reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Dzisiaj w nocy znowu 3 pobudki na cyca, dokładnie co 2 godziny - o 12, 2 i o 4. Normalnie jak w zegarku :confused: Pobudka o 7 i nie powiem, żebym się wyspała.

L-oka współczuję skoku rozwojowego i ząbkowania jednocześnie.

Mojeboje
spróbuj wykąpać małą w krochmalu. Bierzesz 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozpuszczasz w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujesz w pół litrze wody tak jak kisiel. Potem wlewasz to do wanny tak żeby woda była śliska w dotyku. Pomaga we wszelkich dolegliwościach skórnych u dzieci, a skóra dziecka jest po tym gładziutka.
Ja to stosuję odkąd pojawiły się u nas odparzenia.

Włosy też mi wychodzą, a że mam długie to naprawdę jest tego sporo.

Milenka pewnie pogoda tez się do tego przyczynia, choć u nas w domu nie jest gorąco. Ale ja sama już jestem tą pogodą zmęczona.
Wczoraj wieczorem znowu był problem z zaśnięciem, ewidentnie wszystko ją rozprasza i potrzebuje wyciszenia.

Zmykam, bo mam dzisiaj trochę pracy, już byłam na ogródku i zerwałam całe wiadro ogórków :tak:

reklama
ojej mi też włosy lecą na potęgę i są dosłownie wszędzie!! ostatnio znalazłam je w pampersie Młodego :szok: a wcinam witaminki dla karmiacych ale ani na włosy a tym bardziej na paznokcie to nic nie daje...

Kurcze Szymek mi się chyba podziębił... kicha i pokasłuje Biedaczek a ja nie mam pojęcia gdzie i kiedy i dlaczego.. Nie wiem czy iść z nim do lekarza czy nie przesadzać i dopóki nie będzie innych objawów nie panikować

Ostatnia edycja:
Witam po koszmarnej nocy i nie lepszym poranku. Wczorajsze leczo owszem było pyszne, ale odbiło się to na brzuszku Julka. Biedactwo jest zmęczony, niewyspany i co chwilę płacze, bo go męczą bączki. Dostał już drugą porcję kropelek więc mam nadzieję, że mu zaraz przejdzie.

Oj te włosy, normalnie jakbym miała w domu psa. Są wszędzie. A że mam grube to jest ich naprawdę baaardzo dużo.

Edysiek jak ty to robisz, że o 8 masz już zerwane ogórki. Ja też dzisiaj robię, ale pewnie zanim się za nie zabiorę będzie po dwunastej.

Mika truth ;-)

Dziewczyny z dwójką, albo i większą liczbą dzieci chylę czapkę z głowy, bo nie wiem jak dajecie radę to wszystko ogarnąć. Ja od tygodnia wybieram się do reala po pampersy do spania, bo są w promocji i jakoś dojść nie mogę, a mam go niemal pod nosem. A tak swoją drogą testowałyście pampersy sleep&play, bo może jednak nie warto się fatygować.

A u nas super nocka. Filip zasnął po 21, potem karmienie o 5:30 i jeszcze śpi. SZOK !!Ale tak jak juz pisałam, poprzedni skok przespał i teraz pewnie tez tak jest.

Dziecko śpi a ja już się nudzę :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Agunia jak mnie mała obudziła o 7 to ją nakarmiłam i poszłam szybko na ogródek a mam koło domu.
Ja właśnie zrobiłam leczo i mam nadzieję, że córci nic po nim nie będzie :baffled: W sumie ja już wszystko jem.
Teraz się cycujemy to mogę chwilę odsapnąć ;-)
A z ogórkami zanim się wyrobię to pewnie wieczór będzie.

Edysiek mnie młody obudził o 4,20, a nawet nie zdążyłam pomyśleć o ogórkach, więc nie bagatelizuj swoich osiągnięć ;-) A co do leczo to też jem już wszystko, ale najwyraźniej zaszkodziła mu większa ilość papryki. A tak przy okazji jaki dajesz przy ogórkach stosunek wody do octu, bo ja nigdy nie zapisuję i co roku mam ten sam problem.

