reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Jouluatto moja żadnych leków nie zje. Tylko wymieszane w butli z mlekiem ale ona butlowa.

MadzikM ja mam taką metodę kupowania używanych ze szukam czegoś konkretnego, tym razem bezrekawnikow i takiego sprzedawcy który ma więcej fajnych rzeczy :) i nie szukam długo bo czasu brak tylko zazwyczaj kilka rzeczy przejrze

Marcia mówisz o najgorszej nocy. Ja miałam taką w zeszłym tyg. Z tym ze moja wyspana była już o 22:30. Szok o co tym dzieciom chodzi? !

Milenka to są sukienki. Wydaje mi się ze ten sprzedawca ma jeszcze conajmniej jedna w fiolecie. Podrzucę Ci jutro linka bo mam w ulubionych na kompie. Przyszły dziś te ciuszki i są super tez. Ale Ty też niezłą paczkę upolowalas :) u mnie młoda dziś dobre 10 min skubala biedronke na tej kuli a dla niej 10 min to baaardzo długo ;-)

Niunia kurcze trzymaj się i odgon to chole**stwo

My też byłyśmy dziś w lidlu. Tyle wózków ze ciężko było przejść... ale ja tylko po bodziaki choć nie powiem ta futerkowa kurteczka kusila ale się nie dałam ;-)

reklama
U mnie dziecko spało w ciagu dnia tylko 2razy po 15 minut i co najlepsze cały dzień w szampańskim humorze. Tylko raz sie poryczałam ale to na własne życzenie jak sie za włosy szarpał. Po kąpieli też za bardzo mu sie spać nie chciało ....padł i mam nadzieję, że do rana pośpi.

U nas dzień jak ostatnio codzień maruda maruda maruda!
Byliśmy u laryngologa i powiedziała że uszka ma idealnie czyste i nic tam nie ma. Mógł go boleć/uwierać ten korek co mu ostatnio wypadł. A siusiu mamy zanieść do laboratorium i zobaczymy.

Dziewczyny super ciuszki, w takich chwilach mam jeszcze chęć na córeczkę :-).
Niunia zdróweczka dla Ciebie!

Nam udało się dotrzeć do lidla jednak pieszo bo mężu miał późno wrócić i bałam się że nic nie będzie. Młodego zapakowałam w śpiworek i poszliśmy :) zmokłam ale kupiłam małemu skarpetki, 2x rajstopki, dwupak bluzeczek 86/92 (ale duże jakieś - niestety innych już nie było), bluzę misiową wkładaną przez głowę i właśnie kurtkę narciarską 86/92 myślę że będzie ciepła a nie jest gruba więc w foteliku będzie wygodniej i koło stycznia będzie dobra ;-). A i jeszcze naklejkę z centymetrem na ścianę.

Właśnie udało mi się ululać mojego "aniołka" :-D a mąż kąpie starszaka. Muszę pochwalić małego bo dzisiaj w końcu przyjął pozycję :-D na raczka i bujał się w przód i tył hehe.

Ostatnia edycja:
Jouluatto u nas aktualnie jest jelitowka objawy identyczne jak u ciebie, bigunka przyszla na drugi dzien po wymiotach. Jesli pije I troche je to obserwuj. Do 17 jesli sie nie pogorszy spokojnie dacie rade.
U mnie nic spokojna teraz szykuje sie do pracy a mloda spi, ciekawe czy by spala jak bym nie szla hehe . Milego dnia.

Niunia dobrze że z małą ok a Ciebie szkoda Bidulko:-(

Niunia - dobrze, że już lepiej. Spokojnej pracy.
Jouluatto - jeśli Oskar ogolnie dobrze się czuje, nie ma gorączki to mozesz go poobserwować do tej 17, może lekarz nie będzie konieczny. A co do poczekalni to może masz opcję, żeby ktoś inny stanął w kolejce, a wy przyjdziecie tuż przed wizytą?

A my właśnie po szczepieniu i okazuje się że mam Misia w wersji mini - 65cm i 7,3 kg. A pojutrze 7 miesięcy nam stuknie ;-)

Faktycznie jak na chłopca to mało:-)

OJ widzę że jelitówki szaleją,zdrówka dla maluszków i poicie i jeszcze raz poicie+probiotyk
Mówiłam że mamy przymałe pampersy?więc wyobrazcie sobie dzisiejszą kupkę,za nisko jej zapiłam pampka do tego,powiem tylko ze była przymusowa kąpiel całego ciałka;-).

