reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

ja tez nie mam wkladki w foteliku:) moja rozmiar 68 nosi i dzisiaj zalozylam pampersy 3:-p niewiem w ktorym miejscu ona ma 6 kg:confused:
u nas dzisiaj noc lepsza pobudka o 2 o o 7 potem pospala do 8,takze mama wyspana to i w lepszym nastroju:-) udanej niedzieli gadula sie obudzila;-)

reklama
Hop hop jest tu kto? ;) czyżby był weekend?
Mam pytanie do posiadaczek fotelika maxi cosi. One mają taką wkładkę tzw dla noworodka która tak naprawdę trzyma glowke.. kiedy wyciagacie lub wyciaglyscie ta wkładkę? Moja mała juz się nie mieści ale jeszcze nie trzyma tak super główki szczególnie w aucie na zakrętach.. i drugie pytanie czy zdarzyło się Wam żeby dziecko miało problemy brzuszkowe po jezdzie samochodem? Nie wiem czy to wiązać ale już mi się tak któryś raz zdarzyło ze Młoda ma wzdęcia po wycieczce..

Udanego weekendu :-)

Myślę że przyczyną gazów jest bardziej pozycja niż sama jazda. Jak Olek miał miesiąc to na problemy brzuszkowe serwowaliśmy my godzinne bujanie w foteliku samochodowym i na koniec zazwyczaj była kupa :)

hEJ BABKI
O ale fajnie, że temat o fotelikach. Sluchajcie mam duzy problem. W mojej emmaljundze okazalo sie, że spacerowka jest za waska dla Gniewuli i ten sam problem mam z fotelikiem tez tej firmy. W domu zalega mi jeszcze Chicco ale tu akurat ten model nie ma bazy a zaden pas w aucie nie siega. Wpadlam na pomysl zeby podjechac do sklepu i zaczac wciskac syna w kazdy fotelik i spacerowke jaka maja ale asortyment na moim miejskim zadupiu malutki. Jak z Waszymi fotelikami? Gniewucha nosi ciuchy juz na 86 Wy tez macie pewnie duze dzieci wiec na bank moge polegac na Waszym doswiadczeniu.

My sprawiliśmy sobie spacerówkę Espiro Magic o taką http://www.espiro.eu/magic/spacerowki-espiro i ma bardzo pokaźne siedzenie a do tego się rozkłada do prawie płaskiego położenia więc Olek chętnie urzęduje w niej u moich rodziców. Generalnie wózek na spore dziecko i całkiem fajny. Wiem, że oglądaliśmy model bliźniaczy o taki http://www.babydesign.eu/enjoy/wozki-babydesign to miał jeszcze większe siedzenie.

Witam :-)
U nas noc super, pobudka o 3 a potem o 6, a jak wzięłam małą do siebie to pospała jeszcze do 8.
To pewnie dlatego, że wczoraj się wymęczyła wycieczką do zoo :tak: Była chyba jedną z młodszych zwiedzających, a już na pewno najgrzeczniejszą :-) Trochę spała a tak to zwiedzała u taty na rączkach, bo tak było najlepiej widać :-p

Prawdę mówiąc to póki co użytkujemy go tylko w mieszkaniu, więc tak średnio mogę się wypowiedzieć ;) oczywiście nie ma porównania co do zwrotności normalnego wózka ( mamy model Camarelo Sevila który da się obkręcić niemal w miejscu, mimo że jest ogromniasty ), lepszy od większości spacerówek które oglądaliśmy ale prawdę mówiąc szału chyba nie ma ;)

MAMA nie pomyliły ci się cyferki?matko 86???????nie strasz moja żre jak opętana a na 86 kupiłam siatę letnich ubrań na przyszły rok:szok:

EDYSIEK to udała sie wycieczka,my byliśmy nad wodą dziś ale małej tak dogrzało ze z płaczem uciekaliśmy.Ja za rok wezme młodą do zoo jak już bedzie naśladować i znać zwierzątka:tak:.

VILTUTTI fajna ta spacerówka,ja mam 3 teraz a moje dziecko i tak nie lubi jezdzić,dobrze że to po bracie.

ANCONA miłej imprezki,na pewno wszystko się uda.

Witajcie

My po chrzcinach, Filip był grzeczny, podczas polewania głowy wodą już zasnął. Szkoda bo na wielu zdjęciach ma zamknięte oczka, ale trudno. Ważne, że pozniej mu się podobało i nie marudził. Gorąco było ale na szczęście mieliśmy klimatyzowaną salę. Impreza nam się udała :)

Mój już papmki ma 3 od jakichś dwóch tygodni. A ciuchy rozmiar 74, ale to też zależy od firm bo np. ubranko do chrztu miał 62 i było idealne.

Pozdrowienia

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

My też już po chrzcinach, Hubert pokazał na co go stać i darł się najgłośniej ze wszystkich a było 8sztuk :-D.
Ale wcale mu się nie dziwię to była pora jego pierwszej drzemki po wstaniu, zasnął w foteliku w drodze do kościoła a za chwilę trzeba było go wyjąć i całą mszę trzymać a rękach. Biedaczysko tylko oczy tarł i ziewał. Jeszcze jak go mąż trzymał prosto do góry to było ok ale do chrztu trzeba było trzymać dziecko na lewej ręce na leżąco więc jak ksiądz podchodził mąż małego kładł a ten krzyczał jak tylko ksiądz odchodził ten brał małego do góry i dziecko uśmiechnięte nawet ksiądz to zauważył bo się śmiać zaczął.
Impreza udana, mały wymęczony o 18.30 wczoraj spać na noc poszedł gdzie normalnie jest to 21.30. A rano obudził się 8.20 radosny i uchachany jak słoneczko.
Najważniejsze że już po stresie ;-)

Ja Hubciowi już pieluchy 4 zakładam widzę że jest mu wygodniej nic go nie ciśnie i nie wypływa :-).

reklama
Witam :-)
Spałyśmy do 9 :szok: Już nie pamiętam kiedy ostatnio tak długo spałam. Ale wczoraj znowu był dzień pełen wrażeń, najpierw przyjechał brat z żoną, a potem poszliśmy do znajomych na grilla.
Mika, Ancona super że chrzciny udane.
Milenka my jechaliśmy dla starszej, z Kinią pojedziemy za rok czy dwa jak będzie bardziej kumata ;-)

My ciągle używamy gondoli, spacerówki używamy na wyjazdach, bo lepiej zapakować do auta.

Do góry