reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mam zaległości w pisaniu i chyba już nie ogarnę:no:

Mika sto lat dla naszego przystojniaka.

DJMKA ja kiedyś czytałam artykuł że gorsze od taniego buta jest za duży but;-),według tego artykułu 0,5cm może być luzu w środku tak?

VILTUTTI ja wczoraj kupiłam młodej 21 i są na duże,muszę wymienić.Wstawie fotkę jakie kupiłam.

TRUSKWKOWA to macie szczepienie z głowy.

Moja dziś dała taki popis że oboje z m nie dalismy z nia rady,cały dzień na ręce bo wyła a spała 40minut:crazy:.Ja za to nie ogarniam niczego,ogród zarasta,garderobę dzieciom trzeba w komodach wymienic,kiecki na komunię nie mam,dramat.

EDYSIEK cudny sweterek,ja mojej wczoraj też kupiłam do sukienki na komunię,tylko różowe bolerko w rozmiarze 104:-Dale nie było mniejszego a mi sie podobało,no nic obskoczy jeszcze wesele w listopadzie;-)

reklama
Butki
djmka twoja L ma z befado te pantofle na focie, bo U patrzyłam takie na allegro i chce kupić

Załączniki

• 20150505_204052.jpg
    20150505_204052.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 44
Ancona, nie Twój jedyny pała miłością do psów. Mój to mało z wózka nie wyskoczy jak widzi jakiegoś futrzaka, do każdego psa łapy wyciąga, bo mu się wydaje że wszystkie takie spokojne i cierpliwe jak nasze domowe... a jak jakiś szczeka lub warczy to recholi jak opętany. Najgorzej, że biegnie do bram i pcha łapy a jak go się zabiera to wyje...
a w wózku zgubił nam się jeden element plastikowy i nie da się zapiąć pasów :/

Milenka w tym artykule napisali, że but powinien być minimalnie większy o 5 mm, a najlepiej jak jest większy od stopy o 1 cm.
Tak, ma befado, ale to nie ja je kupywałam, tylko królowa matka. Ogólnie fajne są.

Już wiem skąd mi się te 1,5 cm wzięło. Tam wspomniane jest, że niektóre firmy automatycznie dodają te 15 mm do rozmiaru i wtedy nie trzeba większego szukać.

Djmka właśnie chciałam napisać to samo :-)

Viltutti no właśnie mój też łapki wyciąga i wszystkie bramy obleci :baffled: tacy prawdziwi macho :-p

Witam po przerwie. Oczywiście po tylu dniach nie ma szans żebym nadrobia czytanie.

U nas sporo się działo. W sobotę robiliśmy imprezę urodzinową więc wcześniej trochę roboty było. A w niedziele sprzątanie i odpoczynek. A od poniedziałku wróciłam do pracy!!! Na szczęście nie było tak źle jak mogłam się spodziewać. Pierwszy dzień w miarę ok, a od dzisiaj do końca tygodnia nie ma szefowej więc będzie luz. Przynajmniej mam łagodne wprowadzenie do pracy:-) chłopaki w porządku. Tymek ładnie chodzi do przedszkola, a Ignas u teściowej też grzeczny, bo głównie na podwórku lata. Jak wracam z pracy to u nas też siedzą na podwórku do późnego wieczora więc są do wytrzymania. Noce też nieźle, poza wczorajszą ale ze męża nie było w domu to młodego wzięłam w końcu do siebie i jakoś daliśmy radę.

Truskawkowa fajnie ze macie szczepienie za sobą. Ja muszę się z młodym umówić ale jakoś mi nie po drodze teraz do Łodzi jechać. Chyba muszę się wybrać do pobliskiego ośrodka zdrowia i przepisać nas wszystkich, bo w końcu zostajemy tu już na stałe.

Co do butów to ja też muszę chłopakom sandały kupić ale dla obu planuje z odkrytymi palcami. A to dlatego że oboje mają wysokie podbicie i wszystkie buty które nie mają podwójnej regulacji po prostu nie wchodzą im na nogę. Chociaż widzę że te Milenki mają zakryte palce ale mają dolny pasek. Ale chlopiecych takich nie znalazłam.

Mika sto lat dla F i samych radości w życiu.

