reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam popołudniowo

po tygodniu względnego spokoju w dzień w moje dziecko znowu coś wstąpiło.. do południa było oki, a teraz wariuje jak nienormalna :-( co chwilę płacze, nic jej nie pasuje, szarpie zabawkami na macie jakby jakąś furię miała.. a ostatnia drzemka dziś przerywana była co chwilę jękami :-( to pewnie te zęby, bo jakoś nie widzę, żeby coś innego jej było... co prawda odstawiamy Debridat, ale to raczej nie to..

Agunia - trzymam kciuki za kolejne dni :-) a wiesz z radością do cyca to tak jakbyś alkoholikowi flachę przyniosła ;-)

No i już Wam poodpisywałam... rany uszy mi zaraz pękną od tego wrzasku...

reklama
Marcia - współczuje bólu głowy, wiem cos o tym bo z migrenami mecze sie od liceum, czyli ponad 20 lat. Średnio raz w tyg mnie boli, a teraz we wrzesniu to nawet po 2 razy w tyg. Juz nieraz płakałam z bólu i niemocy, bo mlody w dzien mi nie śpi, tzn spi po 15 min z 3 razy dziennie tylko. A niestety nie mam kogo poprosic o pomoc. Pomimo że karmie piersia to biore Ketonal bo jeszcze on mi pomaga.

Agunia życzę, by z każdym dnie było lepiej :)

Oliwia ja też ciągam Młodą do przedszkola rano. W sumie lepiej, że jest już na tyle duża, niż maiłaby teraz mieć jakieś 2-3 miesiące. A zimą to już w ogóle odchowane maluchy będą to i zimno nie będzie takie straszne.

Truskawkowa ja wolę na rano syna zwieźć, bo cały dzień inaczej mi leci.

Ja wolę jak Młody ma na 8 do przedszkola, bo dzieciaki i tak budzą się po 6, więc nie mam problemu z organizacją dnia. Później mogę swobodnie sobie zorganizować dzień, bo Młody do 15 w przedszkolu buszuje.

Oliwia a byłaś u neurologa? Bo mnie teoretycznie neurolog wyleczyla z migren terapia roczną. Niestety wróciły po ciąży ale musze się wybrać znowu do niej. Mój znajomy tez ma migreny i od neurolog dostał jakieś krople które bierze jak go zaczyna boleć i podobno przechodzi. Musze o to zapytać. Mnie w zeszłym tyg tak bolała ze wymiotowac mi się chciało i do tego młoda dwa dni wtedy non stop wyla :( w końcu mamę ściągnęłam. Jejku jak Ci nie ma kto pomoc to strasznie współczuję bo znam ten ból.

Marcia Ty też się trzymaj. Może coś od chłopaków na Ciebie wlazlo i od tego ta akcja?

Dziec wykąpany i śpi o dziwo. Ale znowu się darla w kąpieli. W zasadzie to całe popołudnie się drze. Nie wiem czy na nią tak pogoda nie działa. Bo popołudniu zaczęło lać. A w zeszłym tyg jak tak wariowala to tez lało..

Przestałam walczyć o późniejsze kładzenie jej spać bo niezależnie o której pójdzie i tak wstaje między 4 a 5 ostatnio. Potem ma drzemkę 30-40 min i dawaj wyspana. Osiwieje, zaczęłam chodzić spać o 21 :-(

MadzikM zamilklas... czyżby przygotowania? ;-)

Ostatnia edycja:
Katjuszka mój starszak wstawał jak był w wieku naszych maluchów o 4-5 rano. Matko, co to były za jazdy. Później już się przyzwyczaiłam, a spać chodził po 19. Odkąd mam dzieci to mój dzień zaczyna się nie później niż o 6.

Uf czuje sie juz o niebo lepiej. A jaki porzadek mam. Tesciowa wpadla, zrobila obiad, pozmywala, posprzatala i pobawila sie z Tymkiem zebym mogla sie polozyc. Do tego jeszcze pranie mi zabrala zebym recznie nie robila. I powiedziala ze po weekendzie wezmie Tymka do siebie na caly dzien zebym miala troche spokoju. Musze przyznac ze tesciowa mam bardzo w porzadku.

W koncu widze swiatelko w tunelu ze moze w koncu katar sie Ignasiowi skonczy. Jeszcze mu charczy ale mniej niz wczesniej i juz prawie nic nie sciagam mu z nosa aspiratorem. Teraz spi sobie na boczku i oddycha normalnie. Ciekawe jaka nocka dzisiaj bedzie. Za to Tymek juz byl praktycznie zdrowy a od wczoraj znowu kaszle. Wczoraj to tak dychal ze balam sie zapalenia krtani. Ale dzisiaj juz troche lepiej, za to znowu katar ma. Ehh chyba zbliza sie powoli czas powrotu z dzialki do Lodzi, bo tutaj mi drzwi Tymek otwiera i leci na podworko czesto nieubrany i sie przeziebia. A ja latam za nim zeby zalozyl bluze lub kurtke. Ale mam nadzieje ze chociaz do konca pazdziernika uda nam sie jeszcze tutaj posiedziec bo chcialabym doczekac pokrycia dachu.

