reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

jaka tu cisza od rana :)

ja Mlodego zawiazalam w nosidle i zasnał :) mam chwile na forum.
Witam :-)
U nas ok, po za tym że mała znowu wstała po 5. Obiadami gardzi nadal, ledwo co pół małego słoiczka zjada :eek:
Śpiworek mamy taki http://img30.otofotki.pl/obrazki/zd110__DSC0668.jpg ciekawe jak będzie wyglądał w rzeczywistości.

super i jaki praktyczny. w tym spiworku bedziesz wkladac Małą jeszcze ubraa w spiworek czy juz tylko jakas kurteczke? pytam bo ja sama nie wiem jak to jest co kupic :) a nie mam doswiadczenia.

reklama
Witam.
Edysiek bardzo ładny ten śpiworek. Fajnie że taki dziewczęcy :-) na pewno będzie bardzo ładnie wyglądał w wózku. Ja szukałam na olx ale nie ma nic ciekawego w mojej okolicy. Muszę przeglądać co jakiś czas, może się coś trafi. A jak nie to trudno. Z Tymkiem nie miałam śpiworka i daliśmy radę z grubszymi kocykami to teraz pewnie też damy radę.

U nas nocka lepsza niż wczorajsza ale to dlatego że poprzedniej nocy nie dostał nurofenu na noc, a wczoraj tak. Czyli zębów ciąg dalszy. Teraz młody zalicza już drugą drzemkę. Pierwsza była o 9, ale go kupa obudziła. Zaraz Tymka spróbuje położyć. No i nie mam pomysłu na obiad. Chyba skończy się na naleśnikach :-)

L-oka przy pierwszej nie miałam śpiworka, więc też jestem początkująca. Jeszcze nie wiem jak będę ubierać małą, ale pewnie jak będzie mróz to w kombinezon, żebym mogła ją bez problemów wyciągnąć. Dlatego też nie chciałam jakiegoś bardzo grubego śpiworka i wybrałam z polarem a nie wełniany. Okaże się w praktyce jak będzie.
Marcia ja też szukałam używanych na olx i allegro, ale nic ciekawego nie było, więc zdecydowałam się na nowy. Na razie młoda ma sporo ciuchów i nie muszę nic kupować, więc mogłam poszaleć ;-)
Ja mam obiad od wczoraj, to chociaż tyle dobrego :-p

Ja tak na szybko z tableta.
Viltutti ja miałam przy synu chodzik, tylko ten był stary i w porównaniu z tymi nowymi był niższy. Młody dzięki temu chodził całymi stopami, a nie palcami. Też byłam antychodzikowa, dopóki mój kręgosłup nie odmówił posłuszeństwa. Twój Olek większy, więc pewnie spokojnie by stawiał całe stopy, nie wiem tylko, czy by się w nim komfortowo czuł, bo jednak jest większy gabarytowo niż mój, wtedy 9 miesięczny syn. Co do rowerka to radzę gdzieś przymierzyć. Mój starszak nienawidził jeździć z tą barierką. :-)

Edysiek sliczny ten spiworek! :)

U nas noc nawet ok, maly spal ze mna, obudzil sie wprawdzie 5 razy na cycanie, ale zjadal i zasypial wiec jakos zyje.
Jeden zab sie przebil, ale dwa kolejne w drodze wiec niestety cudownej odmiany nocnej sie na razie nie spodziewam...

Oskar ostatnio tak blyskawicznie rosnie ze na dobra sprawe moglabym co 2 tygodnie mu nowa garderobe kompletowac :/ A tu w. Niemczech wszystko drogie kurcze, ogladalam w sobote w sklepie ciuszki Cool Club, te same ktore sa w Smyku i tu kosztuja prawie 2x wiecej :/ Musze jeszsze jakos przetrzymac te 3tyg na tym co mamy i po powrocie do PL beda wielkie zakupy. Naiwna myslalam, kupujac we wrzesniu zapas ubranek w rozmiarze 80 ze bedzie na cala zime...

Dziewczyny to Waszym juz rosna gorne jedynki??? Ale szybkie te Wasze dzieciaki!
Edysiek, jaki fajny ten spiworek i z kieszonka!
Jouluatto to Ci rosnie pociecha! Moj narazie na 74 cm ale tez 80 sa w sumie dobre.

