reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszka ja często nie wiem o co jej chodzi, bo to nie jej pierwszy raz z takimi jazdami, ale ten był obkupiony mega darciem. Bab nie zrozumiesz. Fakt, że to się od jakiegoś czasu zrobiło. Nawet spanie z nami nie pomaga.

Rila mój syn wstawał w śpiworku w łóżeczku :) śmiechu było przy tym, ale i ile nerwów.
Dużo siły i cierpliwości Tobie, bo Ty masz podwójny obowiązek.

reklama
Katjuszko - to sobie tylko tak trochę popodziwiam i przestanę ;-)

Dla mnie jest to trochę logiczne, że jest nam ciężej. Dzieci starsze, coraz bardziej mobilne, oka z nich spuścić nie można, coraz bardziej ujawniają się ich charaktery, wiedzą już najczęściej, że można się "postawić", a marudzenie wywołuje pożądaną najczęściej reakcję czyli zainteresowanie więc skwapliwie to wykorzystują.
I nie sądzę, żeby było lżej. Ale ja tam czekam na każdy nowy etap w rozwoju Emmy choć wiem, że ma charakterek i pewnie da nam popalić ;-)

Mika - nowy sprzęcik przyszedł wczoraj i już dziś zrobiłam z niego chili con carne i wyszło pyszne i na dodatek szybko. Nie mogę się doczekać żeby wypróbować wszystkie funkcje, szczególnie te do robienia gulaszów.

DJmka, Rila, Oliwia - trzymajcie się dziewczyny! Dacie radę, wierzę w kwietniówki!

Na szybko doczytalam ale nie pamietam juz wszystkiego.

Rila dobrze ze jeden sie uczy wstawac a jak to opanuje to drugfi bo obydwu przypilnowac byloby od razu ciezko. Trzymam kciuki!
Madzikm super ze sprzet udany :)
Oliwia a moze zabki mu ida? katarek + pobudki to moze byc to, zycze wytrwalosci i oby szybko minelo. No i zdrowia!
Nie mam czasu teraz za duzo, u nas wyjazdy i wiele innych drobnych i wiekszych spraw. Dobrej nocki wszystkim, szczegolnie tym bardzo zmeczonym :)

MADZIKM uwielbiam chili i wszelkiego rodzaju dania jednogarnkowe,super sprawa z taki sprzęciorem.Jak nocka?

KATJUSZKA kolor malinowy wezmę pod uwagę,mam jeszcze troche czasu zeby przemysleć sprawę:tak:

EDYSIEK nie chwaliłaś sie u kogo bedziesz chrzestna?ja mam komunię w maju,więc i tak musze jakąś kiecke kupić;-)

RILA szacun dziewczyno,my tu wymiękamy przy jednym bobasie a ty masz 2di ogarnięcia.

Ja poszłam spać wcześnie bo mam już dosć tych nocek,ale młoda o dziwo wstała po północy na mleko i poszła spać dalej,kilka razy pobudka na smoka ale ani razu nie wyciągałam jej z łóżeczka,dobre i tyle;-)

OLIWIA większosći dzieciaków teraz szaleje,chyba faktycznie ten dłuższy skok rozwojowy przyszedł.

Hej
Milenko - noc...tfu tfu przez lewe ramię i odpukać.... w porządku. W kimono o 21ej. Pobudka z darciem o 24ej coby mama do łóżka wzięła, Spanie do 3:30, mleko i potem od 4:00 do 8:00:-) Więc jak dla mnie - czysta rewelacja. Teraz też sobie drzemie, a ja się wściekam, bo naszło mnie na placek drożdżowy, a zapomniałam że baba z okresem piec nie powinna i mi wyszedł z ogromnym zakalcem:wściekła/y:. Na dodatek męża połamało, ale to z jego głupoty i niesłuchania żony, i wściekam się bo mieliśmy jechać na miasto a teraz to nie wiem jak:wściekła/y:
Ufff...1...2...3...4:-)

Milenka takie same kiecki super pomysł :) ja też jestem z malinowym uniwersalny i nie smutny :-)

