reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Witam kobitki:)

My właśnie wróciliśmy od moich rodziców i po 2, 5h spaniu Kubuś jest wypoczęty i cos mi sie zdaje ze mimo tego ze zasypia wlasnie to bede miala kiepska noc:(

Marcia jak chrzciny?

Milenka a ile to Twoje dziecie wazy? No nie przesadzajmy. Kubus wazy 7200g i nieraz slysze ze kluska bo ma takie nabite raczki i nozki ale pediatra powiedziala ze jest ok:-D

No niesamowite mamy trolla na forum

KROCZEK a nie mówiłam z tym trollem:-D.We wtorek idę do szczepienia to zobaczymy ile waży,ale nie mało;-)

VILTUTTI tak myslałam że lipa ze słabym mlekiem,też próbowałam i było tak samo,zaraz głodna.Ja już się przestałam bardzo przejmować że ona tak żre ale to noce mnie dobijają,ale widzę że wszystkie dzieciaczki mają problem ze spaniem.Pewnie ząbki.

KATJUSZKA a dlaczego pediatra nie da Ci recepty na mleko?

Milenka właściwie to nie wiem czemu nadal nie dała bo niby miała dać jak się nietolerancja potwierdzi ale badania porobione ewidentnie jej lepiej po tym mleku... jak będę następnym razem to ja przecisne..
Lekarze pewnie się boją po tych wszystkich jazdach z refundacjami. Na receptę ze zniżką płaci się 30%.

A z tym spaniem to mnie dziewczyny zalamujecie.. jak miała 2 msc to spała duuuzo lepiej.. wiec wtedy myślałam że może się jeszcze tylko poprawić..o ja głupia ;-)

Ostatnia edycja:
Dzis byly chrzciny Olafa ... ło matko boska. Ubralam dziecko w body ala koszula, elegancka z mankietami, z muszką i ślicznym, usztywnionym kołnierzykiem po czym Młody po wsadzeniu w fotelik samochodowy się spektakulanie porzygal zjedzona 3h wczesniej zupa! :crazy: Myslalam ze mnie krew zaleje :angry: Musialam go w samochodzie przebierac w zwykle biale bodziaki, a na gore zalozyc sweterek, ktory zrobila tesciowa mojej siostry dla jej coreczki. Bialy, dziargany na drutach. I tak tez oto moj syn stanal do chrztu. Wszystkie dzieci w bialych becikach. a Olo w sweterku i bodach z kroliczkiem :baffled: Wiem w sumie, ze moglam z 3 takie koszule kupic i sie przygotowac. Dalam ciala. I nawet fotki mu nie strzelilam w terj muszce i koszuli bo myslalam ze mase bede miala na to czasu :rofl2: Przynajmniej w kosciele byl grzeczny. Beblal sobie na glos i przeszkadzal ksiedzu, ale to bylo nawet zabawne.

Aaaaaaaaaaaa no i na zakonczenie dnia uslyszalam wspanialy kompement od swojej 6 letniej siostrzenicy. Zapytala mnie czy jestem jeszcze w ciazy ... od jutra sie odchudzam :baffled:

Ech ciesze sie ze juz mam to za soba, naprawde.

A no i mojemu chyba tez zeby ida, bo tak sie slini na potege ze nie nadazam z podkladaniem mu tetrowych pieluch pod brode. I miele w paszczy wszystko co sie nawinie.

Milenko jeszcze nie dawałam tego czopka bo trochę się uspokoiła ale jak jednej nocy była bardzo niespokojna i do tego wysypka wyskoczyła i temp spadła 34,7 pojechaliśmy na pogotowie i lekarz powiedział ze jak w nocy jest taka marudna przez zęby to żeby jej dać paracetamol. A ze nie miałam jeszcze kupionych tych czopków (bo teraz już mam) to dałam jej paracetamol i spała cała nockę :-)

Dziewczynki
mam nadzieję że chrzciny się udały :-)

Przepraszam ze tak krótko ale padnięta jestem :-(

Niunia - będzie dobrze :) mój też wiercipięta a był spokojny.

Oliwia - Filip przesypiał całe noce (od 21 nawet sie zdarzało do 8) a niedawno skończył 3 miesiace a teraz trochę się popsuł bo pierwsza pobudka po 24 - smok i śpi, kolejna koło 4 i tutaj albo pogaduchy albo jedzenie, a następna koło 6, wiec sama nie wiem dlaczego teraz tak się dzieje.

Zovita - to masz artystę malarza :)

Evelinkaa - odpoczywaj i daj znać jutra jak Mała.

MADZIKM - jak u Ciebie sytuacja ? Emma daje Ci troche pospać ?

A my pierwszy dzień aklimatyzacji mamy za sobą. Mało się dzisiaj śmiał, tylko obserwował. Jeszcze jutro i pozniej powinno być ok.

Dziewczyny czy wasze dzieciaki tez od czasu do czasu pokasluja? Bo kurde nie wiem czy leciec do pediatry, czy to normalne odkrztuszanie sliny u niemowlat. Bo ani dziecko goraczki nie ma, ani sie z noska nie leje nic :baffled:

Witam :-)
U mnie chyba jeszcze takiej nocy nie było, mała budziła się co 2 godziny zaczynając o 22 :szok: Nawet nie wiem ile tych pobudek było 4/5 :no:
Nie wiem co komu, bo na razie tryb myślenia mam jeszcze nieczynny ;-)

reklama
Do góry