Hej
Ależ pusto było przez weekend. Pewnie odwiedzałyście bliskich, mnie strasznie tego w Irlandii brakuje - możliwości pójścia na groby, atmosfery 1 listopda, wieczornej łuny nad cmentarzami. Amerykańskie haloween jakie się tutaj obchodzi w ogóle do mnie nie przemawia, tak samo zresztą jak tutejsze święta wielkanocne :no:Czysta komercja, wszystko kręci się wokół wpychania w dzieci jak największej ilości słodyczy co mi się okrutnie nie podoba, nic w tym duchowego a tylko na zdrowie szkodzi. Czasem żałuję, że mimo wszystko nie wychowamy Emmy w Polsce, ale raczej nie ma na to szans narazie:no: A tak będziemy się musieli dostosować przynajmniej na haloween do tutejszych zwyczajów bo inaczej będzie wyobcowana. Dobrze chociaż, że mamy księdza w parafii, który zdaje sobie sprawę jak wielka jest tu polska społeczność i co roku święci pokarmy w sobotę:-)

Madziolina - u nas na razie tylko dwa ząbki dolne,a górnych cały czas się spodziewamy:tak:

Edysiek - u nas też maskara teraz z zupkami. Już mam dość jej wrzasków i wykręcania się na wszystkie strony, ręce normalnie opadają. Dobrze chociaż że kaszę rano zje na mleku, oczywiście z jakimś owocem i deser po południu. A już tak pięknie jadła i nie wiem czy to zęby czy po prostu taki bunt:no:

Mam pytanie odnośnie nebulizatorów. Wiem już jaki chcę kupić tylko się zastanawiam, czy jeśli będziemy go używać ja z mężem do inhalacji używając np vicks vaporub to czy będzie się później dało domyć ustrojstwo i wykorzystać dla Emmy, czy raczej tak przesiąknie że już się nie będzie dało? Męczy mnie to okrutnie bo nie wiem czy zamawiać czy nie?

Spaniowo u nas dalej masakra. Dziś od 22:00 do 3:00 Emma obudziła mnie tylko 6 razy jęcząc i łażąc po łóżeczku:crazy: Potem wylądowała ze mną w łóżku i spała niespokojnie przez 1,5 godziny ale tak się wierciła, że ja mogłam pomarzyć tylko o spaniu. Zasnęła dopiero spokojniej o 5:10 po butli i pospała do 7:40. I tak mniej więcej co noc. Albo te zęby wyjdą albo ja wyjdę i nie wrócę:-D

madzik my przy katarze zrobilismy podejscie do nebulizatora i maly sie go bal strasznie :( na razie odpuscilismy, jak mial katar inhalacje mu robilam w lazience, lalam goraca wode az byla cala zaparowana i sypalam sol morska do wanny i siedzielismy sobie w lazience 15-20min, pomagalo.

Madzikm myślę, że jak od razu umyjecie pojemnik to nie będzie tak pachnieć. My w sumie nigdy nie używaliśmy takich olejków, tylko sól, ewentualnie pulmicort mieliśmy.

Jouluatto mój syn też się bał, jak był mały. Córkę to ciekawi :)

Madziolina u nas spuchnięte górne jedynki i dwójki, ale u nas dopiero dolne jedynki wyszły.

Moja dopiero w 74 wchodzi i to niektóre za duże :)

reklama
u nas dolne jedynki i gprne jedynki i dwojki juz na wierzchu dawno. Teraz dolne dwojki ida. A moze i czworki zaczynaja pobolewac, bo pcha wszystko gleboko.

U nas rozmiar 74-80. Ale.chyba zaczyna teraz rosnac w szerz niz wzdluz.

Madzikm mysle ze nie powinien inhalator przejsc zapachem olejkow jesli.go dobrze od razu umyjesz. Ignas.sie inhalatora nie boi tylko chce gryzc maseczke albo kabelek.

Ale mlody mial dzisiaj dobry humor wieczorem. Rechotal sie.ze wszystkigo w.glos, a najbardziej jak bawilismy sie w ganianego po calym mieszkaniu. Ja z Tymkiem uciekalam a Ignas nas ganial :-)

Do góry