reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

O, może to i racja z tym sikaniem, ale on czasem to robi w ciągu 15 minut 15 razy, a w czasem w ciągu kilku godzin ani razu.
Ale myślę że to kolejna umiejętność którą musi popowtarzać aż mu się znudzi. Tak było z "pierdzeniem" buzią, tłuczeniem nogami w łóżeczko, tupeniem jedną nóżką i robieniem wielu innych dziwnych rzeczy, które robił mega często a później znikały niewiadomo kiedy.

Noc u nas niestety z tych gorszych, budził się bardzo często i niestety pomagało tylko 15 minut lulania na rękach a i 2h leżenia i marudzenia też zaliczył i w sumie od 2.30 u mnie na rękach spał... No i tak wegetowałam do 7 rano.

Niechaj mu te zęby wychodzą bo się wykończę.

Moja przyjaciółka która obecnie mieszka w Warszawie przyjechała do rodziców, który dosłownie mieszkają na przeciwko i wyobraźcie sobie, że od piątku nie możemy się spotkać a ostatni spacer wyglądał tak, że obie niosłyśmy na rękach drące się dzieciaki i pchałyśmy wózki - ma takie samo dziecko jak mój Olek, tylko o pół roku starsze...

reklama
Chyba będzie ząb:)) czuje ostre na dole :))tak się podjaralam ze aż mi przestało przeszkadzać ze od 4:30 sobie gruchamy :(

Mika moja zintensyfikowala kaszlenie przy zabkowaniu i większym slinieniu. Tylko że ona tak od dawna już..

No to gratulacje ząbka ! Tylko źe języczka nie przygryzła jak F.

U nas nocka spoko :) mały zjadł o 23 później o 2 woda i o 6 rano mleczko także dzisiaj matka wyspana :-).
.
Nie wiem czy wiecie ale dzisiaj w tesco jest wyprzedaż zabawek -75% i to tylko dzisiaj. Np piłka fisher-price przeceniona jest ze 109 na 26 zł.
I przez tą piłkę mam podniesione ciśnienie bo o 6 rano teściowa poszorowała do sklepu i co? nie ma żadnej :eek: kierownik sprawdził że na stanie są jeszcze 4 a na sklepie żadnej, więc ktoś tu jawnie w ciula wali. Albo pracownicy pochowali dla siebie albo wyparowały...

Witam :-)
Ja na szybko, bo starsza mi się pochorowała i została w domu. W piątek ma jechać na rajd z harcerstwa to niech się szybko kuruje.
Mała ciągle tak samo, źle nie jest, ale marudna i jeść nie chce. Tym razem z butli nie chce pić. Trochę ją łyżeczką karmię, ale co się muszę przy tym naprodukować i nagadać to moje ;-) Obiad jadła wczoraj ze mną - ziemniaki i skrzydełka. Chyba szybko będzie jeść normalne jedzenie, ale może to i dobrze.

A jeszcze wczoraj mieliśmy niespodziewanych gości - przyjechali moi rodzice i brat z moim chrześniakiem. No i mała mało spała, więc na wieczór była padnięta przez co zasnąć nie mogła :baffled: i przez godzinę się darła.

Gadanie też u nas się rozkręca i już jest mama :tak: i to chyba dość świadomie, bo krzyczy jak czegoś nie chce np. jak jej daję butlę to odpycha i woła mama.

Ancona ja myślę, że zabawki które najbardziej schodzą są albo chowane albo kupowane od razu przez pracowników. Raz byłam na takiej wyprzedaży i guzik było.

ANCONA potwierdzam,raz byłam na nocnej promocji tesco,tzn o 22 się zaczynało ,ja byłam po 21 i żadnej zabawki po którą przyjechałam nie było,oni wystawiają tylko te co im zalegają na pólkach bo potrzebują miejsce na wystawy mikołajowe.

AGUNIA to krzesełko na allegro kosztuje 250zł,może podjedz do tesco i poszczęści Ci się i kupisz taniej?Ja dalej nad nim myślę ale już kupiłam pchacza i autko chce kupić bardziej przydatne i okazje się kończą do dawania prezentów;-)

Edysiek moja wczesnie wołałą ;nie' i to świadomie,zawsze na rehabilitacji jak była zmęczona i nie chciałą ćwiczyć,teraz głownie gada w swoim języku;-)

marcia dzięki

Edysiek też mi się wydaje, że mama i nie jest raczej świadomie, ale jeszcze wolę się wstrzymać z takimi myślami i nie entuzjazmować się przedwcześnie :-)

Skoro piszecie, że są przeceny to nawiedzę dzisiaj tesco i popatrzę co mają.

reklama
Do góry