reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Chyba ta zmiana pogody tak na nas wszystkich wplywa, bo wczoraj i ja i dzieciaki bylismy jacys nie w humorach i senni. Teraz chlopaki jeszcze spia! Chociaz Ignas juz sie zaczyna krecic. A ja mam chwile na forum :-)

Truskaekowa szok z tymi terminami.

Oho przechwalilam bo Tymek tez juz mruczy. Uciekam.

reklama
A odnosnie tematu pieluch to mam pytanie. Czy zmieniacie jeszcze w nocy pampersa dzieciaczkom? Ignas przesypia cala noc z jedna pobudka ok 4-5 i zawsze mu wtedy zmienialam pieluche. Ale od dwoch dni przestalam bo wcale nie jest jakas mega zasikana. Moze gdyby budzil sie czesciej i wiecej przez to pil w nocy to by wiecej sikal ale tak to nie widze potrzeby dodatkowego wybudzania na zmiane pieluchy.

Blw wedlug.mnie fajny pomysl. Ze starszym szlam standardowo z papkami ale gotowalam sama bo sloiczkami plul na odleglosc. Teraz nie wiem czy bede miala tyle czasu a przy blw to sie raczej nie trzeba napracowac :-) musze jeszcze dokladniej zglebic temat bo tylko glowne zalozenia znam ale nie.wiem wszystkiego.

Witam :-)
U mnie całą noc lało i dalej pada. Nie mam nic przeciwko chwilowemu ochłodzeniu.

Dzisiaj znowu 3 pobudki, ale już co 3 godziny - o 12, 3 i o 6, a potem spanie do 8. Tak więc jestem nawet wyspana.

Marcia ja zmieniam pieluchę zwykle jeden raz a czasem nawet dwa. Moja często robi kupę, a do tego ma wrażliwe dupsko i ciągle walczymy z odparzeniami.

Marcia - ze mnie taka wyrodna matka, że już od chyba miesiaca nie zmieniam w nocy pampka. Bo u nas w środku nocy pieluszka jest niemal pusta. A kupę to w nocy robił tylko w pierwszych tygodniach.
Co do blw naprawdę polecam. Pomijając wygodę to chyba jest z tego trochę więcej radości. No i podstawowy plus - w czasie jedzenia to dziecko jest zajęte a nie Ty :-D Oczywiście pozostaje problem mentalny - "przecież ona nic nie zjadła". Bo zawsze wydawało mi się, że po "karmieniu" jedzenia było więcej niż przed. Tylko zawartość pieluszki wskazywała, że jednak coś zjadłała.

Witam,

U nas pobudka dziś o 5 rano więc chodzę nieprzytomna. Teraz Julek padł, ale mi już się spać odechciało z nerwów, bo padł dopiero po godzinnym zawodzeniu, a ja nawet nie wiem dlaczego, bo po wczorajszych sensacjach z jego brzuszkiem bardzo uważałam i zjadłam tylko dwie suche bułki przez cały dzień. Ech, ile stresów przynosi macierzyństwo...

Marcia ja już od dawna nie zmianiam pieluszek w nocy. Nie są za bardzo zasikane więc szkoda mi Młodego rozbudzać.

U nas kupa jest raz dziennie, maksymalnie dwa razy i to nigdy w nocy.

Nie dodalo mi wczoraj posta a pisalam ze chyba i u nas zabek idzie!!! Dziaslo przy lewej dolnej jedynce twarde i opuchniete a nad prawa normalne miekkie.

Hej laseczki.
Ja też mega nie wyspana-chociaż nie wiem dlaczego, bo młody tylko o 4 sie obudził.
A wiecie, że sama się dziś zastanawiałam czy wszystko jest ok, bo ja właśnie też w nocy pamperka nie zmieniam:tak:
Dobra ja lece się szykować bo chyba skoczymy dziś gości zaprosić na chrzest.

A o tym blw pierwszy raz słyszę:szok::szok: Nie znam zasad-musze poczytac. Tak czy siak u nas zbytniego problemu nie było z jedzeniem-juz kaszki jadł rączkami, a majac roczek sam jadł-oczywiście za każdym razem był brudny jak świnka-ale baaaardzo szczęśliwy:-D:-D

Aha mam zamiar kupić Młodemu cosik takiego(zasypia z pieluszką, a boję się aby nie okręcił sobie wokół szyi)http://www.polskaanglia.pl/navi/teddykompaniet/TED01487_zyrafka.jpg

Ostatnia edycja:
Witajcie

U nas nocka super. Zasnął po 21 a obudził sie o 5:30, zjadł i spał do 8:30.

Marcia - jak zakładamy po kąpieli i wymiana dopiero koło 6 ale tez nie zawsze i tak juz ponad miesiąc.

Do pozniej bo młody marudzi - drzemka sie zbliża.

MADZIKM - co się z Tobą dzieje ? Może już w Polsce jesteście ?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Ostatnia edycja:
Melduje sie ze zyjemy,podczytuje was w miare ile sie da ale zazwyczaj na pisanie juz czasu brak. u nas troche sie dzieje,ale mysle ze poradzimy sobie "jakos". Corcia kochana,coraz bardziej bystra,na spacerkach nie spi tylko zwiedza,najlepiej na raczkach:) co do nocnych pieluszek ja tez nie zmieniam bo do poki sie calkiem nie rozbudzi rano pieluszka prawie sucha. o i juz sie budzi.

reklama
A my juz po rzczepieniu, maly strasznie plakal, ale to moze dlatego, ze za pol godz mial jesc. Juz w domku zjadl i jest ok. Ale lekarka powiedziala, ze ma za krotkie wedzidelko, i mozemy miec powod niejedzenia z piersi

Do góry