reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia podzielam zdanie przedmowczyn :-)
Co do rozmiarow butow to u nas obecnie 24 i 25. Ubrania zaczynamy powoli 98.
Po szczepieniu ok. Trochę oslabiony ale nie wiem czy to wina szczepienia czy jakos tak ogolnie.
Zuzanka, Katjuszka odpoczywajcie i spijcie bo wysilek przed Wami spory.

reklama
Moja ma rozmiar 22. Ale kupiłam jej adidasy 24 i są tylko ciut przyduże. Ale zauważyłam, że wszystkie firmowe adidasy mają zaniżony rozmiar. Trochę się bałam kupować przez internet, ale okazja się trafiła ;-)
Ciuchy nosi na 86/92.

Agunia dobrze zrobiłaś.
Moja nie tylko nie lubi się dzielić, ale w dodatku zabiera zabawki. Leży stos na podłodze, a ta wyrywa koleżance z ręki, po to by za chwilę wyrzucić.

No to mnie uspokoiłyście, bo zaczęłam się wahać czy dobrze zrobiłam i czy aby nie wychowuję małego egoisty. Chociaż faktycznie Julko ma tak jak Kinia - musi się bawić akurat tym co ma w ręce inne dziecko. No ale z tym akurat staram się walczyć.

U nas zimowki są 22, a na wiosnę kupiłam adidasy 23. Rozmiar ubrań to niezmiennie 80, a z niektórych firm 86. Chociaż np bluza dresowa z reserved rozmiar 80 jest dużo za duża.

Ancona - do zmniejszania zdjęć ściągnęłam z Google Play aplikację Quick Image Resizer. Prosta jak budowa cepa, zmniejszone zdjęcia zapisują mi się w galerii na telefonie i wystarczy tylko kliknąć Wyślij plik i podać ścieżkę do tego zdjęcia.

Ostatnia edycja:
U nas kolejna niespokojne noc. Młody coś pochrzakiwal jakby chciało go przeziębienie brać.
Po szczepieniu nóżka zaczerwieniona, ciepła i twarda, smaruje altacetem :-/ czy lekarze dawali jakieś zalecenia co robić, a czego nie po tej szczepionce? Czy możemy normalnie chodzić na dwór? Czy lepiej siedzieć w domu?

6:50 Emma wierci się czwartą godzinę. Nie wiem czy się śmiać szaleńczo czy płakać...
I nie widzę żeby cokolwiek jej dolegało

Viltutti - O pewnie niespokojny po tej szczepionce. Nie wtem jakie są zalecenia, ale jeśli mały będzie normalnie aktywny to ja bym pewnie poszła na spacer

reklama
Madzikm i jak udało się trochę zdrzemnąć?

Viltutti nie pamiętam jak zaleceniami ale znając naszą łatwość łapania wszelkich infekcji to po każdym szczepieniu odczekujemy kilka dni zanim wyjdziemy na dwór.

U nas dzisiaj nocka ładnie tfu tfu :wink: tylko pobudka przed 7 bo starszaka trzeba było na turniej wyszykować.

Do góry