reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona ja przy takich nalotach chyba celowo jak najwięcej poza domem bym się szwędała, ale ja to złośliwa i przekorna jestem. Współczuję

U nas deszcz zapowiadali, a tu słońce się przedziera. O 12 E z drzemki wstanie to przy okazji szkoły spacerek zaliczymy

Marcia ewidentnie Tymkowi towarzystwa już potrzeba. Pewnie szybko się zaaklimatyzuje

Ja dziś na zachętę dla wiosny zimowe ciuchy popakowałam, zostawiłam dziewczynom tylko wczesno wiosenne kurtki, a reszta do wora. Pierwsze letnie już w szafie poukładałam, pomału na allegro buszuję i uzupełniam braki. Ostatnio u mnie na giełdzie super bluzeczki im pokupowałam po 5-6 zeta, w super stanie.

Wczoraj w odwiedzinach w pracy byłyśmy. Papierki poskładałam, z szefową rozmowę odbyłam i godzina "0" ustalona - 10 sierpień. Niby się cieszę i doczekać nie mogę odmiany i odskoczni od dzieciowych spraw, ale jak ja kurczę tą moją trzódkę ogarnę mając 8h mniej do dyspozycji?

reklama
Nocka do bani: milion pobudek i w koncu spanie na mnie. Ostatecznie koniec spania o 5:30, tesknota za zabawkami była ogromna :). Wiadro kawy juz uszykowalam. Teraz Pan Prezes ucina sobie drzemke a ja siorbie kawe i dobijam ciastkiem.

A tak poza tym: Na dworze ciepło ale pada deszcz za to w sercu RADOŚĆ bo teściowa odwołała przyjazd. A ja juz ziemniaczki obralam i mięsko naszykowalam no i dywan czerwony gotowy juz a tu taki zonk.

Moja jest :/ ale zobaczyła że ogródek po ocieplaniu bloku jest w opłakanym stanie to poszła zagrabiać :-D ona lubi jak wszyscy dookoła widzą jaka to jest pomocna i wspaniała a najlepiej żebym podziękowania wyryła sobie na czole ale mi to wisi chce robić niech robi ja jej nie prosiłam.

Za to z rana z mężem okna pomyliśmy i firanki poprane tylko powiesić bo pogoda cudna a Hubert spał dwie godziny :szok: więc korzystałam z chwili :)

Miało być prawie słonecznie i o 12:20 zaczęło mżyć. Młody po obiedzie i mam nadzieję, że jeszcze zaśnie bo niecała godzina od rana ale coś mi zaczął marudzić więc spadam...

U nas leje , zaraz słońce i tak w kółko. F dziad mały taki marudzący, że uffff. Teraz śpi ciekawe jak długo. Obiad gotowy wiec luzik. Wszystko z uśmiechem od ucha do ucha, żeby potem nie było wielkiego haloooo :)

U mnie jeszcze nie pada. Obowiązkowo po odprowadzeniu niani na tramwaj zaliczyliśmy plac zabaw. Teraz Młody śpi, a ja powinnam zabrać się za obiad, ale tak odkładam to jak najbardziej w czasie, bo mi się nie chce.

Pogoda - irlandzka.
Dzieć spał z mężem - więc spała do ósmej ... ewidentnie tylko matkę usiłuje wykończyć.
Znów mnie strzeliło w plecach:-( Drugi raz w ciągu miesiąca. Zaciskam zęby i idę do pracy, kasy potrzebujemy jak nigdy bo jeszcze właściciele domu który wynajmujemy zapowiedzieli podwyżkę. Żyć nie umierać.
Posmęciłam. Lecę zarabiać.

Madzik biedna jesteś, tulaski przesyłam.

U mnie tylko rano padało, z tym że zimno. Tak mnie natchnęłyście, że sama umyłam okna. Szybko mi poszło, bo myłam jakieś 2 miesiące temu. Jutro tylko jeszcze firanki popiorę.

Ja jutro Was doczytam bo dzisiaj padam i zaraz idę pod prysznic.
U mnie jeszcze wytrzymało i nie pada dziś.dlatego szalałam z sadzeniem żeby jutro podlało;-),pogoda była cudna.

reklama
Moja nawet jak coś zrobi to obgada tak, ze szkoda słów a na dodatek będzie ciężko chora. Ona miała kiedyś Panią do pomocy ale jak opowiada coś to z takim wczuciem w sytuację jakby sama nie wiadomo jak sie w życiu napracowala a uwierzcie nie napracowala się. Wszystkim naopowiadala jak to nam przy dziecku pomaga a na rekach go nie miala nawet. Ahh szkoda nudzic ;)

Pan prezes poszedl spac o 19:30 i już 2 razy byłam uniego bo tato z gracją słonia kolację robi. Dzisiaj mlody nawijal naokraglo TATA - taki steskniony ;) żeby tak w nocy wołał Łobuz ;)

Do góry