reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Olo przesyła najlepsze życzenia dla swojego bliźnika F.! 100 lat!

Ok, muszę poruszyć jeszcze raz temat butów, a dokładnie sandałków - czy któraś z Was kupiła dziecku takie normalne, z odkrytymi palcami? Bo chciałabym kupić takie na jakieś wyjątkowo upalne dni, ale zastanawiam się czy u takich kurdupelków to się sprawdza, czy nie wysuwa im się stopa, albo nie dzieje się krzywda w paluszki i paznokcie? Bo może to tylko mój jakiś patałach, bo jak patrzę na wiecznie brudne i pozdzierane czuby w trampkach to nie mam ochoty wyobrażać sobie paluszków w odkrytych butach.
No ale jednak jak będzie +30 stopni to osobiście nie chciałabym chodzić w jakichś zabudowanych sandałach.

Viltutti właśnie dzisiaj mierzyliśmy sandały i zgłupiałam zupełnie czy wybrać z odkrytymi, czy zakrytymi palcami. I jeszcze dodam kolejne pytanie jak dobrać rozmiar, tzn kupić ten, który ma teraz czy większe?

Odnośnoe rozmiaru to ostatnio czytałam, że powinno się ok. 1-1,5cm większe ze względu właśnie na rosnącą stopę. Ja dla Młodego miałam sandały takie z zakrytymi paluszkami, ale takie bez też się sprawdzały i palcom nic się nie działo ;)
Młodej jeszcze nie szukałam.

Ja chyba kupię takie z zakrytymi paluszkami. Nie całkiem, tylko żeby taki paseczek był. Adidaski ma już całkiem zdarte. :szok:
Co do rozmiaru to mierzy się stopę
(dziecko stawiamy na kartce, odrysujemy i mierzymy) i dodaje się 8mm do tego.
Jak dla mnie 1,5 cm to strasznie dużo. Pomyślcie sobie jakby Wam było niewygodnie w takim bucie. A przy małej, uczącej się chodzić stópce :eek:

U nas cały dzień na dworze. Gorąco było i parno. Mała rozdarta i włażąca w każdą dziurę ;-)

U mnie dzień jak marzenie:eek: Starszak wiadomo dał popalić, młodszy po szczepieniu nawet nawet tylko spał niecałe 1,5 godz do tego M mnie wku..., więc poszłam na rower:tak: Teraz kąpiel dzieci i spać.

reklama
Mika STO LAT DLA SOLENIZANTA!!! :-)

Viltutti H ma teraz sandałki z odkrytymi paluszkami w rozm 22 i są o jakieś 12mm dłuższe jak stopa ale jak chodzi to są idealne bo nóżka idzie do przodu. Chodzi mu się dobrze nie potyka się ;-) ale zamówiłam już w rozm 23 tylko z zakrytymi paluszkami bo jak zacznie bardziej intensywnie śmigać a już ma niezłe tempo to takie zabudowane chyba będą bezpieczniejsze. Podsumowując i tak będą potrzebne dwie pary do biegania i do wyjścia więc jedne takie drugie takie ;-):-D

Ale się Wkurzyłam rozebrałam chłopaków do kąpieli a tu wody ciepłej nie ma :wściekła/y: teraz w garze grzeje bo jakoś umyć ivh muszę.
H dzisiaj wielkiego szczekającego psa atakował no niczego się to moje dziecko nie boi :baffled:

Do góry