Mika Julek też mi ostatnio więcej śpi. I ma już swoje codzienne rytuały. Budziło się o 5-6 na kupę, później zasypia o 8,30 na 1,5 godzinki, a o 13-14 jest kolejna drzemka trwająca uwaga... 2,5-3 godziny. Oby mu już tak zostało :tak:

Witam :)

Witam :-)
Dzisiaj w nocy znowu 3 pobudki na cyca, dokładnie co 2 godziny - o 12, 2 i o 4. Normalnie jak w zegarku :confused: Pobudka o 7 i nie powiem, żebym się wyspała.

L-oka współczuję skoku rozwojowego i ząbkowania jednocześnie.

Mojeboje
spróbuj wykąpać małą w krochmalu. Bierzesz 2 łyżki mąki ziemniaczanej, rozpuszczasz w niewielkiej ilości zimnej wody i gotujesz w pół litrze wody tak jak kisiel. Potem wlewasz to do wanny tak żeby woda była śliska w dotyku. Pomaga we wszelkich dolegliwościach skórnych u dzieci, a skóra dziecka jest po tym gładziutka.
Ja to stosuję odkąd pojawiły się u nas odparzenia.

Włosy też mi wychodzą, a że mam długie to naprawdę jest tego sporo.

Milenka pewnie pogoda tez się do tego przyczynia, choć u nas w domu nie jest gorąco. Ale ja sama już jestem tą pogodą zmęczona.
Wczoraj wieczorem znowu był problem z zaśnięciem, ewidentnie wszystko ją rozprasza i potrzebuje wyciszenia.

Zmykam, bo mam dzisiaj trochę pracy, już byłam na ogródku i zerwałam całe wiadro ogórków :tak:

oj ciezko jest rzeczywiscie, juz 3 noc niewyspana. Mlody u as budzi sie teraz co 3-2h w nocy, a o 4 rano juz jest wyspany. Ja nie mam sily i mam nadzieje ze to sie zmieni bo oszaleje.

A u nas super nocka. Filip zasnął po 21, potem karmienie o 5:30 i jeszcze śpi. SZOK !!Ale tak jak juz pisałam, poprzedni skok przespał i teraz pewnie tez tak jest.

Dziecko śpi a ja już się nudzę :D

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

zazdroszcze :)

U nas dzisiaj spokojnie, za to jutro mamy szał. Od rana jedziemy z autem do mechanika a po 13 mamy szczepienia. Znowu bedzie krzyk. No i musze z pediatra omowic wyniki badan oraz pogadac o rozszerzaniu diety. Dziiaj otworzylam takie jabluszka z Hippa i sama wiekszosc zjadlam ale dalam na łyzeczce Mlodemu troche - chyba smakowały :) Mam nadzieje ze nic mu nie bedzie od tego. I kupilam juz kleik ryzowy. Ale chyba zaczne od kaszki mannej.

a mam pytanie - kiedy sadzacie dzieciaczki w siedzonkach do karmienia? bo ja bym w sumie rozlozyla swoje ale nie wiem czy nie za wczesnie.

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Edysiek, dzięki za informacje o tym krochmalu, słyszałam wcześniej że to dobre na odparzenia, nie pomyślałam, że na potówki również.
Dzisiaj jest lepiej, co prawda obudziła się po 4 i potem buszowała i bawiła się ponad godzinę sama w łóżeczku, ale jak ją uśpiłam po 6 to spała do 10:30 i na razie humorek jest ok.
Ze mną gorzej, właśnie zaczęła mi się miesiączka a myślałam, że przy KP trochę dłużej będę miała z tym spokój:/

reklama
Cześć:)

Właśnie burza się gdzieś kotłuje:)

Moje dziecko chyba za wcześnie pochwaliłam bo coś mi się zdaje że ma skok. Nic tylko się awanturuje o jedzenie a je jak smok:)

A tak przy okazji to czy Wasze dzieci też budzą się w dzień z takim strasznym płaczem jakby koszmar im się śnił?

Mnie włosy też wychodzą garściami i to wina hormonów bo pewnie znów się regulują:)Ja póki co nadal czekam na okres bo ciągle go nie ma:)

Do góry