reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka ja też chodzę spać z kurami :-p Wstawanie w nocy i poranne wstawanie skoro świt sprawia, że wieczorem padam po 21 :zawstydzona/y:

Współczuję Wam tego niejedzenia, moja ostatnio je nieco mniej, ale narzekać nie mogę. Dzisiaj zaraz jak wstała zjadła kaszę, a na drugie śniadanie jajecznicę.

Movienne nie raz tak miałam, że w nocy szłam do toalety i biegiem leciałam, bo ona na łóżku, wracam a tu śpi sobie rozwalona na pół łóżka :-D

Moja w końcu mówi mama :-) chodzi za mną i woła mama. Ale jakby nie było siostra była pierwsza, i to jej imię powtarza w kółko.

reklama
Edysiek dokładnie mam to samo ;) przynajmniej o 5 jakoś kontaktuję ;)
Dentystka dziś przy okazji mojej wizyty zajrzała w paszczę Młodej. Szoku doznała :D jak jej śmiesznie zęby wylazły.

A ja się witam z placu zabaw. Pogoda pod psem bo zimno i wieje, ale dzieciom się podoba. Córa w ogole przeszczęśliwa bo cały plac ma dla siebie, a Minio chodzi wokół piaskownicy :-)
Pozdrawiamy ciepło niejedzące dzieci. Minio co prawda je wszystko, ale Oliwia kolejny dzień z rzędu na na śniadanie, obiad i kolacje chce "dobrą porcję" : płatki kukurydziane, otręby, słonecznik i trochę wiorek kokosowych (oczywiscie na sucho). Cała reszta jest na nie.

U mnie pogoda dopiero w południe się popsuła,wieje zimny wiatr i kropi ale rano jeszcze było ciepło więc korzystałam przy pracach w ogrodzie.Ponieważ nie mam gdzie sadzić a ciągle coś bym chciała kupić nowego,to ściągłam szwagra z piłą i wyciał mi kilka drzew:-p,mąż szału dostanie jak to zobaczy ale to były samosiejki sumaka i chora jabłonka która nie owocuje,tylko mam taki armagedon teraz jak AULIYA,niestety ucierpiało kilka tulipanów i piwonia ale jakoś przeżyję,teraz już żyje tym że za miesiąc kupię 2magnolie i jeszcze coś wybiore,no i 5metrów siatki iglakami muszę obsadzić:-)

AGUNIA my mamy bachory nie śpiące w nocy to musimy chodzić wcześnie spać,nie to co twój grzeczny księciunio przesypiający nockę;-)

Niejadka mam starszego w domu to wiem co to znaczy,za to młoda ma na bank 2 żołądki,rano zjadłą miseczke owsianki z suszoną morela i żurawiną,potem dossała sie do mojego dorsza wędzonego,parę paluszków i chrupek w wózku,mleko przed spaniem a teraz zjadła miseczkę zupy z ryżem i wołowiną

Ostatnia edycja:
A u mnie znowu rano było zimno i padało, a teraz się wypogodziło. Pójdziemy jeszcze na spacer.
Chciałam ululać małą w wózku na dworze, ale sąsiad odpalił mini ciągnik i kopie ogródek :wściekła/y: W domu pospała pół godziny. Za to zjadła ze mną jeszcze obiad, oczywiście wcześniej jadła zupę. Oczywiście, żeby nie było tak pięknie to starsza zjadła na obiad 3 paluszki rybne, nawet ziemniaków nie tknęła. Równowaga musi być ;-)

Milenka ale szalejesz kobieto :-) Ja chwilowo nic nie robię na ogrodzie, nie mam weny. Dobrze, że mam dużo cebulowych to chociaż kwitną. Przydałoby się coś posiać, ale to chyba dopiero po świętach. Warzywniak też stoi ugorem :zawstydzona/y:

Dziecko mnie wykańcza dziś bo się nudzi przez pogodę :-( ale odpukać przestalo właśnie padać to uskutecznimy spacer. Gorzej z grzebaniem w trawie czy korze bo mokro :( mam nadzieje ze taka pogoda to tylko epizod bo będę musiała sobie kupić syropek :-(

A ja posadzilam w środę trzy stokrotki :) kupione w Tesco bo ogrodniczy niedaleko nas jeszcze zamknięty. Jak otworzą to cos kupię, żeby posadzić między tujami i żeby żabka mała miała co obrywac :)

Moje dziecko już śpi,obstawiam pobudkę końcową koło 5 ale była tak rozdarta całe popołudnie że nie było opcji jej przetrzymać,spała tylko raz.

KATJUSZKA byłyście popołudniu na spacerze?Ja wyszłam z młoda na rower,ale taki zimny nieprzyjemny wiatr że szybko wróciłysmy.Ja na jesieni posadziłam dużo cebulowych,tylko od strony północnej to dopiero wyłażą z ziemi,ale jak zakwitna to bedzie kolorowo:tak:

EDYSIEK ja też nie mogłam sie zebrać ale jak już wczoraj zaczęłam to mam milion koncepcji w głowie,tylko zanim posadzę nowości muszę sie uporać z korzeniami które zostały w ziemii głeboko:baffled:,no i moja dieta zaczęła cierpieć na tym,bo nie miałam czasu zjeść a potem po ciężkim wysiłku fizycznym rzuciłam sie na lodówkę:no:.
Nasion kwiatowych nie kupuję,za dużo zachodu,pikowanie,plewienie a i tak kończy sie na tym że wyrywam razem z chwastami.Ja tylko sadzonki i cebule,posadziłam łubin poraz 10chyba,coś mi pada za każdym razem.

Milenka łubin :) super :) kwiatek z dzieciństwa. A to można rozsady kupić? Kurcze musze gdzieś dorwać :) ja mam jeszcze sentyment do orlikow i malw.. Te drugie odpadają,za duże ;-) nie byłam na spacerze i jestem o to zła, bo szwagier uznał ze za zimno... i on nie pójdzie a sam też siedzieć nie bardzo. :angry: skutek jest taki ze młoda mnie po prostu dobila i ledwo się ruszam bo cały dzień lazila po domu i tylko na ręce non stop

reklama
Witam wieczorowo. Młody śpi albo zasypia. Właściwie to nie wiem które bo kołysanki słychać z pokoju a jego nie ale to o niczym nie świadczy. Na kolację zjadł podwójną porcję owsianki i poszedł lulu.
Katiuszka te stokrotki to od razu do gruntu?? bo mi kazali w doniczki bo mogą zmarznąć...

Ja na spanie nie narzekam bo jak się mojego dobrze przykryje i zapoda w odpowiednim momencie smoka to po 8 wstaje:baffled:
Starszak prezent już ma zapewniony ale plaża z maluchem a tu raptem tydzień i obchodzimy urodziny chłopaków !!
Całkowity brak weny mam i choć mąż się o jakiś film upomina to nie wiem nawet co by chciał więc wieczór pod znakiem zapytania.

Do góry