reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Przykro mi viltutti, ale dzisiaj był chyba ogólnokrajowy dzień dobrego snu, bo Julko obudził się tylko dwa razy, wciągnął cycka i spał do 6.

reklama
Viltutti u mnie noc do przeżycia. Natomiast wieczór masakra. Jak zaczęła poplakiwac o 18:30 to skończyła o 22:30 . A wyla od 20 jak zazynana świnka. Dosłownie. A jak ja brał mąż to jak dwie świnki... także serdecznie współczuję.

Viltutti ja tez wspolczuje i naszczescie nie moge dolaczyc :)
Co prawda po kaszy zasnal nam szkrabek przed 23 pobudka na cyca po 24 ale pozniej dopiero 4:20 i 5:20 ale drugie budzenie z rozkopania sie i chlodu. Oczywiscie wstal z nami kolo 6.40 ale bez cyca o ktorego poprosil przrc 8.
Wyciagam dzis spiworki i zobaczymy jak mu sie bedzie spalo.

Witam :-)
Moja wczoraj nie mogła zasnąć i męczyłyśmy się gdzieś do 21, ale jak już zasnęła to spała ładnie., Tylko pobudkę urządziła już o 6.
Już jest po 1 drzemce i zaczyna marudzić.

U nas dzisiaj ok ze spaniem ale jego sen jest bardzo płytki, dawniej jak spał to ja prasowałam żelazkiem parowym a teraz to się boję głębiej oddychnąć. Tak na dobre to zasną po 23.

Mika to mamy podobne wózeczki bo ja kupiłam ten B-Motion 4 günstig kaufen im Buggys Onlineshop von babyone.de i prowadzi się rewelacyjnie! w porównaniu z poprzednim to jak przesiąść się z malucha do porsche ;-):-D

Doczytałam w końcu ale do odpisania przybierałam się z milion razy i już nie wiem co komu :baffled:
Mały dobrze daje w kość i w dzień oprócz zajmowania się moim skarbem nie robię nic bo nie mam jak :dry: na sekundę niemożna go zostawić bo leci i się drze. Ale muszę go pochwalić bo od dwóch dni raczkuje :-) i sam jeszcze nie siada ale dzisiaj go posadziłam i bez przewracania siedział ok 10min :tak:.

Owoce daję mu przeważnie w kawałku ostatnio ugryzł spory kawałek jabłka to memłał dobre 20min śliniąc się przy tym bardzo i w końcu wypluł. Kaki też mu dawałam i jadł, pomarańcze, banany, gruszki lubi a najbardziej mango aż się trzęsie jak widzi :).
Dzisiaj na obiad zjadł pół bułki w łapce trzymał i spory kawałek łososia za to starszy powiedział że łosoś jest beee zresztą jemu mało co smakuje za to Huberto nadrabia :-D.

Oliwia kanapkę? Taką z masełkiem i posmarowaną czymś? Mój mały wysmarował by tym wszystko dookoła i oczywiście do przebrania po jedzeniu bo cały brudny.

W weekend odwiedziłam tesco i kupiłam małemu parę bodziaków i piżamkę (pajaca beż stópek) a dzisiaj przyszły pierwsze paczki prezentowe :-) domek Little Tikes, nocnik hehe i parę innych drobiazgów dla chłopaków.

Nie mów, że masz brązowy ? Mi się bardzo podobał ale w UK nie było już tego modelu. Jest zadowolona bo naprawdę super się prowadzi.

u nas po 1 drzemce i o dziwo zapowiada się na drugą. ja od 1,5h czekam na firmę od czujki przy piecu bo dali tylko czdu a miała być czadu i gazu. w piątek nie raczyli przyjechać a dziś mieli być na 10... jadą z Poznania to może o 10 wyjechali a ja się czepiam?

Mały jadł dziś amarantus z bananem ale tylko 5 łyżeczek później 5 paluszków a później się obraził na jedzenie.

reklama
Viltutti moja też dziś koszmarnie spała :( kosmos jakiś. Zasnęła na drzemkę o 9.30, obudziła się o 10, ale jakoś na mnie podrzemała jeszcze 30 minut. Ogólnie, padam.

Moja dziś ode mnie podjadała kanapkę :) chyba jutro na śniadanie dostanie na próbę :)

Do góry