reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczek muszę w końcu jakiś panel zrobić żeby wiedzieć na czym stoję.
Zakicham się do rana :confused2: już ładna sterta chusteczek nazbierała się koło łóżka. Spałam do ok 1 i do teraz nie mogę. Kurcze jeszcze M wkurzył mnie na odchodne (pojechał przed chwilą na dwa tygodnie) wszedł do sypialni i z pretensją do mnie że "grunt to dbać o siebie" i zły na mnie. Nie no bo ja przecież specjalnie się dorobiłam :angry:

reklama
Witam :-)
Ja gotuję z moją, bo innego wyjścia nie mam. Mam kuchnię połączoną z salonem i ona sobie wszędzie chodzi i wszystko rusza. Ile mi przy tym nerwów napsuje to moje.
Ja myślałam, że mam żywe dziecko przy starszej, Ale przy tej się przekonałam że może być jeszcze gorzej ;-)
Zaraz zmykam do pracy. Miłego dnia :-)

Kroczek w razie czego ustalimy inny termin.

Mika zapomniałam napisać, że Julek czasami dostaje od nas trochę ryby z puszki. Musisz tylko czytać skład, bo wbrew moim obawom okazało się, że znalezienie dobrej ryby nie jest takie trudne, skład: ryba, oliwa i sól. No ale Julek jest inny, bo on z ogromnym apetytem je też krewetki, sushi z warzywami, schabowe i golonkę :-)

Milanka jakoś mi zawsze nie po drodze z wrzucaniem zdjęć. No ale postaram się zmobilizować.

Chorowitki jak dzisiaj?

Uwaga : wypiłam ciepłą kawę [emoji38]

F jeszcze śpi. Noc śmiem twierdzić, pomijając katar rewelacyjna. W nosie furczy, pod nosem zaschnięte aż grubo ale na szczescie innych objawów brak. Mąż sie Nim zajmował, obudziłam sie koło 4:30, patrzę F flacha w dziobie to poszłam spać dalej [emoji6]

Witam się wreszcie z normalną kawą :-) Ja się delektuję a chłopcy się bawią, ostatnio hitem znowu jest tunel z Ikei. Potrafią się gonić ze 20 min. Ogólnie się dużo gonią, zabierają sobie zabawki i uciekają i największa frajda jak brat biegnie żeby zdobyć swoją zabawkę.

Melduję się i ja.
Starszy:już wrócił do normy.
Młodszy: trochę z nosa cieknie, ale noc przespał. No i lipomalem go potrakrowałam:-)
Matka troche odespała.
Zapraszam na kawkę i torta:-)

Milenka - No na forum może tak a życie pokazało, że w kwietniu 2014 byl wysyp Ksieciuniow :)
U nas dzis mama i jej rączki sa najfajniejsze - chyba czasy dzidziusiowania mu się przypomnialy :)

Ostatnia edycja:
Mika, Truskawkowa przypomniałyście mi że młodego można lipomalem potraktować zaraz mu dam działeczkę ;-)

Ja do 5 nie spałam później dwie godzinki i pobudka. Teraz herbatka z miodem i rumem :-) i liczę na poprawę.
A jeszcze ta paskudna pogoda leje od rana, dobrze dziadek starszaka ze szkoły odbierze.

Co do gotowania to z H jest to nie wykonalne chyba że jedną ręką bo on na drugiej siedzi :-p wczoraj żeby obiad zjeść w spokoju to H wszystkie pojemniki i miski plastikowe wyrzucał z szafki :confused2: a ile miał przy tym radochy.

reklama
Dzwoniłam do alergologa. Mamy uczulenie na:
-marchew(klasa 2-ktoś coś na ten temat wie??)
-orzeszki ziemne
-mąkę pszenna(niby klasa 0, ale jakiś wykres nie taki wyszedł)
-kurz
-Cladosporium
i chyba coś jeszcze ale przez tel to tak na szybko. Muszę jechać i się dogadać....

Do góry