reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Starsza w szkole, mała robi mi demolkę w pokoju a ja piję sobie kawusię :-D

Truskawkowa zdrówka dla dużego.

A gdzie reszta? Meldować się tu, bo będzie publiczny lincz :angry:

reklama
Ja w szkole spędziłam weekend, więc nawet nie miałam siły zajrzeć.
Truskawkowa zdrówka dla starszaka. My mamy szczepienie w czwartek.

Czyli co zostają i podtrzymują forum te które siedzą w domu i "nic nie robią";-):-D

coś w tym jest:-p
Teraz zastanawiam się co ja robiłam z ogromem czasu do tej pory. Jak swoją domową aktywność na którą miałam 12h mam upchnąć w 3-4h to myślę, że chyba strasznie się opitalałam

Truskawkowa zdrówka dla starszaka

Edysiek nie bij. Ja na urlopie ;-)
Byliśmy autem po zapasy jedzenia to wysadzilam m z K na placu zabaw i jestem sama pewnie z godzinkę :-) ogarnęłam chlew który robimy i może uda się poczytać z 15 min.

Edysiek super ten kombinezon. Natchnelas mnie :-) patrzyłam, ale te z Wójcika nawet używane mają kosmiczne ceny, także gratki, że za taką cenę się udało :-)

Magda, Ty mi nie mów bo podziwiam z ogarnianiem. Ja mam jedno i pracę i ciężko. Co prawda drugie jednak wysysa energię, ale trójka to już masakra jeszcze w różnych placówkach..

Mika a Ty wracasz do L? może odwiedzisz smoka wawelskiego?

A Milenka rozplynela się jak kamfora. Tej to się baty należą ;-)

Uciekam korzystać z chwili :-) a tak w ogóle to mam nadzieję, że rodzeństwo różnie przechodzi ząbkowanie, bo przysiegam, że mnie i K ono wykończy. Nawet po nurofenie jęczy pół nocy :-( dolna czwórka od tyg rozpulchniona i nic. Górna jak wyszedł kawałek z tydzień temu tak stoi. Ja nie wiem czy to z K jest coś nie tak czy co. Niania mówi, że pierwszy raz się spotyka z tym żeby dziecko się tak męczyło i żeby tak wolno szły. A przypominam, że ma prawie 20 lat doświadczenia.. :-(

Jestem.
Obiad robię, a w międzyczasie wydzwaniam po rodzinie z Polski i staram się jakoś poumawiać. Ale jak to w każdej rodzinie umówić się jakoś razem, wspólnie, nie ma szans, i to nawet nie ze względu na brak czasu ale wewnętrzne animozje:crazy:
Mąż jest lekko, podkreślam lekko przeziębiony i oczywiście umiera, mam ochotę mu coś zrobić takiego żeby naprawdę źle się poczuł:angry:

Pytanie: czy wasi panowie też szukają schronienia w toalecie? Noż kurde, ile można się wypróżniać? Podejrzewam, że się chowa, bo wie przecież, że z wucetu go wyciągać nie będę. I to tak ze dwa razy dziennie znika, a potem narzeka na dolegliwość na H. Jakbym ja, za przeproszeniem tyłek dwa razy dziennie zawieszała nad toaletą na prawie pół godziny to też by mnie coś bolało:wściekła/y:

Truskawkowa - zdrówka dla starszaka!

Ostatnia edycja:
Witam i ja po przerwie. Miałam ostatnio tyle roboty, że nie wiedziałam w co najpierw ręce włożyć.

Madzikm pomysłowego masz męża. Mój jeszcze nie wpadł na taką wymówkę.

Katjuszka całe szczęście już powoli finiszujecie z zębami. Mój za to ma połamaną 1 i nikt nie chce się przyznać komu upadł tak nieszczęśliwie.

Magda to i tak jakiś cud, że wszystko ogarniasz.

Edysiek fajną okazję upolowałaś

DJMka a co Ty w weekend w szkole robiłaś?

U nas też leje od rana i dzięki temu mamy popołudnie wolne bo trening na Orliku odwołany.

Madzikm mój też znika w toalecie na dłuższy czas ale jaka to przyjemność grać w WC na telefonie :confused: to pewnie tylko panowie wiedzą :-D

Edysiek to Ci się okazja trafiła :tak: my narazie musimy rajstopki kupić :)

Agunia to ktoś ładnie J pilnował :no:

Katjuszka każda chwila spokoju jest na wagę złota :) a ząbki w końcu wyjdą i będzie spokój ;-)

H miał ciężką jęczącą i bezsenną noc a rano wstał z flukami do pasa. Narazie innych objawów brak to tylko Wit C dostał i inhalator wrócił do łask ;-)

Hehe moj tez w kiblu znika... Jak konczy wczesniej lub ma wolne to sie niby M zajmuje, ale co to za yajmowanie jak ten siedzi z kompem, a M po nim chodzi. Ale mimo, ze mowi ze opieka nad dzieckiem i ogarnianie domu to ciezkie zajecie to jest nadal przekonamy, ze jego 8 godz i silownia 2 razy w tyg to super meczace zadania, a ja to odpoczywam. Ale niedlugo do roboty chce wracac to zobaczy jak to jest.
Chodzi ktores z dzieciaczkow do zlobka?

reklama
Ancona - chyba faktycznie trzeba być facetem. Bo jakoś nie potrafię zrozumieć przyjemności z używania smartfonu lub tabletu w wc:eek:

Madziolina - typowe stwierdzenia dla słabszej płci

Do góry