reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszko mi przy obu ciazach mowili, ze dziwnie nisko mam brzuch, ze na bank szybko urodze i co......starszy 2 dni po terminie, mlodszy 19 przed ale to olanowane cc bylo.

Nie no ja wiem, że to różnie bywa, samej mi się tak wydawało, ale jakoś to wypieralam ;-)

No nic, jeszcze 6 tyg do terminu wiec niech się za bardzo nie spieszy ;-) i tak za jakiekolwiek przygotowania wezmę się dopiero od przyszłego tygodnia, więc musi siedzieć spokojnie :-D

reklama
Agunia - jakoś dajemy radę. Ważne, że F nie zeszło na oskrzela i tylko na samym katarze sie skończyło. Myśle , że do Sylwestra sie ogarniemy.

Katjuszka - niech sobie Z siedzi spokojniutko jeszcze z 5 tygodni. A jak K sie czuje ?

Katjuszka - biedne Wy! Oby lekarz wreszcie coś doradził!

Edysiek, Madzikm - super córcie! Ja dziś widziałam tak śliczne sukienki w H&M że aż łezka w oku się zakręciła jak sobie pomyślałam że swoją córeczkę bym tak ubrała. A tu lipa ;-)

Agunia - no to Ci synuś dorasta, niedługo pyskować zacznie.

Mika - zdrowia.

U nas planów na Sylwestra brak. Nawet może opieka by się znalazła ale co potem? Wrócimy rano a tu od 7 nie będzie zmiłuj i co wtedy. Ja ledwo daję radę jak powiedzmy wyspana jestem. A tak pewnie po nieprzespanej kompletnie nocy cały tydzień bym do tylu chodziła.

Madzikm, Edysiek słodkie dziewczyny :)

Katjuszka zdrówka dla K. Oby jutro wszystko się wyjaśniło.

Agunia fajnie, że J. Tak nawija. Ja jednak cieszę się, że Młoda jeszcze w miarę cicho, bo brat nawija jak opętany ;)

Ja przez ostatnie 5 dni brałam antybiotyk, a wczoraj mnoe wysypało na brzuchu :/ niby nie swędzi, ale poszłam dziś do lekarza z tym. Dała jakieś tabletki, a przy okazji zmierzyła ciśnienie i wyszło za wysokie. Teraz mam przez tydzień mierzyć 2 razy dziennie i notować. :D

Sylwestra spędzam w piżamie z jakimś kanałem w tv o ile nie zasnę jak w zeszłym roku. ;) chociaż po ostatnich hukach w święta zapowiada się ciężka noc.

Melduję się.
Przyznam że czytałam Was dzisiaj ale nie miałam siły odpisywać. Wykończyły mnie te Święta, ledwo żyję ale to chyba jak większość z Was:-p

Edysiek, Madzikm piękne dziewczyny:)

Katjuszko współczuję strasznie i oby drugie dziecię Ci wynagrodziło te nieprzespane noce u K:tak:

Któraś pytała o plany na Sylwestra. My nigdzie nie idziemy, może przyjdą do nas znajomi ale to wtedy K będzie sobie spał w domku pod kamerką a my się będziemy gościć w biurze męża w podwórku. Chociaż chyba gnuśnieję bo na chwilę obecną po prostu poszłabym spać po 22:wink:

Agunia K też nawija jak najęty. Skleca takie mini zdania i aż się boję co to będzie jak się rozkręci:-p

Nie pamiętam już co i komu ale jeszcze życzę zdrówka dla chorowitków

Meldujemy sie z Karpacza :) Dzis od rana mrozi u nas :)
Katjuszko trzymam kciuki za wizytę dzisiaj i oby pomogli Wam.
Dla reszty chorowitkow zdrowka i jeszcze raz zdrowka.

