reklama
A my wprowadziliśmy kary. Jak zrobią tego czego im nie wolno pomimo wcześniejszego upomnienia to sadzam na ziemi na kilka sekund i po chwili mówię że można się już bawić. Śmieszne to czasem bo J wie że coś źle zrobił jak tylko spojrzę na niego to sam siada i czeka czy mu pozwolę się dalej bawić. O wie o co chodzi ale on nie cierpi tej kary więc siedzi i wyje.
Kroczku u nas jak H coś broi upominam raz drugi trzeci później zabieram rzecz zakazaną lub odstawiam go w inne miejsce oczywiście jest ryk i kładzie się na podłodze a wtedy to już tylko czekam aż sam się uspokoi bo z takim rozdartym i tak nie ma kontaktu
Rila fajnie że jak jest kara to chłopcy siedzą mojego trzeba by było przywiązać
Rila fajnie że jak jest kara to chłopcy siedzą mojego trzeba by było przywiązać
Ostatnia edycja:
TruskawkowaMamba
Fanka BB :)
Dopiero teraz nadrobiłam.
Ja dziś tylko o sobie bo sił nie mam. Kładłam się spać ok 23(czytając książkę) o północy A wstał i zasnął ok 3:30 Fajnie, nie Brat lepszy nie był i wstał o 6 Sił dzis nie mam, kawy nie pomogły....
Młody rozumie, że czegoś nie wolno i jak go upomnę to odpuszcza....z wielkim rykiem oczywiście. Ale generalnie słowo NIE rozumie.
Dobra, wybaczcie, ale idę kąpać chłopaków i rodzinnie spać chyba pójdziemy
Z M ciut lepiej-w ramach przeprosin zamówił mi dzis książki:-)
Ja dziś tylko o sobie bo sił nie mam. Kładłam się spać ok 23(czytając książkę) o północy A wstał i zasnął ok 3:30 Fajnie, nie Brat lepszy nie był i wstał o 6 Sił dzis nie mam, kawy nie pomogły....
Młody rozumie, że czegoś nie wolno i jak go upomnę to odpuszcza....z wielkim rykiem oczywiście. Ale generalnie słowo NIE rozumie.
Dobra, wybaczcie, ale idę kąpać chłopaków i rodzinnie spać chyba pójdziemy
Z M ciut lepiej-w ramach przeprosin zamówił mi dzis książki:-)
Myszka7_2005
Nie nadrobie Was
U nas z kupowaniem zabawek to niestety sami na siebie możemy liczyć. Pomysły dziadków nie są trafione np. wczoraj dostal kolejke z mnostwem malych haczykow.
Konika skoczka dostanie na weekend wiec zdam Wam pozniej relacje co i jak.
Slowo NIE jest u nas również niesłyszalne. I tu tylko konsekwencja może pomóc ale z nią u nas różnie
Klade sie spac dzisiaj szybciej bo od kilku dni o 5:4o wstajemy bo pampers nie wytrzymuje i jest mega awaria.
U nas z kupowaniem zabawek to niestety sami na siebie możemy liczyć. Pomysły dziadków nie są trafione np. wczoraj dostal kolejke z mnostwem malych haczykow.
Konika skoczka dostanie na weekend wiec zdam Wam pozniej relacje co i jak.
Slowo NIE jest u nas również niesłyszalne. I tu tylko konsekwencja może pomóc ale z nią u nas różnie
Klade sie spac dzisiaj szybciej bo od kilku dni o 5:4o wstajemy bo pampers nie wytrzymuje i jest mega awaria.
kroczek_k
Nowy rok, nowa nadzieja
Dzięki kobitki za odzew
Staram się być konsekwentna ale czasami jest ròżnie O ile z jakąś histerią o zabawkę jakoś sobie radzimy o tyle z nadmiarem emocji w stosunku do psa ( widać że nie umie ich wyrazić bo aż szczypie z radości) już jest ciężko. Idzie zima psina bedzie w domu czesciej... oj bede miala przeprawe
A wracając do tematu zabawek to polecam wszysto z serii Czu czu. K ma dwa rodzaje obrazkow z odglosami oraz mini puzzle dwuelementowe i uwielbia się tym bawic
Staram się być konsekwentna ale czasami jest ròżnie O ile z jakąś histerią o zabawkę jakoś sobie radzimy o tyle z nadmiarem emocji w stosunku do psa ( widać że nie umie ich wyrazić bo aż szczypie z radości) już jest ciężko. Idzie zima psina bedzie w domu czesciej... oj bede miala przeprawe
A wracając do tematu zabawek to polecam wszysto z serii Czu czu. K ma dwa rodzaje obrazkow z odglosami oraz mini puzzle dwuelementowe i uwielbia się tym bawic
Edysiek
odkrywca
Witam :-)
U nas zabranianie wygląda tak, że ja powiem, że nie wolno, albo zrobię "nu nu" na co moja odpowie szelmowskim uśmieszkiem i dalej robi swoje. Jak już zabronię albo ją zabiorę z miejsca zbrodni to kładzie się na ziemi, płacze i ma wielkiego focha.
Myszka my też ostatnio mamy problem z przeciekającymi pieluchami. Wczoraj zmieniłam jej pampersa a po 2 godzinach już była cała mokra, spodnie do wymiany.
Kroczek my też zachwalamy serię Czu Czu. Kinga ma Zwierzątka na sznurku i dwuelementowe puzzle (ze zwierzątkami).
U nas zabranianie wygląda tak, że ja powiem, że nie wolno, albo zrobię "nu nu" na co moja odpowie szelmowskim uśmieszkiem i dalej robi swoje. Jak już zabronię albo ją zabiorę z miejsca zbrodni to kładzie się na ziemi, płacze i ma wielkiego focha.
Myszka my też ostatnio mamy problem z przeciekającymi pieluchami. Wczoraj zmieniłam jej pampersa a po 2 godzinach już była cała mokra, spodnie do wymiany.
Kroczek my też zachwalamy serię Czu Czu. Kinga ma Zwierzątka na sznurku i dwuelementowe puzzle (ze zwierzątkami).
Myszka7_2005
My tez chętnie bawimy się czuczu. Jak zakupilam obrazki na sznureczku to M stwierdzil ze zwariowalam a teraz najlepsza zabawa zwlaszcza w aucie.
No u nas dzis zimno i ponuro a tak pięknie bylo
No u nas dzis zimno i ponuro a tak pięknie bylo
reklama