mają dwa łóżeczka, ale złączone, więc jak idą spać to kładę się między nich i czytamy bajki, a potem jeszcze zostaję póki nie zasną. Jak się budzą to zwykle sami przychodzą do naszego pokoju i czasem bezszelestnie wskakują nam do łóżka, staram się odnosić od razu do ich łóżek, bo inaczej przychodzą coraz wcześniej i wcześniej. Zasypianie jest u nas ok 21-22, rano budzą się ok 7-8. Misiek wstaje w nocy koło 1 (na butlę), a potem ok 5-6 (zwykle przytula się i jeszcze zasypia).

Katjuszka - faktycznie Z Ci mało śpi. Moja też ma katarek i już nie mam siły do psikania i ściągania, szczególnie że krzyczy jakby ją kto obdzierał że skóry. No i w rozwoju jest jakieś 2 tyg za Twoją ;-)

reklama
My mieliśmy ułatwione zadanie, bo przeniesiemy O. do swojego pokoju jak się przeprowadziliśmy. I byli bez problemu, podobnie jak zamiana łóżeczka na łóżko.
U nas dodatkowym ułatwieniem było to, że mały nigdy nie spał z nami. I nie ma leżenia w nocy po mieszkaniu, jak już to wola.

Djmka może przeżywa żłobek? K jak z nianią została to tez w nocy odreagowywala. Daj jej tydzień :-)

Ja od 4 z dzieckiem na klacie na rogalu drzemalam. Jak tam dalej pójdzie to się lewitowac nauczę..

Byliśmy dziś z K na zakupach obuwniczych bo miałam kupon do smyka na 20% i K dostała buty wiosenne za kostkę, adidaski, tenisowki, kapcie i dwie czapki :-) matka zbankrutowala, no ale boso chodzić się nie da :-(

KATJUSZKA chwal się fotkami, bo też sie wybieram po buty i czapkę dla młodej
DJMK współczuję nocki ,zwłaszcza w pracy
Wczoraj słoneczko cudne a dziś już szaro,ale spacerować da radę to ujdzie.

Ostatnia edycja:
Katjuszko jak znajdziesz chwilę pochwal się zakupami.
Moja ma już adidasy i tenisówki za kostkę, teraz muszę jej kupić pantofelki do sukienki :-) :) A jeśli chodzi o sukienki to jestem na etapie poszukiwań na allegro. Już kilka kupiłam, ale to takie na dwór, do tego leginsy za kostkę i 2 komplety - krótkie spodenki z bluzeczką. Teraz szukam jakiś wyjściowych kiecek.

Niby dzisiaj mała tylko raz się w nocy obudziła, potem wstała o 4:30 a niewyspana jestem strasznie. Może kawa coś pomoże :rofl:

A ja wlasnie sprzatam szafke mlodego-matko jakie piekne ciuszki mial....az żal odkładać....
O wiosnie pomysle za chwile jak wyjme kartony po starszym. Za to dla starszaka musze cos kupic bo powyrastal.
Aha nerwy mam dzis okropne aaaaa

reklama
Truskawkowa na nerwy wiesz co? Dziś wieczór winko przy serialu

Edysiek ja się wyleczylam z kiecek, cała szuflada dżinsowych spódnic, różnych sukienek i nie chodzi w tym a pewnie połowa mała

Do góry