reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Gdzie wy macie to słoneczko? bo u mnie chmurzyska i nieprzyjemnie. Zwariować idzie, bo siedzimy z Młodą w domu. Dziś wyrwiemy się na festyn do przedszkola. Jakaś rozrywka będzie.

Mika ja mam dziś zupę buraczkową, a mąż żeberka.

Moja też od 4 już mniej śpi, co chwilę jęknie, stęknie.

reklama
U mnie tez pochmurno, ale nie pada, wiec trzeba spacerowac. Czekam, az maly sie obudzi, nakarmie i wychodzimy.
Moj odpukac juz 3 dzien mi spi w dzien z przerwami, co to sie dzieje???

Patusia - ale Ty masz śpiocha :-) mój też lepiej śpi na brzuchu, a że dobrze sobie radzi z odwracaniem głowy to korzystamy z tej pozycji. Czesto jest tak że jakbym go nie położyła to się kręci, marudzi itp - odwracam na brzuszek - 3min i dziecko śpi :-) ... o widzę że u Marci jest tak samo :-)
Mika - gdyby Misiek był sam to pewnie bym się jakoś wyspała, ale tym razem córa obudziła się o 5 i do 7 urzędowała. Gdzie mogę złożyć wniosek o urlop ?
Oliwia - współczuję...
Agunia - w razie gdyby Ci kozie nie nie podeszlo sa jeszcze roślinne :-)

Właśnie wróciłam ze spaceru z psem i Emmą i tak jak Oliwia pchałam wózek brzuchem a Emmę miałam na rękach bo w wózku tak wyła, że wstyd było spacerować:wściekła/y:. Ledwo weszłam do domu i siadłam na kanapie zasnela na mnie i śpi jak aniołek. Próbowałam odłożyć - wykonała od razu ostrzegawcze warknięcie.:cool:. Jestem sterroryzowana przez własne dziecko :no:
Na obiad chyba spaghetti z pomidorami, pesto i parmezanem.

Agunia - nie wiem czy są w Polsce ale tu można w każdym supermarkecie kupić różne mleka w litrowych kartonach. Jest ryżowe, migdałowe, kokosowe, sojowe oczywiście. Są bez nabiału I całkiem smaczne. Migdałowe jest super do kawy :-).

Ostatnia edycja:
Laski ale miałam noc:szok::szok:
Zasnęłam ok północy...
o 1 Igor wołał pić;
o 2 Arti wstał na mleko(dziwna pora jak na niego)
o 3 Igor kazał włączyć światło;
o 4 światło wyłączyłam;
a po 4:30 Igor wstał na dobre:szok::wściekła/y::wściekła/y:
O 5 już był ubrany i po sniadaniu...... MASAKRA!!!!!!!

A właśnie jeśli o wkładkach mowa-ja poprzednio po 7 tygodniach miałam zakładaną miedzianą, a teraz nie wiem którą wybrać......A Wy na jaką się decydujecie???

Truskawkowa - współczuję - dosłownie, bo u mnie takie noce to ostatnio normalka :-/
Co do wkładki to miedzianą mi polecił mój gin. I chyba się na nią zdecyduję, bo szkoda mi kasy na mireille.
My się chyba wybierzemy w końcu na spacer. Pogoda trochę niepewna, ale generalnie jest dość przyjemnie.

Ja pójdę chyba w przyszłym tygodniu do gina na "zamontowanie" wkładki inie wiem którą wybrać....kusi mnie hormonalna...ale w sumie po co hormony pakować jak można miedzianą i działa tak samo....sama nie wiem...:baffled:

Witam z rana...
tzn teraz starszak mnie puscil a mlodszy na raczkach. udalo mi sie kawe wypic i zjesc kanapke wiec sukces !!

Po szczepieniu chłopak rączkowo smoczkowy mi sie zrobił ale spał ślicznie. koło 22 jadł później 3 i 8!!
Teraz na raczkach to bez smoczka ssie buziakiem.

U nas pomogło na lepszy sen odstawienie herbaty. Kawe moge pic a herbaty nie bo wojowal po niej i spac nie chcial.

Madzik mleko migdałowe? musze poszukac!!
teraz wracam do prania - złozyc, powiesic i wyprasowac... tylko jak to z dzieckiem na reku zrobic? dwa pierwsze jeszcze sie da ale zelazka to nie odpale z malym. a jeszcze starszy sie uwagi domaga :happy2:

U mnie pogoda super :) Byłam na ogrodzie a teraz się cycujemy. A jak starsza wróci ze szkoły jedziemy do miasta, odbierzemy zaświadczenie od chrzestnych.
Życzę żeby i do Was słoneczko zawitało :)

reklama
U mnie pada ciągle, więc mowy o spacerze nie ma.
Młoda wyleguje się na podłodze. Coś ziewa, więc pewnie będzie zaraz spała.
A ja chyba odciągnę mleko i zostawię ją z mężem w domu, zamiast brać na ten festyn. Jeszcze znowu mi coś złapie przy tej pogodzie.

Truskawkowa współczuję nocy. Mój syn jak był mały robił pobudki o 4-5. Mowy nie było, żeby pospał dłużej. Tak mu zostało już ;) wstaje o 6 teraz

Do góry