Oj ale się narobiło:no:

Agunia ja juz pisalam na watku postepowym ze nasz syn jak jest zadowolony to wola "tata" a jak wsciekly to "mama" ;) Nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie za grosz ;)

My z mezem gralismy troche w weekend na Wii, ktore akurat w tym tygodniu oddaje do pracy bo im tam potrzebne a my i tak mamy w domu PS. Fajne, ale PS to to nie jest ;)
Edysiek, ja tez uwielbiam Diablo :) I jeszcze Wiedzmina i Dante's Inferno. Ale kolejne czesci to juz chyba bede na emeryturze przechodzic bo w najblizszym czasie sie nie zapowiada ;) Maz sobie tylko od czasu do czasu w Fife jeszcse pogrywa, ale to tez rzadko, glownie PS robi za odtwarzacz DVD.

Wyslalm Mamie cynk o Lidlu, ma dwa w okolicy domu moze cos upoluje. Ale niestety na Kabatach duzo mam jest w domu z maluchami i zazwyczaj do poludnia juz sie wszystko rozchodzi... Myslalm ze sie pociesze w niemieckim internetowym Lidlu jakby co ale nie maja tych ubranek o dziwo, a zazwyczaj sie oferty pokrywaja :(

Jouluatto wracaj do Polski a nie tam w Niemczech będziesz kwitła:tak:

Kurcze miałam coś napisać i mi uciekło:wściekła/y:

Aaa dziewczyny super promocje i piękne ubranka:tak:

Mi jak zwykle posta zjadło,więc będzie teraz tylko o mnie ;-)
Misiek dzisiaj miał super dzień - po szczepieniu spał 3 godziny (po pierwszej zaczęłam sprawdzać czy wszystko jest ok), obudził się w dobrym humorze, zjadł i poszedł szukać siostry. No po prostu wyszedł mi z pokoju. Po jakiś 10 min starsza przebiegła z nocnikiem, że Niuniu go zjada ;-) ale kryzys był chwilowy. Razem urzędowali jakieś 40min, a ja ich podgladałam (w za duzym szoku bylam zeby ten czas wykorzystać). Ach... żeby tak było codziennie :-D
A w lidziu był mój mąż - obupił starszą, a i Miskowi się coś trafiło :-)

A u nas chłopaków w Lidlowe ubrania tym razem zaopatrzyli pradziadkowie:-) Jeszcze nie widziałam co kupili ale wiem że biedni poszli zaraz na otwarcie żeby było z czego wybierać ;-)
U nas standard, kiepskie noce, marudzenie teraz nawet przez dzień i zębów brak :-(

Witam :-)
U nas jakaś niespokojna noc, mała co chwilę się budziła, co prawda po podaniu smoczka się budziła, ale męczące to :baffled:

Milenka fajny zestaw :tak:
Katjuszka Tobie również udało się upolować niezłe ciuszki.

Jouluatto jeszcze nic nie wiadomo z tą córeczką ;-)

L-oka rozmiar 92 :szok: Moja nie wiem czy po roku do 92 dorośnie. My dopiero zaczynamy 74, a niektóre 68 są dobre.
Dzisiaj dowiem się jaka jest duża.

Niunia jak dzisiaj?

Ancona dobrze, że z uszkami wszystko ok.

Zuzanka jeszcze trochę i będą się razem bawić, choć pewnie zazwyczaj będą się bić ;-)

Szkoda, że koło mnie nie ma Lidla bo przypuszczam, że teściowa też by coś wnusi kupiła. No ale była w biedronce i kupiła jej pościel z kucykami Pony :tak:

Kinga dzisiaj znowu marudna i skutecznie utrudnia mi pisanie. Ciekawe czy po szczepieniu będzie lepiej czy jeszcze gorzej :baffled:

Witam z rana:)

U nas tez Edysiek noc pod znakiem strasznego wiercenia:( Ja skapitulowalam i po polnocy wzielam go do nas do lozka bo ile mozna smoka w dzioba wkladac:)

Ja dzis planuje wypad do miasta z Mlodym ale zobaczymy jak wyjdzie

reklama
Do góry