reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka30 wracajac do dr google - szału można dostać, bo każdą diagnozę i każdą receptę mam sama z dr google interpretowac? To po co My składki na lekarzy płacimy? Każdy niech będzie specem w swojej dziedzinie a tym bardziej pediatra. brrrrr

Co do zabawek: to właśnie malemu zamowilam tego konika do skakania bo on ma fisia na skakanie i myślę, że może mu się to spodobać. Z ukladanek to piramidka i kubki z IKEA to u nas szał niezmienny. Nasze dziecko nie ma za dużo zabawek - jakoś goście mało pomysłowi są ;)
Ooo i fajna gra: odkryć się z kołdry milion razy w ciągu jednej nocy :)

Dobrej i spokojnej nocy Mamuśki :)

reklama
Milenka jeden to takie pudełko z fp ale są podróbki dwa razy tańsze a drugi najzwyklejsza kostka za jakieś 15 zł z różnymi dziurami. Nic specjalnego. A puzzle ma takie z takimi trzymadelkami i się je właśnie do dziur wkłada na takiej drewnianej tacce.

Książeczki są obowiązkowe. Tylko musi sama wybierać, przynosi siada na kolana i matka dawaj.

Ale puzzle, sortery i książki to ciągle z niania przerabiaja. Aha... jeszcze jedno- ona wszędzie stawia babki z piasku. Tzn nie tylko w piaskownicy, ale jak gdzieś na drodze albo łące jest trochę piasku to grabki, lopatka i dawaj. Niania mówi, że jak słyszy baba i widzi piasek to ma już ochotę uciekać ;-)

A moja ma jednak jedną drewnianą zabawkę co się koraliki przewleka a na dole klocki drewniane 4 do włożenia,szału nie robi może moje dziecko jakieś inne jest;-)

MYSZKA Ja dużo sprawdzam w google bo taka prawda że więcej niż od lekarza czasem się człowiek dowie niestety.Daj znać jak się konik spodoba.Tylko ja taka wyrodna co zabawki bez okazji nie kupuje?;-)

Mika tak się zastanawiałam gdzie wam lepiej ale jak piszesz że jesteście trochę tu trochę tam to równowaga jest zachowana ;-) Bezpiecznego powrotu do domu!

Milenka o jej już o prezentach :szok::-D
Z tego co piszecie to moje dziecko ma bardzo mało zabawek :eek: i jeszcze nie myślałam o prezentach ale jakiś jeździć albo koń na biegunach chodzi mi po głowie :) a tak to H lubi Duplo i piłki we wszystkich rozmiarach. Za to K ma tyle zabawek że można sklep otworzyć i nic nie można wyrzucić bo wszystko mu potrzebne :confused2:
Milenka Ty nie kupujesz zabawek bez okazji bo pewnie Milenka dużo dostaje w prezencie a moi chłopcy jak my im nie kupimy to nic nie dostaną ot tak no chyba że urodziny mają i pod choinkę.

Viltutti dobrze że już jesteście w domciu kilka dni, nowe klocki ;-) i O znowu będzie grzeczny :)

Katjuszka udanej imprezki :-)

Edysiek a może akurat się doczekasz ;-)

U mnie dzisiaj przypływ energii wykorzystałam na wielkie sprzątanie gotowanie dwa spacery i nawet ciasto upiekłam :-D ojjj mogłoby mi się częściej zdarzać takie doładowanie hehe

Ostatnia edycja:
Witam :-)
Nie doczekałam się, bo zasnęłam :rofl2: Za to rano jak mała się obudziła mąż zabrał ją do drugiego pokoju i mogłam jeszcze chwilę pospać.

Moja ma sporo zabawek, chociaż właściwie nie pamiętam kiedy jej jakąś zabawkę ostatnio kupiłam, chyba na gwiazdkę.
Z grających najbardziej bawiła się świnką skarbonką z FP, teraz trochę jej przeszło. Za to szczeniaczek uczniaczek leży i się kurzy.
Książeczki i puzzle są ciągle na topie.
Jednak jej ulubioną zabawą jest wchodzenie do kojca, wywalanie z niego całej zawartości, potem wkładanie wszystkiego z powrotem i tak w kółko, a miała już go wynosić, bo stwierdziłam że po co on, no ale chyba jeszcze trochę postoi.

Jesteśmy na miejscu. Pogoda jak w Pl. Ciepło, słonecznie i bezwietrznie. F cały lot był tak grzeczny, że szoku doznałam.

Hmmm zabawki ...F uwielbia książeczki i ma już spore biblioteki w UK jak i Pl, inne zabawki nie robią na nim wrażenia na dłużej niż 5 minut. Książki, ksiazki i jeszcze raz książki. Każdemu powtarzam żeby nie kupować mu pierdułek i drogich zabawek tylko jak juz coś to książki. Wszyscy póki co sie dostosowują.

To moja ma mało zabawek i nie wiele jest ją w stanie zająć, nie wliczając w to rozpierduchy. Ostatnio kuchnia się jej spodobała, bo mamy po Młodym i hitem są tory z pociągiem.

reklama
Witam po weekendzie. W piątek po raz pierwszy odkąd Julko się urodził wyszliśmy z mężem razem na imprezę, a Młody został z babcią. Tak nam się spodobało, że już się umówiliśmy na przebierane halloween :-)

Co do zabawek to mamy ich multum. Kupujemy mu coś przy każdej nadarzającej się okazji. W Julku kipi czysty testosteron więc, ostatnio na tapecie mamy wszystkie ijo ijo czyli straż pożarną i policję oraz traktory, koparki, śmieciarki i całą resztę mechanicznych męskich pojazdów :-)

Truskawkowa jak sytuacja na froncie?

Edysiek strzeż się, bo mąż który oddaje przysługę czegoś będzie chcieć w zamian :-)

Do góry