reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Pogoda dzisiaj ładna i już po spacerku.
Moja jeździ w spacerówce gdzieś od miesiąca i bardzo jej się podoba :tak: Jak zaczyna marudzić to znaczy, że jest zmęczona i trzeba obniżyć na płasko to wtedy od razu zasypia. Tylko najlepiej jak jadę wtedy po wybojach, bo na równym nie chce zasnąć :rofl2:
Madziolina daję jej całe jabłko, ale najczęściej to ja jej trzymam i pilnuję, żeby za dużo nie ugryzła.

reklama
Madziolina ja też wg BLW daje w kawałkach do gryzienia, np rano na śniadanie daje mu kanapke całą, jabłko na pół przekrojone, jajko w całości ugotowane, owszem pare razy zakrztusi sie ale jakoś radzi sobie z tym.
Jedynie zupą go karmię a tak staram sie aby jadł sam, bo nie potrafi jeszcze trzymać kubeczka w ręku aby zjadł zupe.

A u nas dzisiaj pochmurno, wilgotno ale podobno ciepło, nie wychodziłam bo starszak chory nadal

u nas dziś też owocki w rączce były i dał radę tylko przy większych kawałkach trzeba pilnować.
jabłka mi wyszły i pietruszka :( muszę skoczyć po przedszkolu bo mąż pomidorówkę zamówił

Dzień mi dziś uciekł i zaraz muszę wychodzić :(

No dobra, skoro mowicie ze to wcale nie jest wczesna godzina to nie narzekam ;)

Oliwia radzi sobie taki brzdac z kanapka? Ja chwilowo mam kryzys wiary w BLW bo to krztuszenie mnie ogromnie stresuje. Ale jak juz bedziemy w domu to na spokojnie zaczne od nowa, u tesciow mamy z synem za duza publicznosc i mnie to denerwuje dodatkowo.
A generalnie to moj syn po 2 tygodniowym zachwycie jedzeniem teraz chce jesc tylko mleko...

Madziolina ząbkó nie ma ale ma twarde dziąsła:) mój nie chce np żadnej kaszki zjeść, a kupiłam rózne te z Holle, wiec nieraz rano daje mu kanapke np z białym serem, pasta z jajka i nawet ostatnio troche z dzemem od mojej mamy z truskawek zjadł, bo starszy brat jadł to on tez.

Asiu mój ostatnio na zupki sie pogniewał mało je, teraz wiekszy cycuś sie zrobił, ale zauważyłam ze woli sam jesc niz go karmie, wiec daje mu do reki warzywa ugotowane, ziemniaki czy jak robiłam kiedys burgery buraczane czy rybkę w kawałku. Pewnie ze sie boje zeby nie zakrztusił sie wiec cały czas jestem obok i jem z nim aby widział .

Dziewczyny przy pierwszym synku to byłam mniej odważna, oj długo dawałam mu papki bo sie bałam:tak: i trzymałam sie tabelek co od kiedy można jeść

Mika to mamy podobne wózeczki bo ja kupiłam ten B-Motion 4 günstig kaufen im Buggys Onlineshop von babyone.de i prowadzi się rewelacyjnie! w porównaniu z poprzednim to jak przesiąść się z malucha do porsche ;-):-D

Doczytałam w końcu ale do odpisania przybierałam się z milion razy i już nie wiem co komu :baffled:
Mały dobrze daje w kość i w dzień oprócz zajmowania się moim skarbem nie robię nic bo nie mam jak :dry: na sekundę niemożna go zostawić bo leci i się drze. Ale muszę go pochwalić bo od dwóch dni raczkuje :-) i sam jeszcze nie siada ale dzisiaj go posadziłam i bez przewracania siedział ok 10min :tak:.

Owoce daję mu przeważnie w kawałku ostatnio ugryzł spory kawałek jabłka to memłał dobre 20min śliniąc się przy tym bardzo i w końcu wypluł. Kaki też mu dawałam i jadł, pomarańcze, banany, gruszki lubi a najbardziej mango aż się trzęsie jak widzi :).
Dzisiaj na obiad zjadł pół bułki w łapce trzymał i spory kawałek łososia za to starszy powiedział że łosoś jest beee zresztą jemu mało co smakuje za to Huberto nadrabia :-D.

Oliwia kanapkę? Taką z masełkiem i posmarowaną czymś? Mój mały wysmarował by tym wszystko dookoła i oczywiście do przebrania po jedzeniu bo cały brudny.

W weekend odwiedziłam tesco i kupiłam małemu parę bodziaków i piżamkę (pajaca beż stópek) a dzisiaj przyszły pierwsze paczki prezentowe :-) domek Little Tikes, nocnik hehe i parę innych drobiazgów dla chłopaków.

reklama
Powiedzcie że coś dzisiaj ogólnokrajowego się działo i Wasze dzieciaki też źle spały.... plis.
Chociaż "źle" to za mało powiedziane... Olo budził się co 45minut i wył spazmatycznie i nic nie chciał. Tak całą noc. Więc drzemałam sobie z 14kg bobaskiem na rękach, które teraz chcą mi odpaść. Padam.

Do góry