reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka - ale ewidentnie widać na zdjęciu, że już nie jest pyza. Lekkie przerażenie jest no ale chyba nikt nie lubi jak mu sie po oczach błyska.

Truskawkowa - mika czujna jak wioska indiańska wiec uważaj mam Cię na oku [emoji12]

reklama
Nie ma jak oglądać wschód słońca o 4.50 :/.

Dziś chyba nie przeżyję. Idę do lekarza, bo gardło mnie tak boli, że ledwo ślinę przełykam.

Mika zaczynam sie bac. Czym da się Ciebie przykupić??;-)
DJMka zdrowka. Gnaj po antybiotyk .
Stawiam kawke skoro DJMka chora. Wstalam m sniadanko zrobic i zadnąć nie mogę....

DJMka - szybko do lekarza. Daj znać po. Ja pamietam raz miałam taki ból gardła, że oprócz antybiotyku jechałam na ketonalu.

Truskawkowa - wezmę z 3 kawy i będziemy kwita. Normalnie powieki moje ważą chyba kg.

F mruczy odkąd oczy otworzył a dzień ma być deszczowy wiec oszaleje z nim z domu.

Magda - jak córcia ?

Spuścić na chwilę was z oczu to naprodukujecie stron jak szalone.

DJMka popieram, idź do lekarza, bo to może być angina.

Milenka, Mała bardzo fajnie wygląda i tak jak dziewczyny piszą waga jest adekwatna do wzrostu.

Katjuszka kiedy przychodzi nowa niania?

Madziolina pewnie źle musiałaś zrozumieć lekarza, bo pewnie dokładnie Ci wyjaśniał, że na tym etapie nic jeszcze nie widać. Będzie dobrze.

Rila zdrówka.

Magda oby szybko znaleźli przyczynę, bo szkoda Małej.

Ancona mój jak się go puści to od razu pędem rusza w stronę najbliższego placu zabaw, a muszę mu przyznać, że topografię osiedla ma w jednym palcu.

Madzikm jak kwestia nadgodzin?

Edysiek ja też staram się czytać, ale nie udaje mi się zbyt długo i zasypiam. A tv też nie oglądam, bo czasu brak.

Mika trzymam kciuki za rozwój samolotowej znajomości, bo przydałby Ci się ktoś na miejscu.

Mika moge dac nawet 4 po warunkiem, że ze mna wypijesz. Matko 8:30, a ja juz sil nie mam. Normalnie to jeszcze spimy, a tu juz starszak oo encortonie bo znow szczekal cala noc...

Byłam i dowiedziałam się tyle, że to nie angina. Klasyczna grypa, więc domowe leczenie. Najbardziej rozbawiłam mnie stwierdzeniem, że mam leżeć w cieple i się wysypiać :D dobry dowcip. Jutro ze starszym mamy wycieczkę wąskotorówką, więc muszę się ogarnąć.

Młoda jeszcze śpi, więc mam jakieś paręnaście minut na spróbowanie czegoś zjeść i wypicie herbaty.

Milenka fotka jest super :-) bardzo mi się na niej M podoba

DJMka o matko.. jak to się mówi? Jak nie urok to sr...:-( Trzymaj się i oby leki szybko pomogły
Edit: no to pięknie Ci pomogła. Ja pier*** to trzymaj się ciepło i może niech Ci rodzice pomogą, żeby się coś gorszego nie porobiło :(

Magda kurcze :-( Dalej mała ma te ataki? Może to faktycznie jajniki jak któraś z dziewczyn sugerowała? Przecież jakby to było coś prostego u małego dziecka to już by wykryli. Może tło nerwowe?

Rila jak tam?

Ancona ja to mam na razie jakieś dziwne to dziecko, co prawda sama nie chodzi, bo tylko na razie się po łóżku albo po dywanie odważyła, ale nawet za rękę nigdzie mnie nie ciągnie. Jak sobie chodzimy po osiedlu, czy po trawie to taki kwadrat 10x10m i tak mnie prowadzi. Woli np stać sobie obok mnie i bawić się kwiatkami, piaskiem, czy kamykami.. Podobno ja taka byłam ;-) jak gdzieś idziemy to kolana, a po godzinie dopiero schodzi i się czymś interesuje.. asekurantka straszna. Natomiast w domu łazi wszedzie, wspina się po czymś lub po mnie.. chyba dlatego, że zna teren na pamięć.

Agunia z tą nową nianią to nie tak łatwo. Dziś musimy zdecydować, a ja dalej nie umiem :-( Obie mi pasują, m był tylko na jednej rozmowie i jemu pasuje ta na której był.. ta druga jest młodziutka i ma godzinny dojazd, ale jest dostępna od zaraz i jest bardzo sympatyczną blondynką. Ta co m był ma 43 lata, kupę referencji, duże doświadczenie, pracuje do końca czerwca, mogłaby przyjść dwa razy w tyg popołudniu plus piątek za tydzień. Ja w zasadzie mogę wziąć jeszcze 3 dni urlopu 1-3 lipca.. I po prostu nie wiem :-(

Ostatnia edycja:
Katjuszka powiedziała, że jak chcę to ona da mi antybiotyk, ale to wirusowe, więc nie ma co. Przemęczę się, złego diabli nie biorą ;)

Co do niani wzięłabym tę dostępną już. K. Miałaby czas na zapoznanie się z nią. A sprawdzaliście referencje tej drugiej?

Fajna ta moja lekarka. Mówię jej, że leżeć nie dam rady, bo mam roczne dziecko, a ona mi mówi, żeby rodzinę zaangażować, bo to nie tylko mój obowiązek zajmowanie się dzieckiem. A do tego ograniczyć prace w domu do minimum. Tak, gdyby to było jeszcze takie proste...

Milenka super zdjęcie. Waga do wzrostu jak najbardziej ok według mnie.

reklama
Do góry