Rila Hubert też próbuje wstawać w śpiworze i uciekać wygląda no cóż ..:-D

Madzikm oddychaj kobieto oddychaj.. :-)
Mika jeszcze nie kupiłam wkładki może w styczniu bo grudzień jest u nas miesiącem bardzo wyczerpującym portfele ;-)
Hubert zdrowotnie lepiej ale zachowanie - masakra!!! :baffled: ostatnie dwie noce pobudki co pół godziny, marudzi, ciągle chce na rączki a mi kręgosłup wysiada chociaż noszenie i tak nie wiele pomaga, cały czas się wspina i chce wstawać, niczym się nie zajmie dłużej jak dwie minuty - już widzę jak będzie wyglądać mieszkanie na święta przy takim dzieciu :baffled:
najważniejsze że okna umyte i firanki uprane a reszta jakoś to będzie...

Dzisiaj kupiłam pieluchomajtki bo jak w domu piętnastominutowe zmienianie pieluchy płacząco-drąco-uciekającemu dziecku jest do przeżycia tak u lekarza czy na wyjściu nie wyobrażam sobie zmiany pieluchy.
Dzisiaj zrobił kupala i uciekł po czym usiadł, całe szczęście na macie piankowej :baffled: Kuba płakał ze śmiechu, mały też się śmiał a matce ręce opadają.. tak samo jest z ubieraniem po kąpieli jeden wielki wrzask, płacz i w nogi..

Właśnie mąż do mnie zadzwonił zły że mandat przeze mnie dostał :crazy: tylko że to on do mnie dzwonił...

Witam :-)
U mnie noc straszna. Mała dostała kataru i całą noc budziła się i płakała. Dobrze, że mąż ją potem wziął do innego pokoju to mogłam się trochę przespać. Ogólnie dzisiaj nic jej nie jest, tylko ten katar ją męczy.
Z lepszych wiadomości to stwierdziliśmy z mężem, że pieniądze z zakładu przeznaczymy na kuchnię, bo nasza już w rozsypce i tak dzisiaj rano kupiliśmy Kuchnia wolnostojąca gazowo-elektryczna Linia 600 618GE3.33HZpTaNQ(Xx) : Amica - AGD : Lodówki, Zmywarki do naczyń, Kuchenki

Milenka źle napisałam, bo miało być nie chrzciny tylko komunia :zawstydzona/y:

U nas noc by byla ok gdyby nie to ze u sasiadow byla do pozna impreza i mi ludzie lazacy po klatce budzili malego co chwile :( Gdzies w okolicach 1ej w nocy po chyba 10 pobudce mialm ochote zaopatrzyc sie w karabin ;)

Zaczyna mnie dopadac len i zmeczenie ciazowe, wiezadla ciagna, szyjka kluje, a po wstawieniu pralki, zmywarki i lekkim odkurzeniu mieszkania czuje sie jakbym przebiegla maraton. Na szczescie S wywiozl wlasnie malego na spacer i mam z 1,5h spokoju. Mialam isc z nimi ale nie mam sily i nawet wizja pojscia na lody mnie nie byla w stanie skusic do wyjscia, jeszcze nie ten etap ;)

W poniedzialek przenosze sie do rodzicow bo S na tydzien wyjezdza i boje sie jak to bedzie :( On mi bardzo pomaga przy Oskarze jak jest w domu, a u rodzicow z pomoca bedzie ciezko bo Mama nie dosc ze zapracowana, to jest 2 miesiace po zlamaniu lokcia i nie moze nosic wiecej niz 5kg, a Tata w styczniu ma operacje ortopedyczna i aktualnie chodzi o kulach. No ale jakos damy rade ;)

Edysiek - widzę, że przedmioty kuchenne wiodą prym jeśli chodzi o wydawanie ekstra pieniędzy ;-). Niech wam kuchenka dobrze służy. Pewnie przejdzie chrzest bojowy przed świętami ;-)
Dużo zdrowia dają Kingi. Ten okres zimowy jest okropny. Raz mróz raz ciepło, dzieci często się przegrzewają na spacerach bo ciężko je rozsądnie ubrać i potem przeziębienie gotowe.

reklama
Do góry