reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka moja ma spacerówkę za jakieś 20 zl. Dostała na roczek i bawi się nią super. Myślałam o głębokim, widziałam taki plastikowy caly, ale na razie się wstrzymam.
O taki: Ładny WÓZEK DLA LALEK _ GŁĘBOKA GONDOLA 0364 (5709540794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Mój starszy w klockach gustuje, a lego tanie nie jest :/ więc pożytek będzie on dostanie prezent, a ja nie będę miała zawaliska.

Katjuszka super nianię macie :) o piasku kinetycznym myślałam, mamy piszą, że wcale ciężko się nie sprząta. Ja boję się, że Młoda go zje.

Czy tylko moja latprośl ma nocne jazdy jeszcze? Wykończy mnie tym.

reklama
DJMka nad tym wózkiem też się zastanawiałam, ale chyba już niedługo za duża będzie na niego.
U nas też kiepskie noce, tylko jakoś nie chciałam o tym ciągle pisać. Budzi się w nocy, biorę ją do siebie i wtedy wala się po mnie i po całym łóżku. Ostatnio jeszcze kilka nocy z rzędu płakała przez sen i to bardzo, nie mogłam jej uspokoić.
Dzisiaj jedna z lepszych nocy, koło 2 wzięłam ją do siebie, niby spała, ale tak się wierciła, że nad ranem miała głowę w moich nogach :baffled:
Oczywiście budzi się między 6 a 7.

Niestety u nas też nocki do bani. Budzi się, popłakuje, wierci, wstaje. Z nami jest jeszcze gorzej wiec Go tylko wyciągam, przytulam i odkładam do swojego "legowiska".

My juz po spacerze i babraniu się w kałużach. Teraz pomalutku zasypia. Pózniej jedziemy do centrum handlowego, muszę pokomletować do końca świąteczne prezenty. Po południu ma padać wiec jak znalazł takie rozwiazanie. Dostanie telefon w łapki i będę miała chwile spokoju - tak wiem, wiem nie powinnam ale wyjścia nie mam, żeby coś na spokojnie obejrzeć i wybrać

Edysiek ja dziś Młodą do nas wzięłam to poleżała chwilę i powędrowała do pokoju, a ja za nią i tak siedziałam z nią od 1 do 4, bo za nic nie chciała się położyć.

Mika u nas z nami raz lepiej, a raz gorzej trudno ją rozgryźć. Nie wiadomo, co podziała danej nocy. Chwila spokoju na zakupach bezcenna ;) moja jakby dostała telefon to po dobroci nie odda, a jak się zabierze to awantura na całego.

Moja pospała całe 30 min. Dziś nie jest mój najlepszy dzień, a do tego pada.

Djmka - mój też po dobroci nie jest skłonny do oddawania, dostaje wtedy pojemniczek z owocami i zapomina o telefonie.

Kurcze dziewczyny chyba ogólnie coś jest na rzeczy ostatnie kilka dni. Może coś wisi w powietrzu bo Kuba jest też nieznośny ale w dzień bo dzięki Bogu w nocy ładnie śpi.
Mika rozumiem Cię doskonale że pozwalasz czasami F na różne "niedozwolone" rzeczy bo ja np mam takiego jadka że gdybym mu bajki nie włączyła i nie karmiła w tym czasie to żyłby chyba powietrzem. Tzn. owszem zjada co nieco ale to jest dosłownie parę gryzów. Generalnie nie zmuszam go do jedzenia ale jeśli nie zjada śniadania czy obiadu to potem chodzi i podjada, a że mam za mało szafek w kuchni to większość przekąsek leży na "zamaskowanym" stoliku z którego już chłopak niestety sam sobie sięga. Muszę to wszystko gdzieś pochować albo wyjeść:)

DJMKA moja tez sie budzi no ale nie tak żebym kilka godzin zarwała,potrzymam za rękę i zasypia z powrotem,wczoraj akurat po 4 musiałam mleko dać bo sie domagała a potem pokazała żeby ją do łóżeczka dać znowu i rączkę trzymać.

MIKA moja jak dostaje telefon to zaraz poprzesuwa i się wyłacza piosenka czy bajka wiec nie daje,laptop jak jej włącze to też wyje ze mam z nią siedzieć,nic sama nie będzie robić.

AuLIYA moja też pewnie by próbowała wsiadać do takiego i obstawiam że jeden dzień by wytrzymał przy jej gabarytach,wiec skutecznie mi wybiłaś taką spacerówkę z głowy;-)

EDYSIEK też mam podobne typy,tylko te wózki drogie a po wypasionym mikołaju chciałam drobiazg kupić na gwiazdkę,własnie za ok 30zł i w końcu nie wiem co zrobić.
Mi się ten jeszcze podoba
SMOBY Wózek CHULI POP Gondola MYSZKA MINNIE DISNEY (5599637750) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kroczku ja mam jadka ale w domu wstaje z krzesełka w połowie posiłku zwykle (zsuwa się pod tacą i zaczyna wołać o pomoc w wyjściu) a po chwili zaczyna podbiegać do naszego stołu że jeszcze by zjadł.
Do tego wie w których szafkach są jego przekąski (min. biszkopty) i potrafi nawet do górnej szafki się dorwać i otworzyć a potem pokazuje co chce...