Mika zdrówka, radości i samych pogodnych dni dla F:tak:

Edysiek, Milenka fajne zakupy zrobiłyście:) Sweterek cudny a i sandałki fajniusie:tak:

My na szczepienie jesteśmy umówieni 8 maja i nie ukrywam że troszkę się go obawiam:no:

Mój K za to kocha koty ale pieskiem też nie pogardzi. Ma na podwórku swoje stadko (dwa psy, dwa koty i jeszcze dwa koty u szwagierki za płotem) więc wystarcza mu za wszystkie ze wsi:-D

Marcia moje dziecię też całymi dniami na dworze i tak jak pisałam wszystko robię wieczorami bo nie mogę z nim do domu przyjść bo jest wielki bek i awantura:confused2: Jedyny plus jest taki że lata do około 18.30 a potem zaraz woła do łazienki do kąpieli i spać:tak: tak więc ładnie zasypia około 19 i śpi do 7 oczywiście z przerwą na butlę;-)

Milenko ja mam pod koniec maja 18-tkę chrześnicy i też nie mam jeszcze kiecki. Ale jak nic nie kupię to sobie coś wykombinuję ze starą sukienką:-D Tu dodam tam ujmę i będzie jak nowa:tak:

Mika przede wszystkim życzenia dla F (choć na liście jest wpisany 6.05 więc zwątpiłam).
Zdrowia, szczęścia, radosnych rodziców i marzeń spełnienia oraz nowych do wyśnienia.

Pisałyście o sandałkach, u starszaka który nie raczkował sprawdzały się z odkrytymi palcami i regulacją na 3 klamerki. Młody chwilowo ich używa i o dziwo są ok choć byłam przekonana że przy moim raczku nie będą fajne.
Mam upatrzone kilka modeli w lasockim i zobaczymy czy któreś mu podpasują. Ja butki sprawdzam żeby były od 0,5 do 1cm większe przy postawionej stopie ale raczej bliżej tej mniejszej wartości. No i patrzę jak małemu się chodzi bo jedne lepiej a drugie gorzej i od razu widać. My kupimy tylko 1sandałki chyba że wyrośnie. w wózku i po trawie przy upałach można na boso i wcale nie trzeba stópki pocić.

Kroczku porcja w sam raz mi wyszła, Olo się najadł mama i siostra :D na kolację była powtórka bo starszy też się upomniał o rarytas.

Witam z poranną kawą.

Kwestia rozmiaru już mi się wyjaśniła. Teraz tylko muszę podjąć decyzję czy z palcami, czy bez. W sklepie pod domem mam teraz wyprzedaż ubiegłorocznej kolekcji i te dwa modele są po 106 zł więc warto by było wykorzystać okazję http://www.riccardo.pl/dziecko/buty...&utm_medium=feed&utm_campaign=td_event_271706 http://www.riccardo.pl/dziecko/buty...&utm_medium=feed&utm_campaign=td_event_271706

Kroczku mój Julek też cały dzień spędza na świeżym powietrzu. Po porannym spaniu wychodzi z nianią, później ja go odbieram jak wracam z pracy i idziemy dalej na plac zabaw, koło 15 wracamy do domu na obiad i drzemkę i znowu na plac. Wczoraj wrócił tak wykończony, że sam przyniósł nam płyn do kąpieli i mówił myj myj :-)

Kroczku podaj jeszcze raz proporcje na kaszkę, bo nie spisałam sobie, a teraz nie mogę odnaleźć Twojego posta.

Truskawkowa, ale mi narobiłaś chęci na przejażdżkę rowerem.

Milenka wydaje mi się, że mała z każdym kolejnym dniem robi się coraz bardziej wymagająca. Mała księżniczka Ci rośnie :-)

reklama
Witam :-)
Jak się ogarniemy to jedziemy do miasta. Muszę iść po receptę na pigułki. Przy okazji chcę po sklepach pochodzić. Umówiłam się z mamą, wezmę wózek i będzie sobie spacerować z Kingą.

Milenka moja ostatnio też strasznie rozdarta. Jak coś jej nie pasuje (a nie pasuje jej wszystko) to się drze, płacze aż się zanosi, kładzie się na ziemię.
Na dworze jest cały dzień, ale jak idziemy do domu to tragedii nie ma, byleby tam za długo nie siedzieć.
A wieczorem jak idziemy i mówię że idziemy myju muju to od razu leci do łazienki. Kąpać się to ona lubi :-D

Nie mam nowej sukienki na komunię, ale mam jedną z tamtego roku, której ani razu nie założyłam. Akurat się nada, oby tylko pogoda dopisała.
Fajne butki :tak:
Ja chyba mojej kupię Befado do latania po podwórku. Muszę podjechać dzisiaj i zobaczyć co mają fajnego. Od razu bym małej przymierzyła. Jakoś bez mierzenia nie chcę kupować.

Ja gdzieś czytałam, że but może być nawet używany, tylko żeby miał dobrze dobrany rozmiar.

Do góry