reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Hej dziewczyny :-) cały czas podczytuję, ale coś nie mogę znaleźć czasu żeby napisać.
Agunia - fajne zakupy, szczególnie te szelki brzmią ciekawie, a piłka u nas też cieszy się uznaniem :-)
Viltutti - oby teraz to była odmiana na stałe.
Mika - w sumie ja też muszę jakiś bucików poszukać. Fakt ze Misiek na razie dalej głównie w chuście i pod moją bluzą, ale w razie czego trzeba być przygotowanym.
W ogóle my dopiero niedawno zmieniliśmy gondole na spacerowkę i jest tak sobie, bo Młody zdecydownie bardziej lubi leżenie na brzuchu niż siedzenie i się wkurza. No a starsza ostatnio pała wielką miłością do jeżdżenia autobusem, a tego z wózkiem sobie nawet nie wyobrażam.

reklama
Milenka - wczoraj rozmawiałem z koleżanką, ktora ma dwóch synów (teraz 4 i7 ). I w sumie ten młodszy zaczął chodzić dopiero jak miał 18m-cy, i ona żartowała że nawet dobrze, że tak późno bo był taki grubiutki że wcześniej to mógłby nogi sobie pokrzywić. Ale za to zdecydowanie szybciej się rozwijał intelektualne i werbalnie. Po prostu nie tracił energii na głupoty ;-)

Witam,

Milenka :-)

Mika zabawki kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale że są to pierdoły to wyszła mała kwota.

U nas noc super, bo tylko dwie pobudki :-) Ale za to poranek niefajny, bo nie chciał zostać sam z nianią. Zaraz będę dzwonić żeby się dowiedzieć jak tam na placu boju.

Plus wczesnego wstawania jest taki, że właśnie wstawiłam gołąbki do piekarnika :-)
Teraz muszę ogarnąć, zrobić małej jakąś zupę i trzeba iść na spacer, bo na dworze cudnie. :tak:

witam

u nas noc tez spoko bo tylko 4 pobudki:-)
ale za to od rana płacz :szok: juz nie wiem co mu nie tak, ciągle przy cycu by wisiał, ale nie żeby jeść tylko pociumkać.

A ja właśnie umówiłam się na jutro na spotkanie z Loką :-) Zuzanka może dołączysz do nas?

ZUZANKA coś w tym jest,moja jest bardzo bystra,radosna,nikogo się nie boi,a ze ma duży tyłek to jak to mówią;kochanego ciałka nigdy za wiele:-)

OLIWIA miłego spotkanka,czekamy na fotki wspólne:tak:

AGUNIA;-)

EDYSIEK daj gołabka!!!!!! A ja jutro będe mieć gościa na kawkę i kupiłam dziś kruche babeczki z masą krówkową,pisze sie któraś??:-D

Hejka.
U nas nocka trochę lepsza niż poprzednia bo nie było pobudek co pół godziny tylko co 2. Dokładnie o 22, 24, 2, 4 i o 6 koniec spania. Dobrze, że chociaż bez wielkiego płaczu. Teraz oboje chłopaki śpią więc mogę trochę odetchnąć.

Agunia i jak tam sytuacja w domu? Pewnie zaraz w domu będziesz to już będzie dobrze. A mój Ignaś to też max pół małego słoiczka obiadku zjada. Dzisiaj po przerwie mu ugotowałam zupkę i zobaczymy czy mu zasmakuje. Widzę że powoli zaczyna się przekonywać, ale baardzo powoli.

Viltutti trzymam kciuki za długotrwałą poprawę u Olka. Może chłopak w końcu dorósł i już mu tak zostanie.

Oho Ignaś się już wyspał..... Tymek też się obudził, ale misiu mu zginął. Dałam misia w łapki i chyba jeszcze usnął. A młody już kombinuje i staje przy krzesełku fisher pricd na nogi. Stawanie przy kanapach też już opanował. W ogóle teraz tylko by stał.

Agunia nie używajcie tych szelek za dużo bo to tak samo jak z chodzikami i skoczkami - niezbyt zdrowe dla małych kręgosłupów jeśli dziecko jeszcze samo stabilnie nie stoi. A piłki u nas też są numerem jeden. Gania za nimi wszędzie, po całym pokoju a nawet pod stół włazi jak mu wpadnie.

Viltutti, super, że Olkowi się odmieniło, oby tak zostało.

Za mną weekend pełny wrażeń, byli moi rodzice i moja mama chociaż dużo pomogła to jednocześnie swoim gadaniem popsuła mi humor i pewność siebie... Nie wytrzymałabym tak długo jak Agunia;)

Co do zabbawek za grosze to juz na wątku zakupowym pisałam o takich prostych kubeczkach z Ikei MULA Foremki - IKEA - 7 zł a mnóstwo zastosowań i radości. Okazuje się, że takie rzeczy są lepsze niż te wszystkie świecąco-brzęcząco-grająco-śpiewające zabawki.

reklama
Oj, jak ja bym zjadła gołąbka. No aż mi ślinka poleciała :tak:

Madzikm te kubeczki to co takiego Fisher Price, Kubeczki do układania za 19,49 zł - Fisher Price - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com. Nad tymi Twoimi też się zastanawiałam i skoro tak je chwalisz to może też zakupię.

Mojeboje te twoje foremki też są fajne :tak:

Marcia to widzę, że kolejny niejadek się wyklarował. Julek dzisiaj na obiad zjadł 1/4 słoiczka zupki i nie ruszył ani grama więcej :no: A co do szelek to nie pozwalamy Julkowi stawać na nogach wogóle i jeżeli go w nich umieszczamy to raczej wisi w powietrzu.

Do góry