reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Mika czyli to jakaś alergia u moich też wyskakuje i znika i starszy miał jovesto a teraz obaj biorą deloran.

U nas H przestawił się już na jedno jedzenie w nocy :-) ok 1-2 w nocy tylko dzisiaj budził się kilka razy z wielkim darciem i obstawiam kolejną czwórkę bo dostał ibufen i do rana spał ładnie. Ja odebrałam wyniki z ośrodka teraz muszę się z nimi na konsultację wybrać i chciałam się zapisać do fryzjera na ostre cięcie :-p najbliższy wolny termin 17 lipca :szok::wściekła/y: wpisała mnie na listę rezerwowych i ciekawe co z tego wyjdzie a nikomu innemu nie powierzę moich włosów!

reklama
A ja się zapisałam do fryzjera na środę:-) I coby śmieszniej było starszak tez się zapisał-a on nie był u fryzjera od 3 lat. Zawsze babcia go obcinała na "pazia", a dziś stwierdził, że już duży jest i idzie się sam zapisać. Ale 2 razy podkreślił pani fryzjerce, że ma go obciąć nożyczkami. Ciekawe czy faktycznie się zgodzi:eek:

Truskawkowa jak powiedział że chce to da się obciąć :-) takie wejście w dorosłość ;-):-D Kuba od zawsze uwielbiał strzyżenie a małego to nawet nie ryzykuję bo wiem że i tak by nie dał zresztą jemu zapuszczamy :-p

Zazdroszczę szybkiej wizyty no tu mi kopara opadła że dopiero na lipiec!

Ancona maj to komunie czerwiec rocznice i dwa miesiace zajete sie robia... moj pewnei bedzie mial podobnie i az sie oje dzwonic:baffled: aa tez powinnam się wybrać. Dzien dzis strasznie dlugi!! Mogl by sie juz skonczyc

Auliya no ale żeby jednej wolnej dziury nie było przez dwa i pół miesiąca :szok: lepiej dzwoń się umówić bo możesz się zdziwić :-D

Moje dziecko zjadło miseczkę makaronu z parmezanem i odrobiną tuńczyka :-D starszak zażyczył sobie taką kolację to i mały rozdarciuch chciał :).

Póki co farbę od miesiąca kupuję i koleżanka ma mi pomóc położyć bo mam do łopatek włosy i sama chyba nie dam rady.
Co do dziury to mój fryzjer potrafi od 8 albo do 20 siedzieć, jego firma to mu wolno także coś pewnie wyskrobie ale nie wiem jak Olek to zniesie dlatego tak w czasie odsuwam...
Jutro praca i zakupy zaplanowałam, mam nadzieję że mały da radę :D Jak się spisze to z jego butami wrócimy.
Dziś padam na pyszczek i choć potwierdziłam szkołę to dowiedziałam się że O jest 7 na liście rezerwowych dopiero :( mam nadzieję że się dzieciaczki posypią i szybko się dostaniemy.

Auliya ja już pewnie kiedyś pisałam ale mojemu K na odparzoną pupkę bardzo dobrze działa Alantan. Odparzenie znika w jedną noc. Ale moje dziecię dziwne bo po Bepanthenie bardzo płakał... najwidoczniej go szczypało:no:

A co do mąki to ja używam zwykłej pszennej, dokładnie Szymanowskiej. K nie ma jak do tej pory na nic uczulenia.

Truskawkowa oby się starszakowi odmieniło z tym przedszkolem no i udanej wizyty u fryzjera:tak:

Mam jeszcze troszkę do zrobienia więc zmykam.
Dobrej nocki kobitki:tak:

Jeśli chodzi o wysypki to ja tam matką-psychopatką- hipochondryczką to nie jestem ale jak wapno nie pomaga a dziecko zdrapane do krwi to cieżko przejść z tym do porządku dziennego.

U nas też alantan jest sprawdzonym środkiem na odparzenia. Kiedyś Pani w aptece mi powiedziała, że sudocrem już nic nie pomoże jak jest odparzenie, on powinien zapobiegać a do leczenia poleciła mi w/w maść.

reklama
Do góry