reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Truskawkowa - dużo zdrowia dla Igora! A lekarki nie skomentuję bo się tylko niepotrzebnie zdenerwuję!

A u nas dla odmiany i żeby było jeszcze łatwiej J zaczął wstawać, tylko on nie leci na tył głowy jak się puści, on się rzuca do tyłu jak już traci siły. Coś okropnego. A do tego jęczący O i normalnie pełnia szczęścia. Tak, macierzyństwo jest cudowne, ale chyba nie dla mam bliźniaków, no przynajmniej nie na tym etapie! Dobrze że mam jutro wychodne...

reklama
No. Ja drugi dzień uskuteczniam krucjatę antyspaśluchową. Idzie póki co ok (pomijam noce...) Dzisiaj nocne karmienie zakończyliśmy o 4.30 a potem:

8:00 mały słoiczek owocków
12:00 120ml zuoy z mięskiem i makaronem
14:00 zaraz wjedzie butla - zrobiłam 180ml zobaczymy ile wciągnie

Później planuję o 16:30 kaszkę i o 19 kolejną butlę

ja kupilm mleko bebiko 2 na noc - ono jest z kleikiem kukurydzianym i ryzowym. Moze takie spróbować?

Jestem i ja poświątecznie :).
Święta super, Hubert grzeczny jak aniołek zwłaszcza w gościach w domu już trochę gorzej. .

Nie odniosę się do Waszych wcześniejszych wpisów bo umieram drugi dzień wczoraj tylko mnie muliło a dzisiaj szkoda gadać WC co kilkanaście minut :wściekła/y: w życiu takiego rozstroju nie miałam. Siedzę od rana pod kocem grzejniki odkrecone na maksa a mi zimno :(. Boję się że chłopaków zarażę. Kuba narazie ok ale Hubert coś nie bardzo śpi już 1,5 godziny i były cztery zielone kupale takie rzadkie. Mam nadzieję że u niego to przez zęby bo u góry i na dole dwójki idą. Ajjj i od kilku dni ma bunt zupkowy jedna łyżka i koniec tylko mleko. Wysiadam oby jutro było lepiej. ..

jejku zdrówka zycze i kuruj sie dzielnie.

A my w szpitalu bo Igor sie dusil-zapalenie krtani. Ale juz nam sie siny robil a franca pediatra przez tel ppwiedziala ze jest po 18 nie ma pielegniarek i nie ma kto zastrzyku roboc

no lekarka do bani. Zdróweczka dla Igorka.

Witam :-)
W końcu imprezy zakończone i zaczniemy powoli wracać do normalności ;-)
Starsza pojechała do dziadków, mała śpi, więc pełen luz :-p

Z tym odreagowywaniem to chyba od dziecka zależy, zobaczę jak moja w będzie spała po dzisiejszych gościach.

A i u nas w końcu napadało śniegu i Kinia zaliczyła pierwszą jazdę na sankach Zobacz załącznik 661210

jaka piękna ksiezniczka :)

Truskawkowa - dużo zdrowia dla Igora! A lekarki nie skomentuję bo się tylko niepotrzebnie zdenerwuję!

A u nas dla odmiany i żeby było jeszcze łatwiej J zaczął wstawać, tylko on nie leci na tył głowy jak się puści, on się rzuca do tyłu jak już traci siły. Coś okropnego. A do tego jęczący O i normalnie pełnia szczęścia. Tak, macierzyństwo jest cudowne, ale chyba nie dla mam bliźniaków, no przynajmniej nie na tym etapie! Dobrze że mam jutro wychodne...

no wlasnie u nas jest to samo i nie wiem co zrobic. A jak nawet sie nie rzuca do tylu to spada na glowe do przodu i placz i lament. Ehh.. to chyba jest ta ciemniejsza czesc macierzynstwa :)

Mika ajak Wasz katar?
Agunia i jak Julek bez cycka? juz calkiem odstawiony? Jak ja bym chciala tak moc odstawic. Dzisiaj proba numer jeden - mleko z butli po przebudzeniu w nocy dostanie, ciekawe jak bedzie. Trzymajcie kciuki.

Truskawkowa zdrówka dla Igorka!

Po dzisiejszym dniu moje dzieci śmiało mogą powiedzieć że matka jest do bani bo robiłam przy nich tylko tyle żeby nie byli głodni, zmiana pieluchy i żeby krzywdy sobie żaden nie zrobił. Reszta we własnym zakresie. Po całym dniu na herbacie bez cukru zjadłam na siłę bułkę z masłem a tak się zastanawiałam jak tu żołądek skurczyć po świątecznym obrzarstwie :eek: hehe dieta cud ;).

Widzę że w większości dzieci dają popalić,żeby Julek z grzeczniał aż tyle dzieci musiało się popsuć?:-p

TRUSKAWKOWA powodzenia,oby znalezli przyczynę i szybko wracajcie do domu.

ANCONA zdrówka,ale Cię rozłożyło.

EDYSIEK nastolatka zadowolona po urodzinach?Jak przeczytałam komentarz o strzałach amora to pomyslałam że dopiero Ci sie zacznie;-)

RILA udanego wyjścia,gdzie idziesz się relaksować?korzystaj jak się da:tak:

VILTUTTI jak dieta?nasza wzięła w łeb,młoda o 19 wyła to dałam butlę 210 na noc ale nie poszła spać,dopiero o 22 musiałąm dać kolejną i usnęła i tyle z naszego odchudzania;-)

My poszlismy dzis wózeczkiem po śniegu pojezdzić ale zimno,jednak kocham zimę przez szybę tylko:-D

Loka - katarek zdecydowanie mniejszy niż poprzednim razem no chyba że taki sam tylko ja wyolbrzymiałam. Inhalujemy sie solą, odciągamy odkurzaczem i nawet jest znośnie.

Edysiek - wszystkiego najlepszego dla Angeli i zadowolenia z rodziców i siostry oczywiście ;)

Teraz na spokojnie. Dziewczyny pierwszy raz tak sie balamaa o wlasne dziecko. Myslalam, ze nie damy rady dojechac do szpitala.c....Igor dosloanie w seukundzie zaczal kaszlecz i sie dusic....sam wolal inhalaje,ale to nic nie dalo, wynioslam go na balkon i jak zaczal oddycha ubralam i szybko do szpitala. A tu inhalacje adrenalin dozylnie i juz jest ok. Lekarze obstawiaja alergie....moze nawet na czekolade bo jadl batona i zaczal sie dusic.....

reklama
Truskawkowa - dzielna mama jesteś! Brawo za szybką reakcję i dużo zdrowia dla Igora!

Milenko, Viltutti - powodzenia w trzymaniu dzieciowej diety!

I lecę spać, Emma wciąż kaszle, w nosie gęsto, więc też marudna była biedna, miejsca nie mogła sobie znaleźć. Jutro mąż (bo dziś z nią zostaje w nocy) ma zadecydować i ewentualnie rano ją umówi na wizytę do lekarza. Od dwóch dni robię jej inhalacje ale nie widzę poprawy. Dziś przeczytaliśmy, że na kaszel dla dzieci dobrze jest posmarować im stopy vicks vaporub więc zobaczymy czy faktycznie pomaga.

Do góry