reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia dużo zdrówka dla Juleczka biedaczysko się wymęczy w szpitalu :(.

Katjuszko fajnie że K już tak dużo mówi :) i widzisz nawet się chwilę zajmie wyrabia się łobuziak ;-)

Kroczku dobrze że piszesz bo miałam dzisiaj do lidla podskoczyć :/ a wyszła biedronka ;-) jutro wpadnę może coś jeszcze będzie bo już wszystkie bodziaki za małe.

H jeszcze nie śpi, dzisiaj miałam parę spraw na mieście i był całkiem znośny :) ale w domu jak codzień staje na uszach. A po boisku jak zaczął biegać za bratem i jego kolegami to przewracał się co parę kroków bo chciał tak szybko biegać no niestety jeszcze mu trochę brakuje żeby ośmiolatki dogonić :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witam po przerwie:-) mam nadzieję że w końcu nic mi nie przeszkodzi w pisaniu.

Agunia zdrówka dla J!!! Niestety zapalenie krtani łapie bez wcześniejszych objawów i prawie zawsze w nocy. Oj biedna musiałaś się zastresowac. No i jeszcze ta gorączka :-( dużo sił dla Ciebie i synka.

Mika dobrze że z F już lepiej. Oby więcej nie chorował.

Myszka niestety przy odstawieniu konsekwencją jest najważniejsza. Ciężko jest przez dwa trzy dni. Potem już idzie z górki. No ale wsparcie by się przydało. Ja się ciągle bije z myślami czy młodego obstawiać. Jak wróciłam do pracy to już mało ciągnie. W dzień usypia u teściowej bez cyca, jak wracam to tylko na początku rzucał się na mnie stęskniony ale teraz jest ciepło, lata po dworze i ma za dużo atrakcji i matka już nie jest taka ciekawa. Zresztą mam wrażenie że bardziej za bratem tęskni niż za mną. Także u mnie to już tylko 2-3 karmienia na dobę w zależności od pobudek nocnych. Ale ostatnio budzi się raz. Niby mogłabym go odstawić ale mi trochę szkoda. Nie wiem czy jeszcze kiedyś będzie mi dane karmić piersią więc to trochę taki sentyment.

U nas ostatnio szalony czas. W tydzień temu w środę wzięliśmy po pracy w samochód i pojechaliśmy kupić psa. Mamy 2,5 miesięcznego Goldena :-) jest super, ale jak to szczeniak, wszystko by gryzl. No i nocami trzeba go pilnować i kilka razy wypuszczać żeby nie narobił w domu. W dzień nie ma problemu bo lata cały dzień po podwórku. No ale czasem ciężko ogarnąć dwójkę maluchów i psa który chce być wszędzie i przy wszystkim.I tak np do toalety chodzę już z obstawa trzyosobowa ;-) Ignas jest psem zachwycony, uwielbia pakować mu się na posłanie, kłaść się na nim i oczywiście ciągnąć za sierść. Do tego notorycznie wylewa mu wodę z miski. Oj mamy urwanie głowy ostatnio. A do tego mąż dzisiaj wyjechał i wraca dopiero w piątek, więc teraz sama muszę wszystko ogarniać. Także wybaczcie mi brak pisania.

Marcia teraz dopiero masz obstawę :-D i chłopcy mają co tarmosić ;-) uwielbiam Goldeny są śliczne i mądre jak podrosną ;-) foteczkę wrzuć w wolnej chwili żebyśmy mogły oko nacieszyć :).

Wrocilismy. Bylo super, pogoda super bo max 30 stopni a hotel bajka. Mlody z basenu nie wychodził.
Wczoraj odsypialismy, zasnełam z młodym o 17 i spałam do 21 i tylko rozebralam sie i znowu spalam.
Jak ogarne sie to nadrobie co u was

Agunia - biedny Julek :-( Oby najgorsze było za Wami!

Marcia - podziwiam za zakup psa, tyle masz na głowie spraw i jeszcze na nowego członka rodziny się zdecydowaliście. Chłopcy na pewno zachwyceni :-)

Katjuszka - jeszcze chwilę i będziesz z K konwersacje prowadzić.

Kroczek - omg, ja bym pewnie po 30 min usypiania się poddała i czekała aż sam padnie ;-)

Jeju jakie chorowitki! Zdrowka!
Dziewczyny ja ide dzis z malym na szczepienie swinki, odry czy ospy i rozyczki, dobrze mowie? Jak reagowaly Wasze dzieciaki? I placilyscie cos?

Madziolina to jest szczepienie świnka, odra, różyczka. Nie jest płatne, jeśli szczepisz tymi darmowymi. Ospa jest oddzielnie i jest płatna.

Kroczek szacun za tak długie usypiania. Ja bym chyba oszalała.

Katjuszka czyli K. idzie w dobrą stronę ;)

Oliwiw to teraz powrót do rzeczywistości przed Wami.

Marcia to kolejny malch do opieki :)

Madzikm zapomniałam napisać, że córcia słodka :)

Moja czadu daje. Non stop się drze. Oszaleć idzie z tym jej wiskiem .

reklama
Do góry