U mnie pobudki ostatnio o 6 max 6.30.

Marcia - zazdroszczę... mi by się taka teściowa dziś przydała bo czuję sie fatalnie a w domu armagedon. Moja też nie jest zła, ale stosunkowo daleko, no i dość zajęta.

My dziś byliśmy u lekarza, generalnie z Oliwią (z tymi ugryznieniami) ale przy okazji chciałam zapytać o wysypkę u Miśka. Mamy starszaków - macie jakąś metodę na histerię u lekarza? Bo dziś Oliwia przeszła samą siebie. No a lekarka i na ugryzienia (niektore zmieniły się w ranki) i na szyję Misia przypisała mi Elocom. Teraz doczytalam że to maść sterydowa i tak się zastanawiam czy to tylko mi się wydaje, że takie leki się daje dopiero gdy inne metody zawodzą?

Hej
Ja tak na szybko.
Kuzyn męża wraz z żoną już są. Jeszcze się z nimi nie widziałam bo mąż był po nich na lotnisku i przyjechali około pierwszej w nocy.
Dzięki za podpowiedzi co do menu. Będzie zupka krem pomidorowo-paprykowa, do tego grzanki, a na drugie rolady, ziemniaki, surówka. Potem standard: wędliny, sałatki, ciasto. Tort już zamówiłam, mam nadzieję że wyjdzie ładny i smaczny :-)
Mogę mieć mniej czasu na forum póki rodzinka jest, czyli do przyszłej niedzieli, ale postaram się zaglądać.
Dzisiaj wreszcie nawiedził mnie dawno nie widziany okres, a moja córcia, która zazwyczaj śpi że trzy razy w ciągu dnia wybrała ten dzień na test jak to jest bez drzemki:angry:. Kochane dziecko :-D
Kochany to jest mój mężuś, któremu ostatnio się pożaliłam, że mój stary telefon to już muł straszny i dziś mnie zaskoczył nowym sprzęcikiem. No nie powiem szybciej mi się odpowiada na forum ;-).
Dostanie mi się tylko jutro za zabawy telefonem w nocy. Przed chwilą Emma pacnęła mi ręką w telefon jak byłam w kontaktach oczywiście zadzwoniła do męża który zmęczony po pracy i wyjeździe na lotnisko odsypia w drugim pokoju ;-)

Pozdrawiam wszystkie małe i większe chorowitki. Niech wam dzieci szybko wracają do zdrowia!

Agunia - będzie dobrze. Julek w końcu załapie nowy system. A co do okazywania radości na twój widok to jeszcze musi troszeczkę dorosnąć. Ale nie martw się i tak jesteś najważniejsza w życiu syna :-). Ja wracam do pracy 15ego października. Też pewnie będę tęsknić za tą moją małą zmorką :-)

Witam porannie. Moje chlopaki byli dzisiaj dla mnie laskawi i chyba chcieli mi wynagrodzic wczorajszy ciezki dzien. Tymek spal ladnie, tylko raz sie przebudzil ale doslownie na chwile, a Ignas jak usnal po 21 to spal do 4! Najadl sie z pelnych cyckow (bo po ostatnich nocach z czestymi pobudkami to juz wczesniej sie sama budzilam.z bolacymi cyckami),poszedl spac i wstal po 7. Obstawiam ze to zasluga mniejszego kataru. Cco.prawda teraz jak wstal rano to byl jeszcze przytkany ale w.nocy bylo niezle.

Madzikm powodzenia w organizacji chrzcin. Dobrze ze bedziesz miala jakas pomoc. A i pewnie milo spedzisz czas z rodzinka. Zagladaj do nas jak tylko bedziesz mogla i zdawaj relacje z chrzcin.

Zuzanka sterydy rzeczywiscie sa lekami silnymi i nie daje sie ich od razu. Ale czasem trzeba i nie ma sie czego bac. Jesli chodzi o Oliwie to akurat chyba dobry wybor bo zlikwiduja stan zapalny wokol ukaszen i troche na swiad pomoga. Wiadomo ze nie bedziesz tego stosowala dlugo, tylko zeby poznikaly ukaszenia wiec na pewno nie zaszkodzi. Jesli chodzi o wysypke malego to nie pamietam dokladnie jak ty ja opisywalas ale na takie wysypki alergiczno-podraznieniowe dobrze dziala taka robiona masc witaminowa. Nie podam Ci teraz skladu bo nie pamietam dokladnie a mam zapisane tylko na kompie w przychodni.

reklama
ja tez porannie sie witam :) Marcia dobrze ze migrena mineła. Ale masz czadowa tesciowa, tez bym tak chciala. Moi tylko marudza ze rzadko przyjezdzamy a ja im powiedzialam ze droga od nas do nich taka sama jak od nich do nas. Moi rodzice czasem potrafia podjechac to i oni mogliby.

Agunia - no w koncu cos wciagnal :) bedzie dobrze.

Madzikm pycha menu. Dobrze ze bedzie pomoc no i masz super meza. Ja mojemu jak nie powiem ze ma mi kupic telefon to pewnie nie mam co spodziewac sie takich prezentoew :) trzymam kciuki za niedziele.

Dla wszystkich duzo zdrowka i milego dnia.

Do góry