reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Co do długiego karmienia piersią to ja uważam, że każda kobieta robi jak uważa. Zgadzam się z zuzanką, że później to już należy zachować to dla siebie. Sama kiedyś byłam świadkiem sytuacji, jak mały miał ze 2-3 miesiące, kiedy poszliśmy do znajomej mojej mamy, a ona karmiła piersią córkę (ok. 1,5 roku mała miała). Nic w tym niesmacznego by nie było, gdyby ta mała nie bawiła się tym cyckiem, jak gryzakiem. Siedziała matce na kolanach i sama wyjmowała sobie cycka z biustonosza. To ja się krępowałam nakarmić malucha swojego i się kryłam, a ona tak bez ceregieli dawała jej cyca.

Ja swojego syna zamierzałam do roku karmić, odstawił sie jak miał 9 miesięcy. Z córką mam podobne plany i liczę, że sama się odstawi ;) wtedy problem z głowy. ;)

Widzę ciężko ze snem u dzieciaków. Nasza też nie śpi najlepiej, a ja padam na twarz.

reklama
Katjuszka ja nie czyszcze czasami tylko taka silikonowa szczoteczka ale to raczej w ramach zabawy:)

Truskawkowa no to masz rocznice:)

Edysiek ja latam miedzy lozeczkiem a obiadem:)

Agunia no to super ze bedziesz miala dodatkowa kase:)

Przepraszam kobitki nie pamietam co jeszcze komu:(

Pochwale sie ze Kubus zjadl dzis pierwsza lyzeczke marchewki swojej z ogrodka:) Szalu nie bylo bo wiekszosc wyplul:)

Ostatnia edycja:
Truskawkowa a kiedy ten kleik podawalas? kleik czyli co, kaszke ryzowa? kukurydziana? na poczatek?

Dzieki dizewczyny za odopwiedzi na moje pytania!
Edysiek -super WIELKIE DZIEKI za linki!!! I ZE ZNALAZLAS CZAS BY TO ZNALESC DLA MNIE! DZIEKI!!!!
odnosnie bioderek dzieki tez tym co mi odpowiedzialy! Ja bylam u pediatry na 1m-ac potme na 2m-ce a potem 4m-ce a teraz mamy wizyte jak bedize mala miala 6m-cy a wiec podkoniec wrzesnia. Lekarz wtedy sam badal biderka ale zadengo dodatkowego skierowania do innego spacjalisty nie dostalysmy...?

Cześć dziewczynki ale tu drukujecie :-) ja od czasu do czasu zaglądam i poczytuje jak tylko znajdę dłuższą chwilę ale już na odp czasu brak :-( teraz troszkę urlopowaliśmy i Zuzia była bardzo grzeczna więc wakacje uważamy za udane :-) teraz idą ząbki i nie uwierzycie ale te oczne jako pierwsze, czyli kiełki :/ strasznie płacze i marudzi i co najgorsze zaczęła nam się budzić w nocy z płaczem. Dobrze że mój A jest jeszcze na urlopie to pomaga ale od wtorku znów zostaję sama :/
Piszecie też o rozszerzeniu dietki my też zaczęliśmy od 4-go miesiąca i powolutku próbujemy wszystkiego :-) wczoraj spróbowała szpinaku z ziemniaczkami i poszedł cudny pawik na pół pokoju, więc szpinak odstawiamy jak na razie ;-)
A tak to szyny już mała nie nosi byliśmy tydzień temu na kontroli i wszystko jest oki :-) więc teraz cieszy się wolnością i wierzga nóżkami jak szalona i uwielbia się przeciągać ;-)

Truskawkowa to widze ze tak na gesto jedziesz:) Ja dodaje nadal lyzeczke kleiku do mleczka raz dziennie:)
Jutro znow zobaczymy marcheweczke bo nie wiem czy mu niesmakowala czy po prostu ma taki dzieciecy odruch wypychania z buzi lyzeczki:)

Evelinko super ze Zuzia juz wolna od szyn no a szpinak podaj jeszcze raz za jakis czas:) No kielkow to bym sie niespodziewala:) Nie wiem czy Kubusiowi tez cos nie idzie bo wszystko gryzie az z taka zloscia ale macam i nic nie czuje:)

Moi gryzą wszystko na potęgę! A ręce jakby mogli to by pi łokcie wsadzili. Zęby idą bo dziąsła twarde. Biedactwa. My jutro pierwszy kleik:-)Jak na razie od kilku dni dynia i jest ok, mimo że ewidentnie jeden je chętniej niż drugi.

Ostatnia edycja:
Truskawkowa jakoś znajduję czas, a mała współpracował, bo spała ;-) A po za tym sprawia mi to przyjemność więc szybko mi idzie.
Katjuszka ja na razie nie czyszczę małej pyszczka.
Kroczek moja też początkowo wypychała wszystko jęzorem, ale to normalny odruch u dzieci, muszą się oswoić.
Ewelinka super, że już pożegnaliście szynę i malutka może wierzgać do woli :-)

Sama kiedyś byłam świadkiem sytuacji, jak mały miał ze 2-3 miesiące, kiedy poszliśmy do znajomej mojej mamy, a ona karmiła piersią córkę (ok. 1,5 roku mała miała). Nic w tym niesmacznego by nie było, gdyby ta mała nie bawiła się tym cyckiem, jak gryzakiem. Siedziała matce na kolanach i sama wyjmowała sobie cycka z biustonosza.
Byłam kiedyś świadkiem takiej sytuacji, dziecko podchodziło do matki i brało sobie samo cycka, jakoś mnie to zszokowało a miałam wtedy chyba ze 13 lat więc podziałało na wyobraźnię i zostało mi do dziś :baffled:

reklama
Katjuszka - mam taką silikonową szczoteczkę na palec ale powiem Ci , że raz użyłam bo na tą chwilę nie ma potrzeby.

Ewelinka - superrrrr, że szyna pożegnana :)

Po "rozgadano/zabawowej" ubiegłej nocy padam na pysk.

Dobranoc

Do góry