reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas słoneczko już świeci bo rano jeszcze pochmurno było. Byliśmy na spacerku i spał ok 1,5 godz, po drodze zaszłam do apteki i kupiłam za wasza radą melise do picia i kupiłam też czopki Viburcol, dzisiaj mu dam, może noc bedzie spokojniejsza.

Djmka u nas festyn w przedszkolu jest za tydz.

A w sobotę robimy starszakowi w sali zabaw urodziny bo juz upominał sie, a ja przez to ze młodszy ciagle płacze nie miałam czasu mu tego zorganizowac.

reklama
U mnie pada ciągle, więc mowy o spacerze nie ma.
Młoda wyleguje się na podłodze. Coś ziewa, więc pewnie będzie zaraz spała.
A ja chyba odciągnę mleko i zostawię ją z mężem w domu, zamiast brać na ten festyn. Jeszcze znowu mi coś złapie przy tej pogodzie.

Truskawkowa współczuję nocy. Mój syn jak był mały robił pobudki o 4-5. Mowy nie było, żeby pospał dłużej. Tak mu zostało już ;) wstaje o 6 teraz

O matko codziennie o 6:szok::szok:
u nas nie do pomyslenie:no: Starszak wstaje najwczesniej ok 8( a były czasy, że wstawaliśmy o 10 :tak:), a mały ok 8:30 i o 10 już płacze bo śpiący-chyba po mnie mają to spanie:-D:-D

U nas w koncu sie ladnie zrobilo. Sloneczko swieci i cieplutko. Zaliczylismy 1,5h spacer po ktorym Tymek padl na drzemke. Ignas za to spi w wozeczku juz 4 godziny!!! Obiad mi dzisiaj tesciowa podsyla wiec nie mam za wiele do roboty. Musze tylko pozamiatac i podloge mopem przeleciec.

Oj wspolczuje wam tych wczesnych pobudek starszakow. Moj sie naprawil odkad jestesmy na dzialce i sypia tak do 7-8.30 wiec calkiem niezle. No i w dzien sypia po 2 godziny co mu sie juz bardzo dawno nie zdarzalo.

U mnie młodszy juz tam ma że budzi sie tak miedzy 4-5 rano i koniec spania, najgorsze że musze juz go nosic na rekach bo nie chce leżeć, a pózniej zasypia dopiero po 8 w aucie jak odwozimy starszego do przedszkola.
A starszak tez tak miał że budził sie rano czesto, teraz to wstaje o 7 bo do przedszkola, ale np do 3 roku budził mi sie w nocy tak z 3 razy na picie, wiec te moje dzieci widze że spac nie lubią

Wróciłam ze spaceru zaopatrzona w mleko kozie, ryżowe i kokosowe. Za mną próba kawy z mlekiem ryżowym i raczej się nie polubimy, bo jest zbyt słodkie i nie chce się spienić w ekspresie, ale za to jutro sobie zrobię na nim owsiankę :tak:

Madzikim, no jakbyś opisywała moje dziecię. Spacer był pół na pół w wózku i na rękach. I jeszcze trzy razy cyckiem musiałam świecić na ławkach, bo kawaler inaczej uspokoić się nie chciał. Po powrocie do domu dostał znowu cyca i zasnął godzinę temu. I tym sposobem po raz pierwszy od wielu tygodni udało mi się zrobić obiad przed powrotem męża z pracy.

Mi ginekolog polecił wkładkę mirena, ale kosztuje 1200 zł więc raczej się nie zdecyduję, tym bardziej, że może za rok-dwa pomyślimy o towarzystwie dla Julka.

Czytam jak wam śpią dzieci i aż mnie w środku skręca z zazdrości, bo to co wy opisujecie jako ciężką noc u mnie jest jedną z lepszych. Julek dzisiaj wstał tylko dwa razy o 2 i o 5, ale od 6 już było po spaniu.

Agunia to zafunduj sobie wkladkę miedzianą. Ja takową miałam ponad 2 lata.
U mojego gina wkładka miedziana kosztuje 500złłącznie z wizytą, a hormonalne 1000 i 1200.

Truskawkowa wspolczuje nocy :)

Agunia u nas ze spaniem podobnie. Maly jak padnie to spi ladnie i pobudki ok 2-3 oraz 4-5 ale od 6 to juz nie ma mowy o spaniu.

My nawet jak pada ( ale nei jak leje i burza) spacerujemy. Lekarka kazała i o dziwo zauwazylam ze Maly na spacerze latwiej przymyka oko. Wiec wkladam kurtke przeciwdeszczowa i w droge :) A na wózek folia i juz.

Wlasnie wrocilismy z dzialki, Mlody pojadl i teraz chrapie, a ja zara sie zdrzemne obok niego. Pozniej zamierzam wziac sie za balkon, musze isc jakies kwiateczki kupic i wsadzi w moje wazony bo wygladaja okropnie po zimie, a nie zroblam z nimi jeszcze nic do tej pory.

Zuzanka, że niby urlop :no:
8051.png

Załączniki

• 8051.png
    8051.png
    16,7 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Ale fajnie ze w koncu pogoda dzisiaj ladna. Tymek od razu inny, nie marudzi tyle i nie trzyma sie mamy non stop wiec moge cos zrobic lub troche odpoczac. A maz wlasnie przywiozl z pracy przerobiona karuzelke dla malego bo zamontowal zasilacz zamiast baterii i przed chwila powiesilam ja. Mlody zachwycony. Wpatrzony w zwierzatka i zadowolony.

Do góry