reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Oj szarawo dziś na forum...
Głowy do góry dziewczyny. Zamknijcie oczy, pomyślcie maluszku, zaraz wam się humory poprawią :-)
Ja codziennie rano, zanim jeszcze wstanę z łóżka, układam się na wznak, kładę rękę na brzuch i wyczuwam gdzie jest maluszek (to jedyny czas kiedy jestem w stanie go wyczuć). I najfajniejsze jest to, że się przesuwa :-) Jeszcze parę dni temu był bardziej po prawej stronie, wczoraj był idealnie pod pępkiem (jakieś 7cm poniżej), a dzisiaj już był na lewo mały wędrowniczek ;-). Mąż jakoś z przymrużeniem oka patrzy na te moje rewelacje, no ale co on tam wie jak rano śpi głęboko.
A powiem wam, że jak tak rano sobie potrzymam ręce na brzuchu, to mimo że nie czuję jeszcze ruchów dziecka to wiem, że jest, że się rusza i to poprawia mi humor na cały dzień :-)
Ja wybieram się dziś na miasto, muszę zakupić nowe biustonosze, i może ze dwie nowe bluzki, w czymś do pracy trzeba chodzić, a że znajomi jeszcze nie wiedzą, to się ukrywam. Chcemy pierwsze powiedzieć rodzince, a z tym czekamy do naszej rocznicy ślubu która jest pod koniec października :-)

Madzkim a powiedz Ty mi ze skoro nie czujesz ruchow jeszcze dziecka to skad wiesz z ktorej strony jest malenstwo? To tak sie czuje? Ja nie czuje tak nic tylko macice powiekszona:tak:

reklama
Rety od wtorku probuje nadrobic wasze wpisy ale nie daje rady. Co troche poczytam to zaraz kilka nowych stron sie pojawia. I to tylko jeden watek a gdzie pozostale????
My sie szykujemy na wesele. O 17 idziemy na slub a potem balanga :-) Tymek zostaje z babcia. Mam nadzieje ze bedzie fajnie. Pozdrawiam was wszystkie. Postaram sie jednak pozniej nadrobic.

Agunia no moze nie doslownie ale na dole jak masz spojenie to brzuszek przynajmniej u mnie jest powiekszony i to raczej tam w tej chwili jest w tej chwili moje dziecko ale nie wyczuje zeby sie ruszalo czy przemieszczalo:)

Mi właśnie chodziło o macicę :-). Raz jest pośrodku a czasem delikatnie na prawo bądź na lewo, a że maluszek w niej siedzi, to jakoś tak wolęmówić o nim niż o mojej macicy:-D. Teraz dużo łatwiej mi ją wyczuć, bo na tym etapie ciąży jest już wielkości grapefruit'a.
Przepraszam, że zamotałam:-) maluszka jeszcze nie czuję, z niecierpliwością czekam na pierwsze wyczuwalne ruchy. Ciekawi mnie tylko, czy fakt, że macica delikatnie zmienia położenie, świadczy o ruchach maluszka, czy raczej moje wzdęte jelita ja przesuwają:cool2:
Agunia dla mnie najlepiej wyczuwalna jest rano, przed wstaniem z łóżka, leżąc na wznak, mniej więcej w połowie odcinka pomiędzy pępkiem a spojeniem łonowym. Delikatnie naciskając palcami ręki wyczuwam jakby "piłkę". Jak już wstanę i pochodzę to mi znika :cool2:

Ostatnia edycja:
Na dole brzuszka tak jak pisałam to właśnie myślę że to bo jelita i żołądek będą Ci sie lekko podnosiły do góry i ewentualnie tak układały żeby zrobić miejsce dla rosnącego bobaska:)

Właśnie sobie wyobraziłam, jak to codziennie macam się po moich uwypuklonych jelitach myśląc że to może maluszek w swoim domu i dostałam ataku śmiechu :-D.
A co tam, niech będzie, że to maluch. Coś trzeba mieć z tego okresu ciąży, kiedy jeszcze brzucha się nie ma, kopniaczków nie czuć, a większość nieprzyjemnych objawów minęła, to chociaż mam to swoje macanie :tak::-D

reklama
Czyżbyś miała na myśli mnie? :-)

Chyba nas :D :D :D

Witam weekendowo, mężu pojechal a ja wziełam sie za porządki domowe bo nawet wczoraj wieczorem mąż stwierdził ze jakis taki haos zapanował w tym naszym domu:confused2: usmiałam sie jak nie wiem bo faktycznie od 2 dni nic w domu nie ogarniałam bo skupiłam sie na dokończeniu balkonów a on proszę jaki wrażliwy, zaraz mu sie nie podoba bo bałagan :tak:a dobrze nich doceni w końcu ile żonka musi w domu porobić zeby to jako tako wygladało.

L-oka- ja ogrodniczek nie cierpie wyglądam w nich jak słonica:tak: a pozatym niewygodnie mi w nich strasznie. Ale dla każdego cos innego moze tobie akurat podpasują.

Ameryka- no w końcu a juz sie zaczęłam martwic ze cos u Ciebie nie tak i dlatego sie nie odzywasz. Super wyniki badań. Jak mieszkałam w szkocji to lekarze też tylko w kółko powtarzali ze jest ok, ja nawet przez cała ciążę nie widziałam żadnego wyniku badań ani nic. Robili badanie i na następnej wizycie mówili "ze jest ok". No ale na szczęście było ok czego i tobie zyczę.

Agunia- :-Dpozdrowienia dla Mgr. Danuty...

Dagmar- dzieki za wsparcie, a na zły humor moze jakiąś "komedie romantyczna" oglądnij albo kawka z koleżanką.

Na razie uciekam sie ogarnąć bo muszę zawieżć rodziców na wesele. takze do wieczorka

nawet nie mam czasu ani siły iść na "kawę"
No właśnie poradźcie jakąś komedię :)

Widzę że nie tylko ja mam dzisiaj felerny dzień.
Myślałam że jak wyjdę na spacer na miasto to mi przejdzie a tu lipa.. dalej kręci mi się w głowie, jak tylko weszłam do jakiegoś sklepu to odrazu musiałam wyjść bo było mi duszno, gorąco i uszy mi się przytykają tak że przeszkadza mi to w mówieniu.
Masakra jakaś dzisiaj. Trzymajcie się kochane!!! Oby jutro był lepszy dzień.

Rany, jak ja cię dobrze rozumiem, wrrr mam dość takich dni :/

Właśnie sobie wyobraziłam, jak to codziennie macam się po moich uwypuklonych jelitach myśląc że to może maluszek w swoim domu i dostałam ataku śmiechu :-D.
A co tam, niech będzie, że to maluch. Coś trzeba mieć z tego okresu ciąży, kiedy jeszcze brzucha się nie ma, kopniaczków nie czuć, a większość nieprzyjemnych objawów minęła, to chociaż mam to swoje macanie :tak::-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D :-Dto ja się pomacam po żołądku a co się będę ograniczać :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry