reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka dużo zdrówka i szczęścia dla córeczki

Jestem tylko na chwilkę żeby podziękować Kajtuszka za zmotywowanie mnie:-) zaczęłam znowu próbować z kubkiem ze slomka i młody zaczął się też sam juz nią obsługiwać, trochę jeszcze rozlewa ale sam bierze kubek ze stolika i popija

reklama
DJMka najlepsze życzenia dla solenizantki

Szalejecie w ogródkach, aż wiosną zapachniało:tak:. Po świętach musimy na działkę pojechać i trochę wiosennych porządków zrobić, ale ja to mam ludzi od tego;-). Ja mogę ewentualnie podlewać i oko cieszyć efektami

Wczoraj spędziłam uroczy wieczór z Olą na sor. Ręka w nadgarstku od paru dni ją bolała, wieczorem z basenu cała nieszczęśliwa i obolała przejechała. Trzeba było jechać na prześwietlenie, bo za długo to już trwało. W rejestracji na dzień dobry info, że 3-4h czekania:szok:. A tu P na noc do pracy, rodziców ściągnąć nie mogłam. Na szczęście przyjaciele nie zawiedli, znalazła się i opiekunka i chętni kierowcy. Do północy nam się zeszło, ale łapka na szczęście cała, temblak plus okłady z altacetu powinny dać radę.

Dobrze, że wczoraj jeszcze pospacerowałam z małą, bo dzisiaj zimno strasznie, ledwo co 4 stopnie :no: Rano była na krótkim spacerku z tatą, a potem spała w ganku. Może po południu wyskoczymy jeszcze na chwilkę.

Milenko ja za dużo nie sieję, wzdłuż płotu nasturcje, groszek pachnący, aksamitki. Może jeszcze coś mi w oko wpadnie. Ja na gotowca sieję i nie bawię się w rozsady, nie chce mi się. Później kupię jeszcze jakieś gotowce i posadzę. No i jeszcze mam mieczyki do posadzenia, ale to za miesiąc.
Ja łubin też kiedyś kupiłam i wsadziłam i nic nie urosło.
Stokrotki wsadzam bezpośrednio do gruntu i nic im nie jest. Z tym, że one rozrastają się jak chwasty i trzeba uważać, gdzie się sadzi. Ja wsadziłam może ze 3 a teraz mam około 20. Ja je lubię to niech sobie rosną :tak:
Z kwiatków z dzieciństwa uwielbiam lwie paszcze. Z tym, że one są ciężkie w uprawie, trzeba by już wsiać w domu, potem przesadzić do gruntu. Najwyżej jak już będzie ciepło to posieję i przykryję, może coś tam urośnie ;-)

Obecnie robię coś jak mała śpi, w wózku to tylko chwilę posiedzi. Ale jak będzie ciepło to chcę jej kojec na dwór wystawić, nawrzucać zabawek i niech sobie siedzi :-p
Magda dobrze, że to nic poważnego, ale bidulka musiała się nacierpieć.

Dziewczyny szalejecie w ogrodach ;) czuć faktycznie wiosnę !!!

Truskawkowa - jak tam jaskinia ?

Magda - cieszę sie, że wszystko ok :D

Do usług ;)

A mnie sie udzielił nastrój urodzinowy i zakupiłam dzisiaj, balony, baner, czapeczki i obrus :D

Ostatnia edycja:
Truskawkowa chciałam poinformować, że dziec mój juz się szykuje do podlizywania teściowej bo od kilku dni ciągle słyszę "mamba" :-)

Milenka lubinu w biedronce niet :(

Edysiek odpowiedziałaś mi na wątpliwość bo jako substytut lubinu kupiłam mieczyki ;) i nie wiedziałam czy mogę już wsadzić :-) a stokrotki juz miałam i się rozmnozyly dwa lata a po trzech została jedna. Coś im zaszkodziło.. Wiec kupilam nowe :)

Jak Was tak czytam to szkoda mi trochę ze mam ten giga ogródek zwany przez Madzika znaczkiem pocztowym ;) właśnie Madzik gdzie jesteś? Choć lepszy taki niż żaden..

Moviennie to z piciem zaczęło się od Aguni :-) mogę Ci polecić bo kupiłam K taki bidon z rurką z canpol. Coś za 15 zł w rossmanie i z tego się tak nie wylewa i sama się obsługuje. Co prawda trochę go zmodernizowałam bo jest dla większych dzieci które scisna rurkę zębami żeby poleciało, ale wepchnelam tam kawałek slomki żeby był przepływ i jest super :-)

Katjuszka ja dużego ogrodu nie mam, kawałek wzdłuż płotu sobie zagospodarowałam na kwiatki. U mnie miejsca dużo, ale w większości trawnik. No i dużo krzewów, ale tym to teściowa się zajmuje. Do dużego ogrodu trzeba mieć dużo pieniędzy, czasu i chęci. U mnie pierwszego i drugiego brak ;-) Ja uważam, że lepszy mały ogródek, ale ładny niż duży ale byle jaki.

Poszłam na krótki spacer, żeby tylko mała zasnęła. Zadzwonił mój brat, że przyjeżdża to czekam na nich

reklama
U nas dzisiaj strasznie zimno. Młody właśnie zalicza druga drzemke, a ja też już po drugiej kawie jestem.

My mamy spora działkę więc mam gdzie sadzić ale na razie nie ma sensu jak budowa trawa. Mamy tylko świerki i tuje wokół ogrodzenia wsadzone. No i sąsiadka mi w zeszłym roku dała juke ozdobna i jeszcze jakieś dwie inne roślinki ale nawet nie wiem jakie :-) muszę się wyedukowac ogrodniczo bo jestem zielona jak te roślinki. Aaa i rododendrona jednego mam.

Do góry