reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

U mnie czasu mało :/ Filip grzeczny, zasypia koło 20, o 4 pobudka i śpi do 8-8:30. Bałam, że bedzie troche zawirowań po zmianie klimatu a tu wszystko ok. Moge śmiało stwierdzić, że mam złote dziecko.

Agunia - pierwsza "rozłąka" za Wami, teraz bedzie juz tylko lepiej.

Marcia - super, że dzisiaj czujesz sie lepiej.

MADZIKM - menu pychota !!! Czekamy na zdjecia z tego wielkiego dnia.

Katjuszka - jak nocka ?

Trzymajcie sie cieplutko

reklama
Hej laseczki.
U nas no bez zmian jedzonko o 24:00 i 4:00, a wstał o 7:30:szok::szok: Tak więc mam już obiadek, 2 pranie zaraz będę wieszała, młody śpi, starszy na podwórku a ja piję kawkę:tak: Jeszcze włosy zrobię i bedzie ok.

Marcia ale masz fajnie z teściową:tak:
Madzikm powodzenia z chrzcinami-jedzonko pyyyyycha:-)

Witam :-)
U nas noc straszna, chyba jeszcze takiej nie było. Mała nie mogła wcale spać przez katar, spała na mnie, albo jak już cała ścierpłam to obok.
Ile taki katar może trwać? I kiedy do lekarza trzeba iść? Chyba z samym katarem raczej bez sensu.
W dzień źle nie jest, bo Kinga odsypiała noc. Tylko gorzej jej się cyca ciągnie i mnie gryzie :baffled:

Truskawkowa ja jestem przyzwyczajona do rannego wstawania, choć to nie tylko kwestia wprawy ale pewnie i typu człowieka, bo ja raczej ranny ptaszek jestem (no ale nie bez przesady). I też dzięki temu rano zdążę się ze wszystkim ogarnąć.
Katjuszka ja nie pamiętam kiedy ostatnio poszłam spać dużo później niż zaraz po 21 :rofl2: Wieczorem padam i tylko czasami uda mi się dłużej posiedzieć.

Agunia jak tam dzisiaj po pracy?

Marcia współczuję migreny, za to teściową masz fajną.
Moja dzisiaj została z Kingą, bo musiałam do miasta jechać a nie chciałam jej z katarem ciągnąć. I babcia i dziecko zadowolone, tylko mi było jakoś tak dziwnie, bo to pierwszy taki dłuższy wypad bez dziecka ;-)

Madzik trzymam kciuki za przygotowania do chrzcin i za całą imprezę.

Mika nie pytaj jak noc - młoda wylądowała o 21 w łóżku u nas, bo od 19:30 obudziła się z płaczem jakieś 6 razy :-( potem cała noc ze mną przytulona i w miarę spała, poza oczywiście 4 rano, gdy już standardowo ma dłuższą przerwę :-(

Edysiek - rany ja się czasem przy Was jak wyrodna matka czuję, bo jak tylko jest okazja to młodą zostawiam, a to z ojcem, a to z moją mamą ( z teściową się boję, bo ona przy niej płacze). Tłumaczę sobie że ona się tak oswaja z moją nieobecnością..

Agunia - właśnie - jak kolejny dzień?

dziś był szał, bo miałam lekarzy swoich i rodzice z psem przyjechali.. moje dziecko się zakochało i tak się śmiała i wyrywała do psa że masakra, a jeszcze miesiąc temu ignorowała ;-)

DJMka nie brzmisz pocieszająco :no: ;-)

Wlasnie zauwazylam ze oprocz dwoch gornych jedynek wyszla Ignasiowi tez gorna lewa dwojka!!!! Druga strone tez opuchnieta. Nic dziwnego ze mi sie dziecko slini jak szalone i denerwuje przy cycu jak go wszystko boli. Sypia w dzien po pol godzine albo krocej.

Teraz tez.probuje go uspic ale juz slysze ze Tymek ryczy!!!

Hej dziewczyny,

staram się podczytywać forum, ale dopóki nie wpadnę w jakiś rytm to raczej będzie mi ciężko być na bieżąco. Zatem wybaczcie, ale dzisiaj tylko o sobie. Julek zarządził mi dzisiaj nieplanowaną przerwę w pracy, bo od 6 do 13 nic nie zjadł i zmuszona byłam przyjechać do niego z cyckiem.

Powiedzcie czy wasze dzieci też sobie przygryzają języczki, bo Julko ma już cały czerwony i płacze jak tylko się go dotknie. A z drugiej strony ciągle miętoli nim przy ząbkach :no:

Agunia biedny Juluś, padłby z głodu z tęsknoty za cyckiem. Dobrze, że masz taką możliwość i możesz podjechać, choć to pewnie kłopotliwe.
Moja języka nie gryzie, ale nauczyła się wystawiać i to nie tak zwyczajnie tylko tak jak żmijka :-)

Ja tak na szybko przy gościach.
Agunia - och ten Julek:no:. Byłam pewna, że dziecko się raczej nie zagłodzi ale widać, że on swoje zdanie na temat jedzenia ma i jak narazie nie chce go zmieniać. Życzę Ci i niani wytrwałości!

A ja się pochwalę że będziemy mieć pierwszego ząbka!:-D Wczoraj nic nie było widać a wiem to bo Emma tak szeroko paszczę do deserku otwierała, że można było migdałki zobaczyć, a dziś na dole kreska w miejscu prawej jedyneczki, no i Emma rzuca się i jeszcze mocniej wszystko gryzie. Zobaczymy jak będzie w nocy, choć do nieprzespanych jestem przyzwyczajona. Jakby co to żel w gotowości i viburcol też.

reklama
Katjuszka - kurczę niech Wam się Niunia "wyreguluje" bo za chwilę nic z Was nie zostanie :)

Agunia - oj Jukek to twardy zawodnik no ale nie ma co w życiu to On sobie swietnie poradzi, będzie dążył co celu Mały Holik :)

Do góry