reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ojej Marcia trzymaj sie dzielnie, a jaka masz szyjkę? Jednak te Twoje słabe samopoczucie nie można go lekceważyć, mam nadzieję, że Ci cos pomogą. ściskam!

Dagmar a Ty jak?

Ok ok, dzisiaj muszę wyjść o 11 bo zus, urząd miasta i do gina. Padnę chyba ale się cieszę, bo mnie zbada i powie co tam się działo (mam nadzieję, że nic). Kończę oblot dzisiaj i siadam na tyłku :)

Stwierdzilam ze jednak zostane do jutra. Wyniki mam dobre, cisnienie tez a jak tylko przejde pare krokow po korytarzu to slabo mi sie robi od nowa. Zaraz ma byc obchod i cos mowili ze wezma mnie pozniej na dokladniejsze usg. Moze mi szyjke w usg ocenia, bo to najbardziej wiarygodne. No zobaczymy. Tesciowa sie Tymkiem zajela i juz spi :-) wiec nie mam sie czym martwic. Zobaczymy co neurolog jutro powie. Eh glowa mnie z tego wszystkiego rozbolala.

Spokojnie, powoli i nie szalej. Skoro masz teściową z małym to nie szalej.
Ja do głowy dostaję ale mi z dziećmi nikt nie zostanie. A. będzie musiał wziąć wolne :/

Ancona faktycznie w ciąży nie można serów pleśniowych i dojrzewających, ryb wędzonych na zimno i surowych mięs. Sushi też nie można ze względu na zawartość surowych ryb, ale ja obeszłam ten zakaz i zrobiłam sobie z gotowanymi krewetkami :-)

Madziolina jeżeli jest to bardziej kłucie w okolicach pochwy to może jest to początek zapalenia pęcherza?

Marcia trzymam kciuki za Ciebie i Twojego Szkraba.

Dagmar przecież miałaś odpoczywać :wściekła/y:

Nooo właśnie się staram, olałam wczoraj zus i przewaliłam go na dzisiaj ;)

Gin od 15tej, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie ok. Trzymajcie kciuki:)

reklama
Cześć:)

Marcia, dagmar trzymam kciuki nadal za dobre wyniki badań:)

A u mnie nic nowego:) Jakoś tak już żyję przyszłotygodniową wizytą i powrotem do domku:)

Dagmar siły dużo Ci życzę na ten biegany dzień :)

Marcia czekamy na wieści, oby Cie wypuścili

ja dziś kupiłam w aptece herbatkę na ten mój kaszel, bo najgorzej jest w nocy, budzę wszystkich.

Ojej dziewczyny odpoczywajcie.
Marcia zostać dzień dłużej w szpitalu, niz pózniej w domu znowu bys miała zle się poczuć.
Mojeboje może uda nam sie spotkanko, porównamy nasze brzusia, a i tydz ciązy ten sam, to i może razem w szpitalu będziemy na porodówce:)

A ja siedze w pracy, dobrze że teraz mam spokojną, młody w przedszkolu, obiad z wczoraj więc dzisiaj popołudniu leniu****ę:)

czesc dziewczyny,

ja siedze w pracy, boli mnie nadal, w nocy nie czulam, bo spalam, a jak ide to najgorzej, tak ciagnie w dol, jak siedze to czasem tylko cos zakluje.
Wzielam nospe i magnez, moze pomoze...
Taka kolowata jestem...

Ide do domu. Wyprosilam ich zeby mnie puscili, bo chcieli mnie do jutra trzymac tylko po to zeby im nfz wiecej zaplacil za hospitalizacje. Ale ordynator to moj znajomy lekarz wiec dal sie uprosic. Dostalam l4 na dwa tygodnie i w tym czasie mam sie umowic na wizyte do mojej gin zeby zobaczyc co z ta szyjka. No i luteine mam brac dopochwowo. No i odpoczywac. Czyli zwalniamy tempo. Przed chwila byla mnie odwiedzic moja ordynatorka, oczywiscie nizbyt zadowolona z mojego zwolnienia. Ale juz sie przestalam przejmowac.

Marcia pewnie, nie ma się co ludźmi przejmować. Teraz jesteś ważna Ty i dziecko:)

Dziewczyny mam pytanie. Orientujecie sie może czy jak ma się liczne bakterie w moczu to trzeba to natychmiast zgłosić lekarzowi, czy mogę poczekać jeszcze ten tydzień do wizyty? Nie chciałabym mu zawracać głowy bzdetami a wiem że w ciąży jakoś się to leczy.

Ostatnia edycja:
marcia331 masz rację uciekaj do domu, luteina i leżeć ale w domu gdzie psychika też odpoczywa. Mnie też na siłę chcieli trzymać (w 5 tyg. leżałam) - lekarz próbował mi wciskać, że to dla mojego dobra a na sali mnie położyli gdzie jedna dziewczyna po poronieniu a druga czekała na łyżeczkowanie... tak budowali mi pozytywne myślenie :no:

reklama
Witajcie mamusie:)

Sluchajcie byłam dziś na wizycie u endokrynologa ze względu na te moje hormony i nie jest najlepiej:(
Nadczynnosc tarczycy plus spora zmiana:/ póki co zrobili mi sporo badań i jutro wracam na wizytę...
troszke mnie to zmartwiło, czy któraś z Was miała podobna sytuacje?
pozdrawiam

34bwhqvk3v8bp0jd.png
[/url]

Do góry