reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Gdzie wy macie to słoneczko? bo u mnie chmurzyska i nieprzyjemnie. Zwariować idzie, bo siedzimy z Młodą w domu. Dziś wyrwiemy się na festyn do przedszkola. Jakaś rozrywka będzie.

Mika ja mam dziś zupę buraczkową, a mąż żeberka.

Moja też od 4 już mniej śpi, co chwilę jęknie, stęknie.

reklama
U mnie tez pochmurno, ale nie pada, wiec trzeba spacerowac. Czekam, az maly sie obudzi, nakarmie i wychodzimy.
Moj odpukac juz 3 dzien mi spi w dzien z przerwami, co to sie dzieje???

Patusia - ale Ty masz śpiocha :-) mój też lepiej śpi na brzuchu, a że dobrze sobie radzi z odwracaniem głowy to korzystamy z tej pozycji. Czesto jest tak że jakbym go nie położyła to się kręci, marudzi itp - odwracam na brzuszek - 3min i dziecko śpi :-) ... o widzę że u Marci jest tak samo :-)
Mika - gdyby Misiek był sam to pewnie bym się jakoś wyspała, ale tym razem córa obudziła się o 5 i do 7 urzędowała. Gdzie mogę złożyć wniosek o urlop ?
Oliwia - współczuję...
Agunia - w razie gdyby Ci kozie nie nie podeszlo sa jeszcze roślinne :-)

Właśnie wróciłam ze spaceru z psem i Emmą i tak jak Oliwia pchałam wózek brzuchem a Emmę miałam na rękach bo w wózku tak wyła, że wstyd było spacerować:wściekła/y:. Ledwo weszłam do domu i siadłam na kanapie zasnela na mnie i śpi jak aniołek. Próbowałam odłożyć - wykonała od razu ostrzegawcze warknięcie.:cool:. Jestem sterroryzowana przez własne dziecko :no:
Na obiad chyba spaghetti z pomidorami, pesto i parmezanem.

Agunia - nie wiem czy są w Polsce ale tu można w każdym supermarkecie kupić różne mleka w litrowych kartonach. Jest ryżowe, migdałowe, kokosowe, sojowe oczywiście. Są bez nabiału I całkiem smaczne. Migdałowe jest super do kawy :-).

Ostatnia edycja:
Laski ale miałam noc:szok::szok:
Zasnęłam ok północy...
o 1 Igor wołał pić;
o 2 Arti wstał na mleko(dziwna pora jak na niego)
o 3 Igor kazał włączyć światło;
o 4 światło wyłączyłam;
a po 4:30 Igor wstał na dobre:szok::wściekła/y::wściekła/y:
O 5 już był ubrany i po sniadaniu...... MASAKRA!!!!!!!

A właśnie jeśli o wkładkach mowa-ja poprzednio po 7 tygodniach miałam zakładaną miedzianą, a teraz nie wiem którą wybrać......A Wy na jaką się decydujecie???

Truskawkowa - współczuję - dosłownie, bo u mnie takie noce to ostatnio normalka :-/
Co do wkładki to miedzianą mi polecił mój gin. I chyba się na nią zdecyduję, bo szkoda mi kasy na mireille.
My się chyba wybierzemy w końcu na spacer. Pogoda trochę niepewna, ale generalnie jest dość przyjemnie.

Ja pójdę chyba w przyszłym tygodniu do gina na "zamontowanie" wkładki inie wiem którą wybrać....kusi mnie hormonalna...ale w sumie po co hormony pakować jak można miedzianą i działa tak samo....sama nie wiem...:baffled:

Witam z rana...
tzn teraz starszak mnie puscil a mlodszy na raczkach. udalo mi sie kawe wypic i zjesc kanapke wiec sukces !!

Po szczepieniu chłopak rączkowo smoczkowy mi sie zrobił ale spał ślicznie. koło 22 jadł później 3 i 8!!
Teraz na raczkach to bez smoczka ssie buziakiem.

U nas pomogło na lepszy sen odstawienie herbaty. Kawe moge pic a herbaty nie bo wojowal po niej i spac nie chcial.

Madzik mleko migdałowe? musze poszukac!!
teraz wracam do prania - złozyc, powiesic i wyprasowac... tylko jak to z dzieckiem na reku zrobic? dwa pierwsze jeszcze sie da ale zelazka to nie odpale z malym. a jeszcze starszy sie uwagi domaga :happy2:

U mnie pogoda super :) Byłam na ogrodzie a teraz się cycujemy. A jak starsza wróci ze szkoły jedziemy do miasta, odbierzemy zaświadczenie od chrzestnych.
Życzę żeby i do Was słoneczko zawitało :)

reklama
U mnie pada ciągle, więc mowy o spacerze nie ma.
Młoda wyleguje się na podłodze. Coś ziewa, więc pewnie będzie zaraz spała.
A ja chyba odciągnę mleko i zostawię ją z mężem w domu, zamiast brać na ten festyn. Jeszcze znowu mi coś złapie przy tej pogodzie.

Truskawkowa współczuję nocy. Mój syn jak był mały robił pobudki o 4-5. Mowy nie było, żeby pospał dłużej. Tak mu zostało już ;) wstaje o 6 teraz

Do góry