Wózki widzę masakrycznie drogie!! przyznam, że nie oglądałam wcześniej ale powyżej 100:szok:
Edysiek podobał mi się Z Twojego linka gdzie był wybór kolorów :D
Ja nie jestem zwolenniczką różu we wszystkim dlatego jest to dla mnie opcja na przyszłość :D

reklama
Hej
Oświadczam, że zwariuję.
Od półtorej tygodnia mniej więcej mamy tak paskudną pogodę w Irlandii, że kompletnie nie da się wyjść na zewnątrz:no: Mści się w tym roku strasznie mieszkanie nad brzegiem oceanu, sztorm za sztormem, gradobicia, oberwania chmury i wiatr wiejący prawie non stop ponad 100km na godzinę.
Już nie wiem jak małą zabawiać, z barku ruchu wymyśla takie rzeczy że mi włosy dęba stają. |Wczoraj przyłapałam ją chodzącą na czworakach po stole kuchennym, weszłam akurat jak z niego spadała, na szczęście poleciała na krzesło , po który się wspięła, a te mamy obite i miękkie więc trochę zamortyzowało upadek. Przedwczoraj wyciągnęła zabezpieczenie z kontaktu i wkładała do niego wyciągnięty (chyba tylko Bóg wie skąd) krzyżyk od różańca:szok:. Na psie się tak wyżywa, że aż mi się serce ściska bo tak mi go żal. Na dodatek z powodu nagromadzonej energii wstaje powiedzmy około 8:30, idzie na drzemkę około 16 (zazwyczaj już o 14 spała) i wariuje potem do 23:no: Nie mam czasu nawet poczytać ani nic oglądnąć, już na wszelki wypadek jej cały czas pilnuję bo palma jej bije okrutna.

Wiara w Mikołaja strasznie mi się podoba, przy czym podobało mi się, że u nas w rodzinie dopóki wierzyliśmy z bratem W Mikołaja to dostawaliśmy prezenty na 6 grudnia, kiedy przestaliśmy, dopiero wtedy dawali nam rodzice pod choinkę.
My Emmie tylko pod choinkę będziemy dawać, w Irl i tak nie ma mikołajek na szóstego więc nie będziemy jej rozpuszczać;-)

Bardzo mi się podobają te skoczki o których piszecie, ale w Irl nie do dostanie, ewentualnie mogłabym z amazon zamówić ale są dużo droższe. Chyba popytam sprzedawców na allegro, może ktoś wysyła zagranicę, miałabym dla małej prezent na urodziny.

A propos nocy, bywa różnie, potrafi, bardzo rzadko przespać u siebie do około 6ej, wypije mleko, przytulimy się do siebie i śpi jeszcze do tej 8:30 (a i zadrzyło się, że do 10ej), najczęściej jednak budzi się około 3ej., ląduje u nas w łóżku, i jak śpi spokojnie to ok, ale najczęściej wierci się , śpi w poprzek i śnią jej się koszmary więc jęczy przez sen:confused2:

Katjuszkoo - genialna sprawa ten kinetic sand. Oglądnęłam sobie filmiki na youtube, wygląda na niezłą zabawę. Zdaj potem relację jak K się podobał

Ancona - zdrówka dla H !!!

Milenka - skoki z obciążeniem to jak darmowy fitness w domu:-D Powinnaś się cieszyć:-D
E ma wózek dla lalek, spacerówkę, taniocha z Lidla, dawał radę dopóki woziła w nim misia czy klocki, ale od kiedy zaczęła się sama w nim rozsiadać i "wozić" to siedzisko przestało istnieć i wisi w strzępach. Póki jednak ma cztery sprawne kółka i bagażnik na dole to nie wyrzucam. Ogólnie wydaje mi się, że warto kupić, ale nie wydawałabym na wózek zbyt dużo pieniędzy.

Mika - fajna koszula, M będzie się świątecznie prezentował.

Pojechałam ostatnio z nudów do dużego Next'a którego mamy w Galway
Wiedziałam że nie powinnam:zawstydzona/y:
Wprawdzie mała ma już w czym wystąpić na święta, ale cieszę się strasznie ,że mamy z mężem osobne konta, bo na ubraniu na Wigilię się nie skończyło.
To jest zdecydowanie sklep, w który muszę szerokim łukiem omijać dział dziecięcy:no: Ceny są....zdecydowanie zbyt wysokie...

I mam pytanie
Podoba wam się taka sukienka...Ta w delikatną pepitkę, z paskiem z kokardką
Myślicie że ok na Wigilię??
Jakoś nie chce kolejnej Wigilii występować w tym samym

2015 hot sale cosy vestido winter autumn women dress o neck long sleeve kawaii warm winter dress hot sale-in Dresses from Women's Clothing & Accessories on Aliexpress.com | Alibaba Group

Ps
jeszcze takie wykopałam u Chińczyka ;)

Summer Vestidos Women Summer Dress 2015 High Quality Printed Round Neck Casual Dress Short Sleeve Vestido De Festa Elegant Dress-in Dresses from Women's Clothing & Accessories on Aliexpress.com | Alibaba Group

Sexy V Neck Retro Vintage Dress 50s Swing Dress Rockabilly Women Casual Summer Dress 2015 Vestidos Femininos Plus Size-in Dresses from Women's Clothing & Accessories on Aliexpress.com | Alibaba Group

Free Shipping Brand Bodycon Summer Dress 2015 O neck Pencil Tights Office Dress Plus Size Pencil Women Dress Female Elegant-in Dresses from Women's Clothing & Accessories on Aliexpress.com | Alibaba Group

Ostatnia edycja:
Do góry