reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Hej!
Agmaa, nie wiem czy karmisz piersią, ale mój Bąbel zwraca jak zjem coś co mu nie pasuje np. Drożdżówkę kupowaną albo parówkę Jak trzymam ostrą dietę to jest super. Podobnie miałam ze starszymi. Dr Bożena Kropka, podobnie jak wielu lekarzy twierdzi, że jest to objaw alergii. U mnie niestety to się sprawdza.

Witam :-)
Od rana świeci słońce i kolejny gorący dzień przed nami.
Zuzanka ja zrobiłam odwrotnie, bo z chłodnego wiejskiego domu przeniosłam się na weekend do gorącego mieszkania w bloku - ale jakoś to przeżyłyśmy :tak:

Ja raczej też nie spodziewam się na razie ząbków, choć do gryzienia rączek doszło obfite ślinienie. Jednak starsza miała pierwszy ząbek w wieku 6 miesięcy, to pewnie będzie podobnie. I wtedy byłam kompletnie zaskoczona, bo w sumie nic nie było po niej widać, zresztą wszystkie zęby wychodziły bezobjawowo.

Milenka ja zacznę od marchewki, to może moja srutka będzie rzadziej w pieluchę robić ;-) bo ciągle idą u nas spore ilości pampersów.

U nas spacerówka też będzie tylko na wyjazdy, na razie wróciłyśmy do gondoli.

Mika super, że młody się dobrze spisuje.

Moja przez kilka ostatnich dni ładnie spała w nocy, 2 pobudki, nawet gorąco u rodziców jej nie przeszkadzało. A dzisiaj w nocy znowu wróciła do starego trybu i budziła się co 2 godziny.

Agmaa moja sporadycznie ulewa. Zdarzyło jej się ostatnio zwrócić jak starsza ją nosiła na rękach - pewnie ją nagniotła.

Jotemko co u Ciebie? Ile dzieci masz w domu?

Auliya - mi tez nie spieszy z rozszerzaniem diety. Póki co Misiek szczęśliwy jest na samym mleku ;-)

Agmaa - U nas wymiotowanie zdarza się niestety stosunkowo często. Pediatra mówiła, że jeśli dobrze przybiera to nie ma powodu do zmartwień, a przypadłość sama minie jak maluch nauczy się siedzieć. Ale muszę przetestować wpływ diety, bo faktycznie może być też tak jak pisze Jotemka...

A mi dziś dzieci zgodnie zrobiły pobudkę o 5:00. Obydwoje w świetnych humorach, gotowi do działania - witam się więc z placu zabaw :-)

Zuzanka to pewnie cały plac zabaw wasz o tej porze:-)
U nas spacerówka też na wyjazdy, miejsce w bagażniku bezcenne

Z marcheweczką i innymi pysznościami startujemy po wakacyjnych wojażach od września.

Do jutra z dziewczynami na działce urzęduję. Młoda drzemie w cieniu pod drzewkiem albo na kocyku wariuje. Starsze z basenu nie wychodzą. Drzemki Ewci na opalanko wykorzystuję.

Buziaczki dla wszystkich. Czytam na bieżąco ale pisać z tel nie znoszę.

Dziewczyny waszym dzieciom też się zdarza zwracać? Mój Mały często ulewal teraz zdarza mu się to coraz rzadziej ale dzisiaj już 3 raz zdarzyło się , że po jedzeniu wszystkiego zwymiotowal... nie mam pojęcia dlaczego

u nas bylo ulewanie - pomoglo karmienie w pozycji bardziej siedzacej. Teraz bardzo rzadko sie zdarza i głownie jak nagnieciony brzuszek.

Tak Jotemka karmie piersią Młodego i teraz zaczęłam się zastanawiać czy nie zgniotlam mu tego brzuszka jak go wzięłam do odbicia, będę na to uważać. Dziękuję dziewczyny :)
A tak poza tym to Szymus śpi bardzo ładnie. Kąpiemy go teraz koło 19 bo już o tej godzinie jest śpiący, potem cyc i spać i wstaje na karmienie koło 4:30 ale dzisiaj dłużej pospal bo do 5:40 ;) czyli pięknie daje mi się wyspać;D teraz też śpi cyca wciągnął i odleciał ;) aaa ja w końcu kupiłam mu parasolke do wózka ale nie potrafię za bardzo się nią obsługiwać :D hehe
Była już któraś z Was z dzidzia na basenie?? Bo my chcemy Małego zabrać tylko musimy mu kąpielówki kupić;)

Agmaa dobre pytanie bo ja tez chce Malego na basen zabrac tylko mam problem. Jak to jest w domu kapie sie dzieciaczki w temp okolo 37 stopni a tam woda jest chlodniejsza:/ No i co nie przeziebia sie? Ja zapisuje sie na zajecia dla niemowlat od wrzesnia ale chcialam go troszke przyzwyczaic do tego typu aktywnosci:) Czy ktoras moze cos napisac na ten temat?

reklama
Agmaa, kroczek - ja z basenem dla Oliwii czekałam za długo, bo ona koło 8-9m-ca obraziła się na zabawę w wodzie i dopiero niedawno jej przeszło. Czytałam za to dobry (moim zdaniem) artykuł na ten temat i pierwsza rada była taka, żeby od tego 3-4 m-ca przyzwyczajać dziecko do wanny (jesli się ją ma oczywiście). Ale nie w kontekście normalnych kąpieli, bo wygodniej myje się w wanience, ale właśnie jako przedsmak basenu, wieksza przestrzeń, więcej wody itp. Muszę poszukać tego artykułu, bo dla Misia byłoby akurat :-)
Wanna o tyle lepsza, że łatwiej kąpiel zorganizować, bliżej i taniej. No i mniej chloru, grzybów i innych zarazków. Minus, że mama za bardzo nie skorzysta ;-)

Do góry