Mój synek też już nieźle nawija i niestety zaczyna się kłócić, co jest mega zabawne czasami. Wczoraj byliśmy się spotkać ze znajomymi, których córka jest 3 miesiące młodsza i nic jeszcze nie mówi. Koleżanka nakrecila się moim zdanien bez sensu bo każdy bobas jest inny :) Mam koleżankę, której syn nie mowil do 4 lat a teraz buzia mu sie nie zamyka.
Uciekam na sniadanko.

Witam :-) :)
Moje dziewczyny kichają i kaszlą. Pewnie się zaraziły jak byłyśmy w święta u mojego brata, bo tam wszyscy byli chorzy.
Pierwsza zasmarkana noc za nami i nie było tak źle, poza samym zasypianiem, które trwało ponad godzinę. Oby nie było gorzej :blink:

Madzik udanego wyjścia do kina.
Ancona moja ciągle rusza choinkę, do tego kot na nią ciągle włazi. W niedzielę znowu leciała. Dobrze, że większość bombek jest plastikowa.
Katjuszka jak dzisiaj?
Maleństwo niech jeszcze posiedzi trochę w brzuchu.
Moja tak samo gada ciągle po swojemu. Albo właśnie sylabami. "Ko" to u niej kot, kotlet i kocham :-D Chociaż potrafi powiedzieć kot, ale po co jak można ko-ko.

Myszka udanego wypoczynku. A skąd Ty jesteś? Ja do Karpacza mam całkiem blisko i od czasu do czasu robimy wypad na Śnieżkę. Może wkrótce i z Kinią się wybierzemy. Z tym, że my tylko letnią porą w góry się wybieramy.

Noc tragiczna. Młoda się kręciła jak korkociąg, dopiero po 4 po nurofenie w miarę zasnęła. Wstała przed chwilą chwilą, bo wczoraj poszła spać o 22 przez ta drzemkę o 17.. wygląda ok, ale dalej jak się wody napije to kaszle i poplakuje.. no nic, zbadamy się i zobaczymy.. tylko znowu ten stres z lekarzem :-( ona dostaje po prostu wariacji i histerii.. a ja białej gorączki. Dobrze, że z nianią idę to będzie ją trzymać bo ja autentycznie mam z tym problem, żeby ją utrzymać.

Edysiek to K ma identycznie. Tez kot, kon powie. Kon mówi zawsze całe, a kot raz tak raz tak. Mówi kilka dłuższych wyrazów po swojemu i mniej więcej wiadomo co znaczą, typu kompom czyli kąpiel. Temp czyli temperatura. Nie ma. Niania. Bomba. I gogobom ale nad tym od kilku dni się zastanawiamy i nie wiemy co to ;-)

Edysiek - zdrowia dla dziewczynek, oby to tylko przeziębienie i nie rozwinęło się w nic poważniejszego.
Kinem zamierzam się bardzo cieszyć, tylko telefon muszę mieć włączony, oby szwagierka nie musiała wykorzystać tego faktu ;)
Kingę zamierzacie przenieść do pokoju starszej? Jak A się na to zapatruje? To już w miarę duża dziewczynka, pewnie ma swoje sprawy, tajemnice i koleżanki, obecność młodszej siostry nie będzie przeszkodą?

Katjuszkooo - czekam na relację po wizycie

Myszko - bawcie się dobrze

Milenko - E ma bardzo cienkie włosy , mam nadzieję, że z wiekiem się jej wzmocnią

reklama
Katjuszko daj znać jak po lekarzu.

U nas też chłopcy cały czas kaszlą starszy nawet w dzień a mały raczej w nocy dzisiaj znowu o 23.00 inhalacje z pulmicortu robiłam bo zasnąć nie mógł a rano wstał i trochę mu coś rzęzi ale tak to nie widać po nim choroby.
Dzisiaj na minusie a ja muszę do banku pójść i trochę się boję żeby bardziej H nie zaszkodzić. Normalnie mam już dość tego chorowania :no:

Do góry