reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Hej Dziewczyny!
Przepraszam że tak zniknęłam ale nawał imprez i obowiązków plus chłopcy którzy tylko chcą chodzić , chodzić, chodzić...
Katiuszka, Aulyia dzięki za pamięć.
Starałam się Was doczytać bo od soboty nie zaglądałam i ciężko teraz nadrobić. Z tego co pamiętam to część dzieciaków strasznie długo śpi w dzień. Moi zazwyczaj 2x po 40 min i tyle. Moze dzięki temu ostatnio śpią od 20 do 7.
Poza tym pamiętam jeszcze temat kotów który po historii z policzkami byłoby ciężko zapomnieć. Ja należę do fanek psów a koty mogą dla mnie nie istnieć. Jak są to pogłaszczę i tyle.
Zdrowia dla wszystkich chorych. U nas kaszel powoli ustepuje. Mysle ze nawilżanie powietrza, inhalacje z soli na noc plus Zyrtec robią swoje.

DJMKA babcia Twoja nie miała racji,parę dni temu oglądałam w programie publicystycznym jak pies[amstaf]zjadł swoją nieżyjącą właścicielkę,zrobił to z głodu bo nikt się nie zainteresował że jej nie ma.

AGUNIA niania super Ci sie trafiła,a ty nie musisz po pracy spędzić kilku godzin na prasowaniu,sprzątaniu i gotowaniu tylko dzieckiem się nacieszyć.

Ja już prasuje nie wiele rzeczy,młodemu koszulki do szkoły i sobie jak potrzebuję na wyjście
;-).
Laski jestem z Siebie dumna 3h spędziłam na przekopywaniu terenu i usuwaniu korzeni na głębokości 0,5metra,2taczki korzeni urąbałam a brudna i umęczona byłam :rofl2:.A mała w tym czasie spała,tatuś stwierdził że dlatego tak długo spała bo jej pilnował,taaa
A i mój starszak pierwszy raz dziś poszedł sam do sklepu,wcześniej się napłakał że się boi itp ale się przełamał,wrócił dumny i powiedział że mogę mu robić listę zakupów i będzie chodził sam:-).A był po blok bo chciał rysować a mu się skończył.

Ostatnia edycja:
Ja do końca też nie ufam,np szwagier ostatnio zachecał małą żeby pogłaskała psa i zabroniłam.Pies jest przed uśpieniem,jest prawie slepy,stary,schorowany,wiadome co mu do łba szczeli?
A ja bym chciała jakiegoś psiaka tylko podwórkowego,smieję się że brakuje mi białego płotka i psa do bajkowej rodziny:-D.

Milenka my mamy psa. Jest do dzieci pozytywnie nastawiona, ale kiedyś Młodego jak był niemowlakiem chwyciła lekko zębami za rękę. Od tamtej pory trzymamy ją na dystans. Myślę, że zwierzętom nie ma co ufać w 100%.

Młoda już niezliczoną ilość pobudek zaliczyła. O 18.30 dostała paracetamol i teraz o 20.45 ibuprofen, bo gorąca niesamowicie. Oby on pomógł i noc była znośna.

DJMka - u nas goraczka była chyba 4 dni z tego co pamietam a pozniej wysypka.

F mimo tego przeziebienia/wirusa czy czegoś tam nawet znośny był. Juz dwie pobudki zaliczył, a gdzie tam do rana. Mam nadzieje, że nie urządzi takiej przerwy jak poprzedniej nocy.

Z dobrych informacji to M jutro przylatuje [emoji3]

Milenko fajnie tak poczuć zmęczenie po takiej pracy w ogródku:tak: Boże jak ja za tym tęsknię:-( Ale udało mi się dziś trochę odchwaścić funkie wokół studni i oraz wokół drzewek ozdobnych:tak:

Tak tak Agunia bardzo zazdrościmy Ci niani:-D

Mika oj będzie się działo w długi weekend;-)

Ja tak jak Magda nasłuchałam się za młodu strasznych historii o kotach i teraz mnie paraliżuje jak czuję kota koło nóg lub nie daj Boże na oparciu fotela tuż za głową:no: Za to pieski zawsze i wszędzie mnie rozczulają. Uwielbiam je ale swojego też pilnuję i nigdy nie zostawiam K i Hadesa razem samych.

Zdróweczka dla dalej chorujących Brzdąców.

A ja już nie wiem co robić. K chodzi ostatnio spać w dzień w cały świat. Śpi tylko raz dziennie około 1h ale widzę że powinien jeszcze raz się zdrzemnąć bo dochodzi 17 a on już marudzi i koniec końców około 19 już jest totalna rozpacz i kąpiel na wariata. Niestety za nic w świecie nie chce spać o 10 czy 11 tylko około południa i jak wstanie po 13 czy w okolicach 14 to już klapa bo do wieczora nie wytrzymuje.:no:

reklama
Djmka jak poganiam za Julkiem po placu zabaw to faktycznie pachnę ;-) A co do niani to jedynie mi prasuje i czasami robi Julkowi zupki. Resztę ogarniam sama, bo przecież kobieta i tak ma urwanie głowy z Młodym.

Milenka kawał roboty odwaliłaś.

Rila ostatnio ledwo ogarniam moją wiercipiętę wiec szacun, za Twoją radosną dwójkę.

Kroczku K wyjdą zęby i pewnie znowu będzie pogodny i spokojny. Wytrzymaj jeszcze chwilkę.

Ancona właściwie ustaliłaś hierarhię ;-)

Do góry