reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Agunia dzięki że się chociaż omeldowałaś. U mnie sajgon ale chłopcy spakowani, naleśniki zjedzone M o zabawki zadbał dla siebie i dla O. tylko moja garderoba gdzieś w polu ale to jak zwykle. O jak by lepiej bo bez gorączki ale katar ma.

Przewidując że do środy będzie u mnie krucho z czasem chciałabym wam złożyć życzenia przede wszystkim zdrowia i rodzinnej atmosfery w nadchodzących dniach. Dużo słońca a co za tym idzie przespanych spacerków. Spokojnych i przespanych nocy a także uśmiechu w ciągu dnia zarówno dla Was jak i waszych maluszków.

Ja się melduje od rodziców. Zdecydowalam wczoraj, że juz na święta pojadę z K a m dojedzie bo mnie @ wczoraj wykonczyla. To tak apropo tematu @. Ja miałam masakrę zawsze straszna i właśnie tabsami się ratowalam. Po porodzie było dużo lepiej, ale obecna @ to jakiś kosmos :-( wczoraj to miałam wrażenie, że ktos kurek odkrecil..

Moje dziecko nie spało pól drogi bo i po co. Musiałam nawet raz na mop zjechać smoczek jej dać bo chciało się jej spać a auto mi roznosila. Jeszcze jej głupio walizkę pod nogi dałam to super instrument do walenia miała ;-)

W niedziele wracamy do domu a w poniedziałek do teściow i na kawę do pradziadkow. Znowu K korby dostanie :-( aż mi się nie chce o tym myśleć

Auliya udanej imprezy :-) i uśmiechniętych świąt :-)

Matki polki nie czytajcie!!!!!!!!!!! Jak ja uwielbia robic wszelakie miecha itd gdy dzieci rycza, krzycza i spac nie chca. Starszy ma juz wolne i okrutnie sie nudzi(wlasnie wywalilam go na podworko), a mlodszy....bez komentarza.......

Ja teraz na serio: Truskawkowa ja uwielbiam sie babrać w mięsach za to nienawidzę ciast.

Ja na święta zrobię sałatkę, kupię jakieś ciasto i tyle. Nie mam zamiaru nikogo zapraszać ...ale to juz gdzie indziej napisze wieczorkiem.

F dzisiaj taki sobie wiec większość siedzimy na placu zabaw bo pogoda nawet ok, przynajmniej przestało okrutnie wiać. Mam nadzieje, że go nic nie nabiera bo zaczyna trochę kaszleć :(

Ostatnia edycja:
Truskawkowa daj dziecku mięso nogami udeptywać, a Ty się kawy napij ;)
U mnie królowa rządzi, a ja biedna służba wykonuję polecenia...

Ja też mięsna i sałatkowa jestem, ciasta może ze dwa w życiu popełniłam. W poniedziałek urodziny Ewci wyprawiamy więc trochę w garach postoję, ale lubię, a jak starszaki w domu to E mniej zainteresowana asystowaniem mamusi:tak:.
Zakupy zrobione, Ola pomalowała pisanki i zrobiła stroik, drugi stroik Zosia z przedszkola przyniosła, zaczęłam już atmosferę trochę czuć:tak:

Ewcia rano 40 minut się zdrzemnęła, śpiąca strasznie, a walczy w wózku jak nie wiem. Rano zasypia w moment a od popołudniowej drzemki codziennie rękami i nogami się broni

reklama
AULIYA zdrowych i wesołych świąt no i udanej imprezy podwójno urodzinowej;-)

Ja też z tych co wolę mięcha,sałatki,przekaski robic i jeść,ciasto jem rzadko a jak już to kupny snikers i inne z karmelem:tak:
No i mamy kolejne zapalenie ucha i kolejny antybiotyk,jakoś już mnie to nie dziwi.Wzięłam skierowanie do laryngologa ale powiedziała ze u tak małych dzieci nic z tym nie robią i to samo przeczytałam w necie,no ale dla świetego spokoju oddebnie wizytę jak sie dostane na odległy termin.
Katjuszka zapalenie ucha jest z infekcji górnych dróg oddechowych nie z mycia włosów czy nawet nie noszenia czapki.Niemowlaki na basenie są całe zanurzane pod wodę i nikt nie patrzy czy sie do uszu woda naleje,a np w Irlandii nie uznaje się zakładania czapki dziecku nawet w wietrzną pogodę.

Do góry