reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Myszka - na opryszczkę lekarz kazał stosować Zovirax, u nas pomógł po jednym dniu. Owrzodzenia przy opryszczce to podobno dość częste. Biedny maluszek!

Rila dziękuje za odpowiedź. Niestety mój mały ma to wewnątrz ust. Pediatra dzisiaj stwierdzil nadal że to stan zapalny a nie opryszczka. I mamy smarować i smarować aż będzie lepiej.
Edysiek dlatego napisalam " u nas". He he he. Nasza lokalna pediatra twierdzi, że "wsiowi" ludzie nie szczepia platnymi.

Ostatnia edycja:
MYszka ja pierwszy raz szczepiłam płatną. Stwierdziłam, że jest już za duża na 3 kłucia. Nie szczepiłam żadnymi dodatkowymi. Tylko obowiązkowe a i to po chwilowym wahaniu.

Myszka - bidulek ale musi cierpieć [emoji22]

Ja w UK mam wszystkie szczepienia za darmo. Do roku jest wszystko "wyszczepione", kolejne dopiero około 4 roku życia.

Kolejna fala upałów nadciąga. F cały czas na polu, nie wyobrażam sobie powrotu bo z tym pobytem na zewnątrz bedzie gorzej. Najwyżej nie będę gotować, prać, sprzątać a co mi tam [emoji12]

Truskawkowa - bo tylko nudne kobiety mają porządek [emoji106][emoji106][emoji106]

Edysiek u nas to tak bylo pogardliwie nawet powiedziane. A u nas cale osiedle to uciekinierzy z dużego miasta. Zresztą to nieistotne. Nie powinna była tak mówić i już.
Mały zasnął wiec i ja ide. Spokojnej nocy Wam i sobie życzę :)

Milenka - Ty trochę z wyjazdem "podżyłaś" ale za to frajda dla starszaka bezcenna [emoji6]

Ja tez "wsiowa" jestem i do miasta (czyt. bloku) przeprowadziłabym sie na okres zimowy. Inna pora roku za Chiny Ludowe [emoji6]

Pamietam jak syn koleżanki miał bostonkę to w szpitalu bidulek wyładował.

Madziolina - a Ty jak sie czujesz ?

Ostatnia edycja:
Myszko spokojnej nocki i strasznie mi szkoda Twojego Bąbla:no:

Mika no właśnie ja też nie wyobrażam sobie jak to będzie jak będzie chłodniej na dworze bo mój K od rana do wieczora na dworze:szok:

Milenko ważne że synowi się podobała wycieczka :tak: A zapewne i w Wawie są urokliwe miejsca jednak nie dane mi było je odkryć:tak: stąd mój osąd że jest przereklamowana. No i wiesz nie podoba mi się to pomieszanie stylów architektonicznych. Poznań, Wrocław są pod tym względem dużo ładniejsze:tak:

Hmmm z tymi płatnymi szczepieniami to i ja muszę się dowiedzieć bo u nas chyba we wrześniu wypada:eek:

Agunia jak tam znalazłaś jakiś ciekawy samochód do kupienia? My zastanawiamy się nad Fordem Galaxy albo V Sharanem. Tak z grubej rury ale za nic nie wsiądę do mniejszego samochodu:)

MYSZKA to pani doktor pojechała trochę z tymi wsiowymi co nie szczepią płatnymi.Moja koleżanka z miasta a szczepiła zwykłymi bo uważa że są sprawdzone od wielu lat a skojarzone są nowe i nie wiadomo czy po 20latach nie przyniosą szkodliwych skutków.Moja pediatra na 1szcze[ieniu też walnęłą tekstem że jestem dobrą mamą bo oszczędzam dziecku cierpienia,hmm ciekawe co by powiedziała jak bym bezpłatne wzięła?
W ogóle to temat szczepień powinien dołączyć do tematów nie dyskusyjnych jak polityka bo coraz więcej kontrowersji a każdy i tak ma swoje zdanie.Nawet na fb nasza dawna koleżanka z forum dodała post do jakiejś grupy szczepiennej że też uważa że dzieci nie szczepione są bardziej bystre i szybciej komunikują sie z otoczeniem[ona dzieci wcale nie szczepi],nie wiadomo czy sie śmiać czy płakać zwłaszcza ze pisze to laska wykształcona,oczytana i inteligentna.A myśle że większość z mam logicznie myślących majacych więcej niż jedno dziecko ,wie że każde jest inne i szczepienia mają g.... do tego.

KROCZEK jak szczepiłaś darmowymi do tej pory to ta też będzie darmowa z tym że 3wkłucia a nie 1 jak przy płatnym.

MIKA ja moją już przetrzymuję trochę że nie od rana samego w pole bo ciężko mi coś zrobić,zwłaszcza że syn zaraz do szkoły idzie.

reklama
Milenka30 szczepienia to temat rzeka. To co z rodzicami, którzy chcieliby 5w1 a ich nie stac? Lekarze czasami są jakby z innego świata.
Odkąd mam wśród znajomych przedstawiciela medycznego i widzę jak się odbywa jego praca to zmieniłam zdanie o medycynie i lekarzach. Z szacunkiem dla lekarzy z powołaniem ale duże grono to marketing. Zreszta po tym tygodniu mam w domu masci za ponad 150 zl a pomogl aphtin za 2,75 zl i calgel :)
Dzisiaj dużo lepiej. Noc bez krzyku i mały rano też zupelnie inny. Zjadł pierwsze śniadanie od 3 dni. To i ja mam chumor lepszy :)

Do góry