reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Co za cudowna nocka za nami. Pobudki tylko co godzinę i wstanie dopiero o 6. Żyć nie umierać.. :-) zaczynam podejrzewać górne dwójki bo bez jaj. Slini się jak bulterier i cały czas trzyma rękę w buzi..

Ja juz wysprzatalam kuchnie i kibelek ;-) i ciasto się upiekło. Potem jedziemy coś dobrego sklapnac w knajpie gdzie chrzciny były i obadac park bo zaraz obok. M ma jeszcze ambicje jechać po drugiej drzemce do Agata meble ale czarno to widzę. Bo ona zapewne uwiesi się na moim biodrze..

Moje dziecko w ogóle juz nie zaśnie z nikim poza mną. I m i baba są bee. Wariuje, ledwo na oczy patrzy ale nie zaśnie..

Co to się dzieje z nowymi koleżankami? Juz pouciekaly?

reklama
DJMKA no właśnie podobno dopiero do niektórych dodają, i ten co miałam w domu i młody raz wypił to jest w składzie. chyba musze wkoncu zacząć czytac skład lekarstw.

zapowiadali na dzis deszcz ze śniegiem a tu od rana śliczna pogoda, byłam juz na szybkich zakupach, zupa gotuje sie i póżniej na spacer z chłopakami, bo dzisiaj sama jestem.

Mi tez jakos imprezy roczkowej za bardzo nie chce sie robić ale tak jak Villutti kiedys pisała to roczek i 18 to takie najważniejsze urodziny.

A propo 18stki moja chrześnica robi imprezę na 50 osób, wynajeła salę i zaprosiła młodych i "starszych" na jedną. za długo to ja z tym moim to nie pobawię sie bo on tez tylko ze mną przy cycu usypia.

Matko co tu taka cisza,? Moja noc rewelacja-konkrernie zasnal ok 23, o 3 mleko z wierceniem sie do 4:30-:( a o 6 wstal..... ale usmiecham sie jako matka polka-powod usmiechu wrocil o 5;-)

Truskawkowa - coś czuję że twoja częstotliwość zaglądania na forum może się teraz znacznie zmniejszyć;-):-D

Mnóstwa zdrowia jak zwykle dla naszych chorowitków. Widzę, ze zapalenie ucha w modzie - pewnie ma to związek, że większość dzieci (oprócz M Madzioliny) twardo hoduje zęby:-)

Noc u nas godna uśmiechniętej Matki Polki i wczesna pobudka - gdybym miała okna od wschodu to bym sobie go pooglądała ;)

Oliwia - 50 osób :szok: Ja na ślubie miałam 38. Ciekawa jak się młodzież razem ze "starszyzną" będzie bawić.

Witam po znosnej nocy bo pobudka tylko przed pierwsza. Teraz jeszcze spi:baffled: A my zaraz na ogrod jak zje 2gie sniadanie.
Madzik ja mialam 41 gosci (na weselu oczywiscie) i mysle ze mlodziez jak na weselu sie pobawi bo zestaw wiekowy podobny...
Ciekawe co z moim ogniskiem ?

Ostatnia edycja:
To ja tym razem roczek skromny bo tylko beda 2 moje przyjaciolki z rodzina a chrzciny tez w skromnym gronie bo rodzina i wyszlo 12 osob doroslych i 5 dzieci.
My juz po spacerku teraz obiad i chcemy pojechac do Ikea bo starszy chce nowa posciel w cyferki

Moja dzisiaj znowu ciągiem spała 3 godziny i popołudniu już jej nie kładę. Nie mam pojęcia co wpływa na długość jej spania, bo raz śpi krótko a raz długo. Zdążyłam w tym czasie ogarnać i obiad zrobić i nawet zjeść - dzisiaj były placki ziemniaczane. Ale jak tak długo śpi to i tak za wiele nie porobię, bo czekam czy wstanie czy nie.

Ja wesele miałam bardzo kameralne, niecałe 30 osób.
A na roczku najwyżej będzie 13 dorosłych i 4 dzieci, ale pewnie nie wszyscy zaszczycą nas swoją obecnością ;-)

Auliya u mnie na razie pogoda ładna i nie zapowiada się na pogorszenie, więc pewnie u Ciebie też tak będzie, bo do Zielonej mam rzut beretem raptem 100 km :-D Ale mi narobiłaś chęci na ognisko, albo chociaż na grilla.

U nas nocka też ok. Pobudka po 2, flacha i spanko do 6. Pomijając fakt tej 6 w weekend !

Zimno i wietrznie mamy. Spacerek jeden zaliczony, zobaczymy co bedzie z drugim.

Auliya - udanego "ogniskowania".

Wesele mieliśmy na 90 osób, a chrzciny na 12 dorosłych i 4 dzieciaków.

Na obiad pierogi z kapustą , a na jutro żeberka juz sie marynują ;)

Podejrzewam trójki w drodze bo też łapska w buzi, jakby jeszcze zmieścił to by stopy władował.

Ostatnia edycja:
U mnie też wesele było na 38 osób. A na maj mamy zaproszenie na wesele kuzyna - na 200 os. ;-) i chyba wybierzemy się z dziećmi, bo podobno sporo maluchów ma być.
Truskawkowa - to miłej soboty ;-)
Oliwia - IKEA w sobotę... Chyba Ci trochę współczuję. My byliśmy rano na zakupach w magnolii i do teraz odpoczywam ;-)
Anacona - zdrówka!

Co jeszcze... Zęby na tapecie, jeszcze nic nie widać, ale już lekko czwórki czuć. Nie mogę się doczekać aż wyjdą. Najlepiej razem z trójkami i piątkami.
No i jakoś nie mam ochoty na organizowanie roczku. Może jak trochę częściej będę tu zaglądać to mi się Wasza energia udzieli:-)

reklama
Cześć dziewczyny, właśnie wróciliśmy znad morza. Pogoda się zepsuła wiec dobrze ze juz jesteśmy w domu. Bardziej się z męczył am tym wyjazdem niż odpoczelam, ale chyba tak już teraz będzie z maluchem:) w chwili wolnego poczytam co tam u Was.
W ogóle czy Wasze dzieci też tak świra wały wczoraj ze spaniem? Mój cały dzień nie spał i wieczorem tez ciężko było go uśpić
Widzę temat urodzin. U nas bedzie kolo 20 osob razem z nami. Ja ubolewam nad tym ze będą to sami 'dorosli'. Wśród najbliższych nie ma więcej dzieci, więc młody w przyszłości będzie przewodził w stadzie:p

Do góry