reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Na moje jak zniesli to powinno byz, ze 6 latki zostaja, 7 latki raz jeszcze 1 klasa. A nie jak chcesz to daj jak nie to nie i polowa rodzicow sama nie wie co zrobic.

reklama
A ja nie bardzo go chcę zostawić, bo chcę Młoda dać. Jak wszyscy zostawią swoje dzieci to naboru nie będzie. Poza tym miałam już wstępną diagnozę i Młody soboe radzi. Nie powiem, żeby nie było mi na rękę mieć dwójkę w przedszkolu, ale drugi raz zerówka średnio mi się widzi.

Truskawkowa tylko jaki jest sens zostawienia 7-latków drugi raz w szkole? Rodzice mogą zostawić nawe 8-latki drugi rok w drugiej klasie. Takie jest założenie tej ustawy. Na fb wrzucił link.

Ja też uważam ze jeszcze sie nachodzi do szkoły i nauki 1 klasie sporo, to nie Uk ze uczą sie w szkole a w domu luz. Mój syn właśnie w ramach przerwy świąteczne wkuwa tabliczkę

Mój w ramah wolnego jest w przedszkolu, bo w domu nie chciał siedzieć. Dlatego wolałabym zostawić go w 1 klasie, jeśli zajdzie taka potrzeba niż w zerówce.

W zerowce to jeszcze ale drugi raz w 1 klasie t lipa i co dadzą drugi raz te same książki i to samo będą sie uczyć? Chyba by jednak nie zostawiala, w zerowce to jeszcze bo sporo sie bawi.
Djmk no z miejscem w przedszkolu może być w bo ludzie zostawia bo wygodniej, w szkole dziec jest 4h a w przedszkolu nawet 9h

U nas z zerowce wlasnie malo sie bawia. Program taki napiety, ze brak slow. Rok temu dewsy mi przecieral na kolanaxh a teraz nic, bo czasu na zabawe maja malo.

Uczę sie pisać na tablecie i bzdury wyskakują zanim wyślę to kilka postów wskakuje wole laptop
Jednak myślę ze większość ludzi nie będzie powtarzać roku a już na pewno 1, 2klasy, raczej dotyczy to matek 5latkow najbardziej.

reklama
Milenka ja rozmawiałam z naszymi paniami i one powiedziały, że nawet powtarzanie zerówki będzie dla niektórych problemem, bo dzieciaki szybko i płynnie idą z materiałem. Powiedziała, że będą szukać wtedy jakis bardziej rozbudowanych ksiażek. Ja nie widzę potrzeby zostawienia go w zerówce, chociaż niektórzy będą przenosić dzieci do zerówek w szkołach, by dzieci ze szkolą się zapoznały. Ja myślę, że czy jako 6- cz 7-latek to początki są trudne. Mój jest ciekawy i lubi pisać, próbuje czytać, ale drugi rok w zerówce by go rozleniwił.

Truskawkowa mój by też pewnie z chęcią z ulubionym kolegą poszedł do szkoły, ale nie wiem jak jego rodzice. U mnie Młody nadal wydziera jeansy na kolanach ;)

Do góry