reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Rany jak sie Bable pochrowaly. Zdrowka dla chorowitkow.
U nas dziś pogoda do kitu: wieje i pada co chwile a Teściowa u nas siedzi wiec można KOTA dostać - bo to tez typ kobiety która miala idealne dziecko, a nasz to Łobuz bo nie usiedzi u niej na kolanach. No cóż taki typ, że biega i wszędzie jest go pełno a usadzenie go na siłę jest dla niego kara. He he he.
Dziewczyny a ja mam inny problem: nie mam kompletnie pojęcia jak odstawic mlodego od cyca, wiem ze grunt to konsekwencja ale co zrobic jak on wyje a mi konsekwencji brakuje. Mlody nie używa smoczka a tak traktuje cycuszki czasami. Wczoraj przechodzil sam siebie i co chwile chcial pociumkac. Chociaz strandardowo rano i wieczorem cmoka. Jakies pomysły i doświadczenia?

Ostatnia edycja:
reklama
Myszka odwracanie uwagi może pomoże. A Ty chcesz do całkowicie odstawić? Czy tylko pozbyć się tego nawyku ciumkania?

Hej

Mika, Agunia - dużo zdrowia dla chłopców. Mam nadzieję, że szybko wrócą wasze rozrabiaki do formy!!

Edysiek - super zdjęcia!!! Myślałam, że Kinię będziesz z dala od piaskownicy trzymać z obawy przed pożeraniem piasku a widzę, że ładnie się bawi:tak:

Milenko - nie dziwię się że miałaś ochotę wysiąść z auta:no: Widać jak mała nie lubi być unieruchomiona, a że samej jej ciężko się poruszać to nic tylko ręce. Mam wielką nadzieję, że jak wreszcie ruszy z chodzeniem to ci ulży!

U nas nadgodzin dalszy ciąg, z tym że zaczynają chodzić pogłoski że się będą kończyć. Więc mąż szaleje, uczynił mnie słomianą wdową i od piątku w zasadzie w ogóle nie ma go w domu:baffled:. Za oknem ulewy i wichury więc przy braku samochodu, który mężowi na dojazdy jest potrzebny, staję na głowie żeby małą zabawić. Biedna pokazuje na okno w salonie i mówi tam tam:-(. Choć i tak nie mogę narzekać bo grzeczna jest tylko dom już tak opatrzony, że nagle mama potrzebna do zabawy jest.
Z nudów wchodzi do różnych rzeczy

IMG_20150506_101903990_HDR.jpgIMG_20150509_093930108.jpg

Załączniki

• IMG_20150506_101903990_HDR.jpg
    IMG_20150506_101903990_HDR.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 74
  • IMG_20150509_093930108.jpg
    IMG_20150509_093930108.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 69
Witam :-)
My dzisiaj w większości w domu siedzimy, słońce od czasu do czasu świeci, ale wieje bardzo. Kinga bawi się z kotem :tak: Uwielbiają się nawzajem, jedno drugie zaczepia. Mała wie, że nie może go męczyć, bo drapie.

Agunia jesteście w domu?

Madzik Kinga raz chciała zjeść piasek, ale raczej jej nie posmakował :-p i więcej nie próbuje.
Mam nadzieję, że udało się trochę podrepetować budżet. No i nie powiem, brakuje tu Twoich wpisów. I liczę, że zaczniesz się odzywać częściej niż raz na tydzień ;-)
Emma zaradna dziewczynka :-D

.Madzilona_p i tak cwaniak pociumka, wypluje i dalej cycka :)
DJMka chce go odstawić wogole bo staramy sie o 2 Babla a ja nawet nie mam @ i zaczynam sie stresować, bo czas leci i nerwowo bedzie jak bede musiala podjac decyzje o pracy. A na dodatek od ortopedy usłyszałam kilka głupich słów: w stylu ze nie moze mi lekow przepisac bo karmie czyli wg niego zrobilam z ssiebie smoczek dla dziecka itp. a dziecko tylko 9 miesiecy sie karmi. Dłużna mu nie bylam ale jak będę w ciąży to się odczepi a ja poszukam innego lekarza w tym czasie.
Na dodatek M mnie wkurzyl na maxa a Tesciowej to chyba cos dosypie żeby sobie pojechala bo ... .

Myszka to jak chcesz całkowicie to przede wszystkim konsekwencja i odwracanie uwagi. Jeśli nie zasypia przy piersi to jedno masz z głowy. Ja bym najpierw wyeliminowała jedno karmienie, to które jest trudniejsze. Jeśli poszłoby sprawnie i szybko to później drugie. W dzień odwracać uwagę. Płacz będzie, ale jeśli jesteś w 100% pewna swojej decyzji to nie możesz robić mu zamieszania w głowie i raz dać, raz nie. Bardzo pomocny będzie mąż albo babcia.

DJMka wlasnie problem jest z tym ze on zasypia przy piersi. Kurcze sama mu krzywde zrobiłam takim przywiazaniem. Mąż nie ma cierpliwości a na babcie nie mam co liczyc. Liczyłam na to ze sam sie odstawi jak zacznie normalnie jesc a on mlekiem modyfikowanym plul. Od kaszek sie sam odstawil. Teraz na zwyklym mleku Łaciate Junior goruje mu oswianki, kluski lane, budynie a ten Łobuz jeszcze cycem popija.
Dziekuje za rade z tym sposobem odstawiania,będę próbować. A Ty jeszcze dokarmiasz?

Ostatnia edycja:
Myszka ja Młodą odstawiłam ok. 11 miesiąca. Też zasypiała przy piersi, ale któregoś dnia dałam jej kaszę na kolację, wykąpałam i była tak padnięta, że zasnęła bez wojny i dalej poszło samo. Z tym, że ona wtedy jeszcze w nocy podjadała. Później i to wyeliminowaliśmy. MM nie chciała i dostawała wodę.
Ja też sama na placu boju byłam, bo Młoda na widok taty darła się jak opętana. Moja co prawda smoczka ciąga, ale od zawsze, więc z odstawieniem nie miało to nic wspólnego.
Ciężki czas przed Tobą. Ja bym w takim razie chyba od rannego karmienia zaczęła. To powinno pójść łatwiej. Może synek wtedy łagodniej wieczorne jedzenie odstawi.

reklama
Zaczniemy od jutra. Ja nigdy nie mialam dobrego momentu na to - raz choroba a innego razu tesciowa u nas byla to sie wtracala i taki kołowrotek. Ale musze dla jego dobra zakończyć to bo cyc stał sie lekarstwem na wszelkie zło i im dłużej tym gorzej bedzie. W moim kręgu koleżankom dzieciaczki same odrzucaly pierś ale mój synek twardy zawodnik :)

Do góry