reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

My dalej w szpitalu, jesze ma antybiotyk dożylnie i słychać światy, ordynator wróży mu karierę astmatyka... ale pediatra - pulmunolog każe być póki co spokojnym. O wypisie nie wspominają jeszcze.
Generalnie po małym choroby nie widać, codziennie nowa paczka lego duplo i spokój ;)

reklama
Przepraszam, że tak na dłużej znikam, ale wiecie jak to u mnie jest ostatnio.. Od kiedy K ma pozawalane tylko na jedną drzemkę to pada o 20 ale wstaje między 6 a 7.. jako, że ja mam wzmożone zapotrzebowanie na sen to padam zazwyczaj zaraz po 21.. i tak sobie egzystuję.. i zastanawiam się jak to znowu będzie jak na rok z pracy zniknę, naprawdę duuużo mi ta praca daje. Utyrana po łokcie, ale ogólnie jakoś tak lepiej :-)

Jutro połówkowe, m wziął wolne, potem obiadek i kino. Czuję się jak wyrodna matka, bo dziecko z nianią.. ale to jeszcze nic, w piątek też mam wolne, a planów tyle, że nie wiem czy w 8h wyrobię ;-)

W niedzielę chrzciny, jestem chrzestną.. tylko mam mały zonk, bo msza jest w czasie drzemki K.. chyba zostawię m z nią w domu, a pojadę z rodzicami, a on z młodą na obiad do restauracji przyjedzie.. ale znając życie i moje dziecko to wszystko się okaże dopiero w niedzielę..

K ma dość duży zasób słów, ale takich prostych.. lub początkowych sylab lub środkowych danych wyrazów.. i za cholere nie powie tak.. ja się jej coś pytam typu "mam Ci to dać?" to ona do mnie "mam" no i pogadane ;-) za to nie na wszystko ma opanowane do perfekcji.. nawet w nocy przez sen mówi am, aa lub nie..

Viltutti współczuję szpitala :-( chyba bym oszalała. serdecznie nienawidzę wszelkich szpitalo podobnych instytucji i już nawet kminie jak to zrobić żeby mnie jak najszybciej po porodzie puścili.. bo ostatnio trzy dni oka nie zmrużyłam :-(

Truskawkowa Tobie również współczuję przygód zdrowotnych maluchów.. moja przyjaciółka ma podobnie.. od miesiąca jej 5,5latka nie jest w stanie z kaszlu wyjść, a jeszcze łapie jakieś bezdechy.. lekarka ostatnio wypaliła że jej to na.... uwaga... krztusiec wygląda.. dziecko szczepione oczywiście..

Oliwia wpadaj częsciej :-)

Madzik dobrze, że Emma wraca na poprawne tory ;-) powodzenia ze spaniem. K na urlopie spała z nami, a potem jak wróciliśmy od razu poszła do siebie do łóżeczka.. to chyba kwestia jakiegoś głębszego przyzwyczajenia, bo już od bardzo dawna z niami nie sypia w łóżku

DJMka pożycz parę zębów ;-) u nas nadal idą te nieszczęsne czwórki.. już ponad miesiąc walczy z trzema.. a jedna nawet jeszcze nie zaczęła się wybijać. Niania dziś jej nurofen dała w ciągu dnia, a to znaczy tylko tyle, że było naprawdę źle.. ja nie wiem czemu ona to tak źle przechodzi :-( Jak się jej nic nie dzieje z tymi zębami to naprawdę jest życiowa bardzo, a tylko coś się zaczyna to zwariować idzie :-(

Uciekam pod prysznic i do łóżka, bo już przekroczyłam normę na dziś z siedzeniem :rofl2::rofl2:

Hej! My nad morzem w Gdansku, pogoda sliczna, przyjechalismy we wtorek, a w sob wyjezdzamy. Wczoraj na rowerkach do Sopotu, a dzis zwiedzimy starowke, a w miedzyczasie plaza, bo jest cieplutko

O Madziolina, baaardzo zazdroszcze Ci wczasów nad morzem, my mamy ponad 800km wiec z cierpliwością mojego dziecka to podróż nie wchodzi w gre.

W szpitalu nie jest zle, oboje z K. Mamy wolne, wiec w dzień razem zabawiamy małego,bo przy jego normalnym trybie życia uwięzienie w jednym pomieszczeniu to ciężka sprawa. W nocy na zmiany jesteśmy, sami w sali więc ogólnie git.
Dzisiaj będzie miał odstawiony antybiotyk, wiec jak nie będzie pogorszenia na samych inhalacjach to jutro wyjdziemy.

Ojj i ja się odkopalam ze sterty liści jesiennych :) . Pogoda cudowna więc większość dnia na placach zabaw siedzimy. Choróbsko nam odpuścilo to korzystamy z pogody. Moj mały tez juz dużo zaczyna mowic a najsmieszniejsze jest " kaukukakoo" czyli kalkulator :) i ogółek czyli ogórek :)
Właśnie Prezes wstał więc zasiadamy do obiadku.

Witam :-)

Viltutti
zdrówka dla O. i szybkiego powrotu do domu.

Katjkuszka
jak po połówkowym?

Mąż wrócił, ale widzieliśmy się wczoraj wieczorem i dzisiaj rano. Ja do domu, a on w pracy.

reklama
Dzień dobry :-) wywołana do tablicy ogłaszam co następuje. Dziewczynka jest nadal dziewczynką, nadal ma się dobrze, waży 41 dkg i nadal nie ma imienia... :-) a teraz korzystam z relaksu i jeszcze godziny pracy niani ;-)

Do góry