reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia u nas w basenie też 30 stopni:) a leczo pychotka na pewno będzie

Edysiek no mój też jakiś się pod wieczór nie w sosie zrobił i aż się dziwię bo dziś kończy 3 miesiąc a jeszcze skoku nie było a przynajmniej nie objawił się w żaden sposób:)

Kajtuszka po to jestesmy zeby sie wspierac:)

A w proszku piore dziecięcym i póki co nie zmieniam:)

reklama
Ja też piorę w dziecięcym i na razie nie myślę o zmianie, używam Bobini i strasznie podoba mi się jego zapach wiec nie wiem czy nie pozostanie na dłużej na mniejsze zabrudzenia i niektóre nasze koszulki też:)
Jej, moje dziecko też dzisiaj marudne, spało w cały świat, nie o tych porach co zawsze więc trudno było wyczuć czy już śpiąca czy nie, rzucała się na cyca a potem zaraz w płacz i nie chce jeść i w ogóle ciężki dzień:/ dopiero padła ok 20, mam nadzieję, że jutro będzie lepiej... Nie wiem z czego to wynikało bo wczoraj i przedwczoraj upały były dużo gorsze a ona zachowywała się normalnie, jedyne co to miała dzisiaj nową koszulkę, jakaś taka sztywna i dopasowana i narobiły jej się potówki wszędzie:( więc albo to te potówki albo może też jakiś skok?

Od pewnego czasu strasznie wychodzą mi włosy, całymi garściami niemal. Czy też macie taki problem? Bierzecie jakieś dodatkowe suplementy na włosy/paznokcie czy tylko standardowe suplementy dla kobiet karmiących?

mojeboje mi tez wychodza włosy strasznie. aczelay jak odstawilam preparat dla kobiet karmiocych i wlasnie sie zabieram za zamówienie wiekszej paczki :)

LOKA to nie kwestia odstawienia leków,po porodzie to norma że wychodzą,teraz jak i po synu dokładnie po 2,5miesiąca od porodu zaczęły kupami wyłazić aż mi się łyse placki porobiły a prenatal biore cały czas bo duzo miałam.Podobno od karmienia piersią wychodza,bratanica męza wogóle nie karmiła i nie miała tego problemu;-).

MOJEBOJE ja kupiłam skrzyp tabletki i mgiełkę do włosów radikal,mi pomaga trochę i włosy sie super rozczesują,dostępna w aptece.

EDYSIEK moja też ma coś problem z zaśnięciem ostatnio,wieczór też się męczy,myśle że to jednak wina pogody.

Ja nie karmię piersią a od tygodnia mi garściami włosy wychodzą :(
Na paznokcie narazie nie mogę narzekać.

Mój dalej grzeczny :)

Jak przestawić dziecko żeby wcześniej chodziło spać ? Kąpiel zaraz po 19 a zasypia nawet do 21:20 :/

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

MIKA dlatego napisałam że podobno;-)
Moja o 20zawsze już spała,kąpiel,mleczko i ledwo główkę przyłożyła i spała,teraz się mota i też koło 21zasypia,myślę że jej gorąco,albo dlatego ze ściagłam baldachim i się rozprasza.

Mika jak znajdziesz sposob na przestawienie na wczesniejsze spanie to chetnie skorzystam. Moj tez przed 21 nie pojdzie spac. Sporadycznie zdarzylo mu sie usnac o 20.30, ale przewaznie to 21-22. Ja juz odpuscilam. Chociaz wygodniej by mi bylo gdyby mlody usypial troche wczesniej to bym mogla spokojnie Tymka polozyc ok 21 a tak to czesto dwojka w tym samym czasie usypia. Do tego jeszcze maz z tesciem zazwyczaj do 21 robia na budowie poki widno i jeszcze w miedzyczasie pomiedzy kapielami i usypianiem chlopakow robie kolacje. A czasem jeszcze zmywam. Przelaczylam sie na tryb multifunkcyjny. Ale powiem Wam ze mozna dojsc do wprawy. Pamietam pierwszy miesiac jak przy pomocy mamy bylo mi czasem ciezko. A teraz sama wszystko ogarniam.

Mnie.na szczescie jeszcze wlosy nie wypadaja ale jestem ostatnio bardzo zmeczona! Sypiam sporo bo klade sie nie pozniej niz o 23. Ignas budzi sie tylko raz ok 4-5 nad ranem i spimy jeszcze do jakiejs 7.30 a ja sie dobudzic nie moge.

dawno mnie nie było, co u Was? :)

Marcia ja lulam obydwu jednocześnie :) poprzeciągałam młodszego, wymęczylam pare razy i zasypiają razem o 20.30. Wczesniej razem ich kąpie, jest super zabawa, smiechy, ubieram w piżamy, jeden do łożeczka, drugi na cycunia i lulu. Dla mnie to bomba :D
Tylko gdyby jeszcze wstawali później niż o 6 to byłoby fantastycznie haha :D

no i tak melduję, że u nas OK :D super jest w sumie. Buziaki

reklama
Mojeboje - jeśli w ciąży Ci włosy raczej nie wypadały to po nadrabiają. Ja tak miałam za pierwszym razem, a że włosy miałam bardzo długie to za jednym czesaniem traciłam dosłownie garść włosów. Przeszło dopiero jak byłam w kolejnej ciąży. Teraz nie jest tak źle, za to mam problemy z paznokciami (rozwarstwiają się i łamią).

Katjuszka - gdzieś trzeba się wygadać :-) nie wiem jak z nadpobudliwością bo nie miałam tego problemu, ale po pojawieniu się starszej też miałam problem ze zorganizowaniem się. U mnie poprawiło się, gdy mogłam wziąć Młodą do kuchni i zająć jedzeniem. Teraz przy dwójce nie mam tego problemu, ale też znacznie mniej od siebie wymagam.

Mika - moja starsza sama się przestawiła. Bardzo długo zasypiała koło 22, i probowalism różnych rzeczy (bez trwalych efektów), a potem jakby ją ktoś przełączył i teraz tak o 20:30-21 zasypia.

Polisia - już ich kąpiesz razem? Czy tylko w tym samym czasie?

Do góry